Aki Launonen

Finnair lemmikkiystävällisin lentoyhtiö

11 viestiä aiheessa

Pakko kommentoida, koska mielestäni asia ei ole ihan noin yksioikoinen.

Lemmikkien salliminen matkustamossa on ehkä lemmikille ja sen omistajalle mukava asia, mutta oletteko ajatelleet ihmisiä, jotka ovat esim. eläimille allergisia?

 

Pienessä tilassa, jonkalainen esim. lentokoneen matkustamo on (toiset erittäinkin pieniä), allergikko voi saada ankariakin oireita ja tilanteesta voi muodostua jopa vaarallinen.

 

Kyllä itse enemmänkin arvostaisin kokonaisuutta, ts. että lennoilla otetaan huomioon lemmikit, mutta kenenkään terveyttä tai matkustusmukavuutta oleellisesti vaarantamatta.

 

Lemmikkien matkustamoon ottamisella ei tämä toteudu, ellei samalla selvitetä muiden matkustajien mahdolliset allergiat ja mahdollisesti sijoiteta näitä eri puolille konetta ja joissain tapauksissa jopa estetä lemmikkien tulo matkustamoon.

 

t. tero

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikka itsellänikin on koira, niin voin sanoa, että kyllä tämä eläimien kanssa vehtaaminen on mennyt vähän liian pitkälle ::).

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samaa mieltä Teron kanssa. Toi uutinen varmasti saa eläinten ylimmät ystävät pitämään Finnairista, mutta kaikki eivät eläimistä pidä.

 

Itse pidän kyllä eläimistä, mutta esim. kissoille olen erittäin voimakkaasti allerginen ja saatan saada todella ikäviä oireita. Voin vaan kuvitella miltä 13 tunnin lento Singaporeen tuntuisi matkustamon ollessa täynnä katteja.

 

Jos lemmikin hankkii ja on pakko matkustaa sen kanssa lentokoneella eikä ruuma kelpaa, niin voisi sanoa että jättäisivät kotiin sitten.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minusta eläinystävällisyys lentoyhtiössä on tärkeä asia. Sehän ei kuitenkaan välttämättä tarkoita että lemmikki matkustaisi matkustamossa. Kyllä sen lennon ajan muutaman tunnin ajan eron kestää.

 

Keskeisiä asioita jossa lentoyhtiö voi erottua muista:

 

Matkan valmistelu

1. Antaa kaikki tarpeelliset tiedot jotta lemmikin kanssa voi matkustaa asiapapereiden ja valmistelujen puolesta. Ilman että määräysten kanssa tulee viranomaisten kanssa ongelmia.

2. Matkan reitityksen suunnittelu. Kun lemmikin kanssa matkustaa ei ole samantekevää mitä kautta matkustaa. Joidenkin paikkojen kautta ei voi matkustaa vaikeasti täytettävien viranomaismääräysten takia. Toisissa on maksuja maksettavana. Jos lemmikki on suurikokoinen on tärkeää tietää tarkasti minkä kokoinen kuljetuslaatikko mahtuu millekkin välillä. Jotkut lentoyhtiöt asettavat rajoituksia sen suhteen että esimerkiksi kesäisin ei kuljeteta lemmikkejä.

3. Varauksen tekeminen. Monta kertaa lippu on ostettava viikkoja ennen kuin itse matkaa. Kuitenkin lemmikin kuljetuksesta voi tulla tai olla tulematta vahvistus vain päivää aikaisemmin. Ja se voi koskea vain yhtä legiä. Ideaalissa tilanteessa voitaisiin vahvistaa heti samalla kun tehdään varausta. Kun eläin kulkee ruumassa laatikossaan, niin itse asiassa ei koskaan ole ollut ongelmia vaikka on ollut useita lemmikeitä matkassa. Joskus varaustilanteessa siihen ollan vaan vedottu että voisi olla vain yksi.

4. Kuljetuslaatikko. Täytyy täyttää tietyt perusvaatimukset. Hyvä lentoyhtiö tiedottaa näistä. Lemmikin pitää pystyä seisomaan pystyssä ja kääntymään ympäri sekä makaamaan jalat suorana. Lisäksi pitää olla vettä ja imukykyinen alusta sekä riittävästi ilmanvaihtoa.

 

Eläimen valmistelu

1. Lääkärissä käynti - pitää olla todistus tevedentilasta ja rokotuksista. Rokotukset pitää antaa ajoissa. Hyvä lentoyhtiö osaa neuvoa mitä eri maihin vaaditaan tässä suhteessa.

2. Eläimen lääkitseminen matkaa varten. Yleissääntö on ettei eläintä tarvitse lääkitä mitenkään. Lääkkeiden vaikutus voimistuu usein matalassa ilmanpaineessa, joten parasta on jos selviää ilman mitään lääkkeitä. Matolääke ekinokokkia vastaan vaaditaan esimerkiksi Suomeen tullessa tiettyjen aikarajojen sisällä. Kannattaa antaa mahdollisimman aikaisin, ettei matkalla mene vatsa sekaisin.

3. Kannattaa pissattaa viime hetkellä. Pissahätä on ollut suurin ongelma pitkillä lennoilla.... Kyllähän sitä itse kullekkin tulee pissahätä yli 10h matkalla.... Eikä kuljetuslaatikkoon kukaan tekisi.

 

Lentoasemalla

1. Maksut ovat eläinten suhteen useimmiten flat fee, painosta riippumatta. Joskus lentokentillä kuten Lontoossa halutaan erillinen maksu lemmikin siirrosta koneesta toiseen. Siihen saattaa jopa liittyä rajoituksia sen suhteen minkä yhtiöiden välillä siirto edes voi tapahtua. Toisaalta voi sanoa että siirrosta mielellään maksaakin, koska se tietää että se sisältää lemmikin hyvää hoitoa. Tarvittaessa pissatusta ja syöttämistä. Tai vaikka eläinlääkärin tarkastuksen. Ja vaihtokentällä saa tietoa siitä mitä lemmikille kuuluu.

2. Jos on hyvin järjestetty, niin pääsee omistaja viemään eläin lastauskärryyn asti ulkona kuljetuslaatikosta. Iso laatikko kun ei oikein helposti ole kuin usean hengen voimin nostettavissa jos eläin on sisällä. Pahimmassa tapauksessa on jouduttu viemään laatikko irrallaan, ja säikky lentokenttävirkailija isoa koiraa hihnassa.

3. Usein eläimen saa ihan viimeisenä kaikkien muiden tavaroiden jälkeen. Se on ikävää varsinkin jos on ollut pitkä matka.

4. Joskus on käynyt niin että lemmikki on jäänyt jälkeen koneesta, niin kuin mikä tahansa muu matkatavara. Hyvä esimerkki oli BA joka maksoi sen takia hotellihuoneen Chicagossa, ettei tarvitsisi ajaa edestakaisin 3 tuntia suuntaansa. Pitäähän omistajan kuitenkin olla tullaamassa eläin kun se saapuu.

 

Yhteenvetona voin sanoa että lentoyhtiöt voivat lemmikin kuljetuksen suhteen todella erottua toisistaan. Ja ihan hyvä että vertaillaan. Minusta se salliiko millä periaatteilla kuljetuksen matkustamossa on ihan toissijainen kysymys. On paljon tärkeämpiä asioita joissa voidaan oikeasti helpottaa matkustamista lemmikin kanssa. Ja minusta oikea paikka lemmikille on kyllä ruumassa.

 

Eikä Finnair nyt mistään huonoimmasta päästä ole lemmikkien suhteen. Tosin kyllä on vielä vähän petraamista.

 

Nimimerkillä monta kertaa lemmikin kanssa atlantin yli matkustanut

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo pojat! Kyllähän se on sillä lailla, että asiaa on ajateltu. Säännöksiä isommin kaivelematta, muistelen niiden menevän kutakuinkin seuraavalla tapaa. Koneeseen saa ottaa lemmikin (esim. koiran, kissan tms.), jonka maksipaino on kahdeksan kiloa. Toki lemmikin kuljetus ja kiinnipysyminen täytyy järjestyä asiallisesti, esim. käyttämällä boksia jai kantokassia. Mikäli koneessa on joku, joka allergisista tms. syistä ei voi matksustaa kyseisen lemmikin kanssa, lähtee lemmikki joko ulos tai ruumaan (toki ennen lennon aloittamista), eli ei siellä kenenkään allergikon ole pakko olla eläinten kanssa.

 

Lisäksi muisti kertoilee, ettei eläimiä saa olla kabiinissa enempää kuin kaksi kerrallaan.

 

Vaikka esim. koirien paapominen meneekin joidenkin mielestä äärimmäisyyksiin, ovat ne kuitenkin eläviä luontokappaleita, joille lentomatka todennäköisesti on melkoinen järkytys. Järkytystä ei lainkaan vähennä se, että on mentävä rahtiterminaaliin tuntikausia ennen lähtöä, oltava boksissa ja ikävässä komerossa odottamassa, kun joku kantaa ikävään autokuljetukseen ja sieltä meluisaan ruumaan. Mikäli kyseessä on vaihto, voi joutua taas odottamaan tutntikausia jossakin Keski-Euroopan eläinpisteessä jatkolentoa. Joku paikallinen saattaa vähän käydä katsomassa, juottamassa ja kusettamassa, mutta tämäkään ei ole aivan varmaa. Mikäli pieni eläin voidaan ottaa matkustamoon, on se helpompaa ja mukavaa niin sille itselleen kuinmatkasta kovan hinnan maksavalle matkustajalle.

 

Omia koiriani en ole koskaan lennättänyt, mutta aina silloin tällöin nähnyt niitä varsinkin kotimaan koneissa. Mitään haittaa niistä ei ole kenellekään ollut. Rahtipuolella on tullut lähetettyä ja vastaanotettua aikanaan monenlaisia eläimiä jackrusselin pennusta täysikasvuiseen lumileopardiin. Olostaan ne eivät ole silminähden bokseissa tykänneet.

 

-A-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös ne myös pitemmille lennoille anna eläimillä jotain rauhoittavaa?

 

Rahdissa tosiaan saattaa törmätä mielenkiintoisiin otuksiin. Kerran tuli koneen mukana muistaakseni 3 isoa teräs-säiliöä jossa oli kussakin 2 haita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lisäksi muisti kertoilee, ettei eläimiä saa olla kabiinissa enempää kuin kaksi kerrallaan.

 

Ja taisi olla niin että tulee sijoittaa riittävän matkan päähän toisistaan, "elleivät entuudestaan tunne toisiaan" tms. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko Finnair Cargolla ja muilla yhtiöillä Helsinki-Vantaalla joku eläinlähetyksiin tjst. erikoistunut työntekijä? Tyyliin "Lentokenttä" sarjan eläinvastaava. Vai hoitaako niitä ihan tavallinen tavarankäsittelijä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko Finnair Cargolla ja muilla yhtiöillä Helsinki-Vantaalla joku eläinlähetyksiin tjst. erikoistunut työntekijä? Tyyliin "Lentokenttä" sarjan eläinvastaava. Vai hoitaako niitä ihan tavallinen tavarankäsittelijä?

 

Ainakin ennen on "käsitellyt" ihan tavallinen rahtimies, mutta eläinlääkäri käy katsomassa, että ovat kunnossa jne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään