Kalle Keihänen

Lentokoneruoka henkilökunnalle?

48 viestiä aiheessa

Kaikkea hassua sitä tuleekin miettineeksi...

 

Tässä taannoin Malagassa pyörähtäessä pääsin jälleen "nauttimaan" lentoyhtiön tajoamasta lämpimästä ateriasta. Sitä irvistellen näykkien mietin että mitähän mahtaa koneen kapteeni tehdä omalla satsillaan. Mielikuvaksi muodostui ikkunan avaaminen ja ko. eineen tarjoaminen ohilentävälle sorsaparvelle (vaikkei tuo tietysti niissä korkeuksissa ja nopeuksilla ole mahdollistakaan).

 

Pähkäilin siis että miten ihmeessä lentävä henkilökunta pysyy ko. ravinteilla hengissä/työkunnossa?  Luulisi että se elähtänyt pannupihvi tai aamiaismunakas yhdellä nakilla  noin 5 kertaa viikossa rupeis pikkuhiljaa korpeamaan? Vai onko henkilökunnalle jotkut omat, vaihtelevammat sapuskat?

 

En tiedä miten ilmassa, mutta täällä maan kamaralla työskentelevät joutuvat lisäksi vielä pulittamaan omistaan noiden ruokien verotusarvot, joten tekeekö stuertti useinkin itselleen omat eväät lennolle?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ainakin Finnairissa lentohenkilökunta tilaa itse catering:sta haluamansa ruoan. Tarjolla on samat eväät kuin business-luokkaan, eli muutama vaihtoehto löytyy.

Siis tämä koskee ohjaamoa. "salipuolesta" en tiedä...

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, harvat yritykset tarjoavat palkkaan sisältyvän ateriaedun, kuten monet lentoyhtiöt koneessa työskenteleville. Ilmeisesti verotuskäyntäntökin poikkeaa muista ateriaeduista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentäjäthän syövät lennolla aina eri ruoan ihan turvallisuus syistä, välttäen esimerkiksi ruokamyrkytyksen (tai jos toinen saa myrkytyksen, niin toinen todennäköisesti säästyy siltä ja pystyy täten lentämään). Muistan lukeneeni/kuulleeni tämän jostain. Korjatkaa jos olen väärässä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentäjäthän syövät lennolla aina eri ruoan ihan turvallisuus syistä, välttäen esimerkiksi ruokamyrkytyksen (tai jos toinen saa myrkytyksen, niin toinen todennäköisesti säästyy siltä ja pystyy täten lentämään). Muistan lukeneeni/kuulleeni tämän jostain. Korjatkaa jos olen väärässä.

 

Kyllä näin on, kapteeni ja perämies syövät eri ruoan ja pitkillä lennoilla käytettäessä tuplamiehitystä koskee myös heitä!

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, harvat yritykset tarjoavat palkkaan sisältyvän ateriaedun, kuten monet lentoyhtiöt koneessa työskenteleville. Ilmeisesti verotuskäyntäntökin poikkeaa muista ateriaeduista.

Voisko sen, ettei saa ilmaisia pöperöitä takana olla myös se, ettäi lentoemännät ole ihan ähky, kun töistä tulee, kun sitä ruokaa tarjottaisiin joka pyrähdyksellä  ::)  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä näin on, kapteeni ja perämies syövät eri ruoan ja pitkillä lennoilla käytettäessä tuplamiehitystä koskee myös heitä!

 

Jukka

 

Tämä koskee siis reittiyhtiöiden kuskeja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnairin lentohenkilokunta, niin ohjaamo- kuin matkustamohenkilokuntakin, tilaavat lennolla nauttimansa ruoan etukateen cateringista. Vaihtoehtoja on muutama. Verotuskaytanto on sama kuin missa muussa yhtiossa tahansa tyopaikkaruokailun suhteen. Toki on vaihtoehtona on olla tilaamatta ruokaa ja tuoda omat evaat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Kyllä, tämä eri ruokien syönti on kategorinen. Jos esimerkiksi perämies ottaa alkuruoaksi Classic prawn coctailin, niin kipparin on tyytyminen esim. Cajun chicken breast with onion chutney-alkuruokaan. Jos kippari taas valitsee pääruoksi esim. Spiced marinated artic char-kalaruoan, niin perämiehelle jää valittaviksi joko Curried coconut lamb-annos tai täytettyä kanaa. Jälkiruokapuoli taas hoituu hedelmillä tai vaihtoehtoisesti suklaakastikkeessa olevalla juustokakulla. Hieman myöhemmin iltapäiväteen kanssa tulee myös pikkupurtavaa. Lentoyhtiökohtaisesti saataa esiintyä toki pienehköjä nyanssieroja menuun suhteen. Tärkeintä on kuitenkin, että veren sokeritasapaino on kunnossa ja ruokamyrkytysvaaraa torjutaan mahdollisuuksien mukaan.

 

Seppo Kolehmainen   

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

  • Classic prawn coctail
  • Cajun chicken breast with onion chutney
  • Spiced marinated artic char
  • Curried coconut lamb

     

 

Eijo näkynyt noita nimikkeitä tuolla karjapuolella joten tulkitsen tämän niin että Business safkaa syöpi ohjaamohenkilökunta....... ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikäs on finskin kanta omiin eväisiin?  :P

Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan.  :laugh:

Sama kuin kouluruoassa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eijo näkynyt noita nimikkeitä tuolla karjapuolella joten tulkitsen tämän niin että Business safkaa syöpi ohjaamohenkilökunta....... ::)

 

Taisi olla sarkasmia Sepiltä.....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikäs on finskin kanta omiin eväisiin?  :P

 

"if the crew member can not qurantee the hygienig quality of his own food, he shall consume only the food prvided by the company"

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taisi olla sarkasmia Sepiltä.....

 

Osui ja upposi ihan 6-0 .....  :-[

 

Kyllähän kun tuon pariin kertaan lukee niin voihan siinä jotain pientä sellaistakin olla. Mutta onhan siellä catering listassakin varmaan paljon hienoja nimiä.....mitä eteen tulee saattaa ollakin sitten jotain muuta......  ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eijo näkynyt noita nimikkeitä tuolla karjapuolella joten tulkitsen tämän niin että Business safkaa syöpi ohjaamohenkilökunta....... ::)

 

Muulissako matkustat  :o

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta onhan siellä catering listassakin varmaan paljon hienoja nimiä.....mitä eteen tulee saattaa ollakin sitten jotain muuta...... 

 

Mitens olisi "HK Bleu au naturel"? ( hk:n sinistä ilman lisukkeita)  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muulissako matkustat  :o

 

Ihan sillä mihin sattuu rahat kulloinkin riittämään..... kunneio tota sponsorointia.....  ;D

 

Mitens olisi "HK Bleu au naturel"? ( hk:n sinistä ilman lisukkeita) ;D

 

Niin taikka sitten "Bleu au jus" eli omassa liemessään.....  :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Niin kuin arvata saattaa, crew miilien taso riippuu yhtiöstä ja siitä missä maisemissa lentää. Sisiliassa on saatu ohjaamoon aivan ensiluokkaisia pihvejä (njam!). UK:ssa on tyytyminen kylmään kana-sandwichiin..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taisi olla sarkasmia Sepiltä.....

 

Eipä ollutkaan :-[. Kiitos Sepi tyylikkäästä Menusta, en ollutkaan huomannut että olet siirtynyt Finnairista yhtiöön, jossa lentäjää ei pidetä sikana. Pitäneekin ottaa selvää ohjaamotarjoilusta kun valitsee eläkkeelläoloyhtiötä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä ollutkaan :-[. Kiitos Sepi tyylikkäästä Menusta, en ollutkaan huomannut että olet siirtynyt Finnairista yhtiöön, jossa lentäjää ei pidetä sikana. Pitäneekin ottaa selvää ohjaamotarjoilusta kun valitsee eläkkeelläoloyhtiötä.

 

Mitä joko mua on taas huijattu.......  ;D

 

Kun tässä tätä aihetta on jonkun verran puitu jo niin olisikohan mitenkään mahdollista saada sitä menua tänne näkysälle? Olettaen tietenkin että sen copyright tms. muut asiat huomioiden voi julkistaa?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä joko mua on taas huijattu.......  ;D

 

Kun tässä tätä aihetta on jonkun verran puitu jo niin olisikohan mitenkään mahdollista saada sitä menua tänne näkysälle? Olettaen tietenkin että sen copyright tms. muut asiat huomioiden voi julkistaa?

 

 

No siis se lokerooni ilmestynyt Virgin Nigerian menu oli juuri sitä mitä Sepin viestissä oli. Finnairin miehistömenu taas on koettavissa turistiluokassa ja lomalennoilla :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minusta lentokoneruoan suurin ongelma on sen määrä. Niitä foliowrappiannoksia tarvii sen 2-3kpl että edes lähtee nälkä, eikä lisää saa vaikka sattuisi olimääräisiä olemaan. Näin siis turistiluokassa, busineksen antimista ei ole tietoa muuta kuin se kuppilatiimakomitean varmistama huhu että määrällisesti ne eivät eroa turistiluokan appeista. Meikäläinen ainakin kuolisi nälkään jos niillä pitäisi elää.

Air Finlandilla oli joskus puoli vuosikymmentä sitten tarjolla isoja, tuoreita ja lämpimiä leipiä joita sai myös santsata.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minusta lentokoneruoan suurin ongelma on sen määrä. Niitä foliowrappiannoksia tarvii sen 2-3kpl että edes lähtee nälkä, eikä lisää saa vaikka sattuisi olimääräisiä olemaan. Näin siis turistiluokassa, busineksen antimista ei ole tietoa muuta kuin se kuppilatiimakomitean varmistama huhu että määrällisesti ne eivät eroa turistiluokan appeista. Meikäläinen ainakin kuolisi nälkään jos niillä pitäisi elää.

Air Finlandilla oli joskus puoli vuosikymmentä sitten tarjolla isoja, tuoreita ja lämpimiä leipiä joita sai myös santsata.

 

 

On niissä businessannoksissa vähän enemmän tavaraa ainakin lisukkeiden muodossa ja välipaloja löytyy myös pyydettäessä.

 

Mutta homma menee kuitenkin niin, että ravintoloissa syödään ja lentokoneissa matkustetaan, joten nälkä kannattaa hoitaa ennen koneeseen menoa eikä tosiaankaan jättää ruokailua koneen annosten varaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään