Kai Lilja

HK:n Sininen reseptejä!

34 viestiä aiheessa

Terve!

 

Paras burgeriketjun innoittamana laitan tämän aiheen tulille!  :thmbup:

 

Tein eräänä päivänä koemielessä punaviinissä haudutettua HK:n sinistä, kiekoiksi leikattuna!

Hmm... Se oli oikeastaan todella eksoottinen kokemus! Eikä ollenkaan pahaa! Perunamuusin kanssa se oli oikeastaa todella hyvää!  :P

 

KYSYMYS: Mitä erikoisuuksia sinä olet tehnyt HK:n sinisestä?

 

Laittakaapa reseptejä alle ja niin päästään kokeilemaan, sillä grillikausikin on jo ovella!  :thmbup:

 

Makoisia tuoksuja!

 

-Kaitsu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En lähde kikkailemaan sen HK blöön kanssa, mutta hyvä muhennos syntyy seuraavasti:

 

WANNABE VAARIN PERUNAMUHENNOS

(Parempaa kuin kummankaan mummoni muusi)

 

Kutakin ahmijaa kohti tarvitset:

 

2-5 perunaa, koosta ja nälästä riippuen

1½ rkl voita (saa olla reilumminkin)

~0,75 dl maitoa

Suolaa maun mukaan

½ tl hienoa sokeria

1 rkl hienoksi raastettua sinileima emmenthalia

1-2 tl hienoksi raastettua sipulia

Pikkuriikkinen hyppysellinen muskottipähkinäjauhetta

Persiljaa

 

Tee näin:

 

1. Kuori perunat ja lohko ne tasakokoisiksi, että kypsyvät tasaisesti. Laita kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunat kypsiksi. (n.25-35 min)

2. Raasta perunoiden kiehuessa juusto ja sipuli.

3. Silppua persilja. Ellet ole kätevä veitsen kanssa, silppua lasissa saksilla.

4. Mittaa maito kattilaan ja lämmitä liedellä. Voit myös mitata maidon korvalliseen lasiin, mukiin  tai kulhoon ja käyttää mikroa. Varo, ettei kiehu yli! Älä polta näppejäsi!

5. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois tarkasti ja soseuta perunat. Ellet keitä kokonaiselle komppanialle, työ käy kätevästi esim. sähkövatkaimella.

6. Kun perunat ovat täysin soseutuneet, lisää voi + sipuliraaste + suola + sokeri + juustoraaste + muskottipähkinäjauhehyppysellinen.

7. Jatka sekoittamista kunnes aineet ovat sulaneet ja jakautuneet tasaisesti.

8. Lisää kuumaa maitoa sen verran, että muhennoksesta tulee sopivan ’paksuista/ohuista’.

9. Lopuksi koristele muhennos persiljasilpulla

 

Vinkkejä:

 

Käytä hyvin soseutuvaa perunalajiketta kuten esim. van Gogh.

Kova homma kuorimisessa, mutta Lapin puikuloista tulee todella maukas muhennos ja nopeasti.

Jos haluat enemmän sipulia, lisää vastaavasti sokeria taittamaan kitkeryyttä.

Muskotti on vahvaa, joten ole sen kanssa varovainen alkuun.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Raavaan miehen keittokirjasta:

 

Punainen maito ja Sininen lenkki

 

Osta punainen maito ja HK:n sininen. Avaa maitotölkki ja lenkkipaketti ja asettele ne ja veitsi lenkin leikkamista varten pöydän reunalle. Aina pöydän ohi kuljettaessa (tai muutenkin, jos siltä tuntuu) veistetään lenkistä pätkä, syödään ja otetaan maidosta huikka.

 

Ei ihan sanatarkasti, mutta jotenkin näin se kirjassa on. Kirjassa on myös Kamikaze-pata, jossa pannulla paistetaan kaikkia erilaisia kotitaloudesta löytyviä makkaroita ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

HK:n itsensä mukaan yli puolet Sinisestä nautitaan lenkki oikeassa ja sinappituubi vasemmassa kädessä, pää puoliksi jääkaapin sisällä.  Taitaa olla resepteistä se kaikkein yksinkertaisin myös  :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä ole aikoihin tullut maisteltua HK:n blöötä. Hyviä muistoja tosin tuovat nämä kaksi "reseptiä".

 

HK:n siniseen leikataan parin sentin syvyisiä viiltoja poikittain ja viiltoihin tungetaan paksuja viipaleita Mustaleima Emmentaalia. Koko homma kuumaan uuniin kunnes juusto sulanut kuplivaksi. Syödään runsaan sinapin kera.

 

Tai paistetaan pala HK:n sinistä nuotiolla niin, että päältä täysin palanut mustaksi, mutta sisältä vielä kylmä. Ruokajuomaksi haaleaa keskiolutta, mm. Lapin Kulta sopii oikein hyvin.  Ah, nuoruuden muistoja.  ;D

 

Ahti

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä ole aikoihin tullut maisteltua HK:n blöötä. Hyviä muistoja tosin tuovat nämä kaksi "reseptiä".

 

HK:n siniseen leikataan parin sentin syvyisiä viiltoja poikittain ja viiltoihin tungetaan paksuja viipaleita Mustaleima Emmentaalia. Koko homma kuumaan uuniin kunnes juusto sulanut kuplivaksi. Syödään runsaan sinapin kera.

 

 

Hohhoh, miten sattuikin  ;D Juuri tuota ruoaksi tänään täällä.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hk:n sinisestä saa ainakin fsteguila snapseja, otetaan pätkä sinistä koverretaan se ontoksi siten että siittä tulee kuppi, laita ranteeseen tötsä auran sinapia ja kaada hk:blö kuppiin kossua, ota huikka kiskaise sinpit huiviin ja syö makkarakuppi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja pyh! ;D Sininen on parasta tyyliin 1. Paketti auki

                                                          2. Kuori pois

                                                          3. Syö kylmänä!  :thmbup:

Tai näin mä teen...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hk:n sinisestä saa ainakin fsteguila snapseja, otetaan pätkä sinistä koverretaan se ontoksi siten että siittä tulee kuppi, laita ranteeseen tötsä auran sinapia ja kaada hk:blö kuppiin kossua, ota huikka kiskaise sinpit huiviin ja syö makkarakuppi.

 

Siis Suomi-shot.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mä en suostu mitään HK-blöötä enää syömään >:(

Just tein (hieman) parempaa sapuskaa ja poromakkaraakin on monta pakettia pakkasessa :P

 

 

[ attachment removed ]

Raaka-aineina tässä lautasella on: Kylmäsavuporosta tehtyä maustevoita, perusmuussia ja poropihvejä... Ja tietysti halpaa olutta :D

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko kukaan paistanut/lämmittänyt lenkkiä paketteineen kiukaalla? Viilto vain pakettiin ja kiukaalle. Muovitkaan ei sula, joskaan en tiedä irtoaako niistä jotain myrkkyjä. kokeiltu on, mutta noin 8 vuotta sitten :P

 

Hyvää oli!

 

Ville

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko kukaan paistanut/lämmittänyt lenkkiä paketteineen kiukaalla? Viilto vain pakettiin ja kiukaalle. Muovitkaan ei sula, joskaan en tiedä irtoaako niistä jotain myrkkyjä. kokeiltu on, mutta noin 8 vuotta sitten :P

 

Eipä ole noin tullut tehtyä, mutta foliokäärettä on kyllä tullut harrasteltua aina silloin tällöin. Makkarat folioon ja kaveriksi sipulia lohkoina ja kokonaisia valkosipulinkynsiä (oluttakin voi lorauttaa ihan vähän), paketti kiinni (folio ei saa olla liian paksua, mutta kuitenkin paketin pitää olla tiivis) ja kiukaalle. Siinä kun sitten tunnin puoltoista saunoo ja ui, onpa muuten makkara aika makoisaa sen päälle :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve!

 

Onko kukaan paistanut/lämmittänyt lenkkiä paketteineen kiukaalla? Viilto vain pakettiin ja kiukaalle. Muovitkaan ei sula, joskaan en tiedä irtoaako niistä jotain myrkkyjä. kokeiltu on, mutta noin 8 vuotta sitten :P

 

Hyvää oli!

 

Ville

 

Jees! Tämä on testattu joskus! Mutta ilman VIILTOJA, mitä lie tarkoitit?

 

Kaverini lemppas avaamattoman paketin kiukaalle ja minä olin hieman ihmeissäni! :o Mutta totta on, ettei paketti sulanut!

Kyllä oli makkaralla pehmeä luonne, tuon lämmittämisen jälkeen!

 

Ja minuakin kiinnostaisi tietää, että irtoaako muovista myrkkyjä?

 

Suosittelen kokeilemaan! Muista kääntää paketti välillä ja paketin "kuppiin" voi kaataa kauhalla vettä välillä. Tietääkseni olen edelleen, ainakin lähes tolkuissani, vaikka olen tuota syönyt, eli yhdestä kerrasta ei pitäisi kummempia jälkioireita syntyä!  :P

 

-Kaistu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve!

 

Jees! Tämä on testattu joskus! Mutta ilman VIILTOJA, mitä lie tarkoitit?

 

Kaverini lemppas avaamattoman paketin kiukaalle ja minä olin hieman ihmeissäni! :o Mutta totta on, ettei paketti sulanut!

Kyllä oli makkaralla pehmeä luonne, tuon lämmittämisen jälkeen!

 

Ja minuakin kiinnostaisi tietää, että irtoaako muovista myrkkyjä?

 

Suosittelen kokeilemaan! Muista kääntää paketti välillä ja paketin "kuppiin" voi kaataa kauhalla vettä välillä. Tietääkseni olen edelleen, ainakin lähes tolkuissani, vaikka olen tuota syönyt, eli yhdestä kerrasta ei pitäisi kummempia jälkioireita syntyä!  :P

 

-Kaistu

 

Heh, kyllä se lenkki tosiaan siellä höyrystyy kypsäksi. Muistaakseni teimme yhden pienen viillon paketin yläpuolelle, että suurin paine pääsi ulos. Mutta se voisi olla tosiaan parempi jos höyry ei pääsisi ulos, tulisi mehukkaampi "vihannes" ;D

 

Ei kai ne myrkyt ole vielä vaikuttanut (eipä vissiin) :laugh:

 

Ville

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Erikoisin resepti HK:n sinisestä lienee Runebergintorttu.

 

Leikataan makkarasta n. 6-7 pituinen pätkä, joka tökätään lautaselle pystyyn seisomaan.

Koristellaan makkaran pää pursottamalla keskelle ketsupilla "hillosilmä" ja se ympärille vielä pursotetaan sinapilla hillosilmän ympärille rinkula.

 

Nautitaan Runerberginpäivänä tai ihan milloin vaan vaikkapa jallun kera.

 

Ahti

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nautitaan Runerberginpäivänä tai ihan milloin vaan vaikkapa jallun kera.

 

Ahti

 

 

 

Ja tarkoitat jallulla nyt varmaan Jaloviinaa, etkä sitä isojen poikien lehteä ::) Muuten kuulostaa melko sairaalta... :-[

 

Ville

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja tarkoitat jallulla nyt varmaan Jaloviinaa, etkä sitä isojen poikien lehteä ::) Muuten kuulostaa melko sairaalta... :-[

 

Ville

 

Jaloviinaa tottakai. Olisi pitänyt tarkentaa - Yhden Tähden Jallun kera.

 

Ahti

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taas.

 

Siilimakkara. Lenkkiin tehdään reikiä johin tökätään prinssinakkeja pystyyn. On ku samettia söis!

 

LND

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Erikoisin resepti HK:n sinisestä lienee Runebergintorttu.

 

Leikataan makkarasta n. 6-7 pituinen pätkä, joka tökätään lautaselle pystyyn seisomaan.

Koristellaan makkaran pää pursottamalla keskelle ketsupilla "hillosilmä" ja se ympärille vielä pursotetaan sinapilla hillosilmän ympärille rinkula.

 

Nautitaan Runerberginpäivänä tai ihan milloin vaan vaikkapa jallun kera.

 

Ahti

 

 

Hieno resepti. Kokeilemisen arvoinen, ehdottomasti. HK:n siniseen ja sen resepteihin täytyy suhtautua huumorilla, sillä se on aika kaukana oikeasta ruoasta. Saa siitä tosin ihan syötävää makkarakastiketta.

 

Jos Bleun laittaa kiukaalle kuorineen, jotka siis ovat muoviset, se "tursuaa" ulos kuorestaan, ainakin minun kokemusteni mukaan, koska kuori ei anna periksi. Pakettia en ole koskaan ajatellutkaan kiukaalle laittaa.

 

Kun kun olin kaupan setänä Hyrylän S-marketissa, kuulin monia hyviä kysymyksiä asiakkailta, kuten "voiko joulukinkun paistaa jäisenä?" ja "pitääkö muovi ottaa pois ennen paistamista?". Ei kai sitten, ainakaan HK:n sinisestä ;)

 

Samaisessa kaupassa kävi asiakkaana muuan sotilasmestari, joka osti hyvin usein Pajuniemen retki- tai saunalenkkiä, eli sellaista vähän ohuempaa (ja miljardi kertaa parempaa kuin Bleu) sorttia. Kerran tarjosin hänelle vaihteluksi Tapolan jahtilenkkiä, joka on vähän em. laatuja paksumpaa. Tuohon tämä kantapeikko totesi, että "juu, hyvää on, oon maistanut, mutta sitä ei tahdo saada UAZilla lämpimäksi".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja pyh! ;D Sininen on parasta tyyliin 1. Paketti auki

                                                          2. Kuori pois

                                                          3. Syö kylmänä!  :thmbup:

 

 

Tähän vielä kaveriksi metsämansikkajogurttia... aijai kun on hyvää  ;D - oikeesti.

 

tomppa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

JOS nyt tämän huumorin väliin mahtuu, niin mikäli se blöö siellä kaapissa on, niin OIKEESTI siitä saa lähes syömäkelpoista seuraavasti:

 

Poistetaan kuori.

Viilletään pintaan HIENOJA, epäsyviä ja hyvin tiheitä ristinaarmuja.

Nuketaan mikrossa 45 sekuntia per puoli.

Laitetaan uunin grillivastuksen tai mikron vastaavan alle niin pitkäksi aikaa, että saadaan alustava hiillos pintaan - käännetään ja sama uudelleen.

 

Sinappi on parasta tehdä itse. Ellei osaa tai viitsi, kannattaa muistaa, että nykyisin Turussa ei ole muuta edes herkullisen NÄKÖISTÄ kuin Lola! :P

 

KAUPAN sinapeissa kannattaa "mennä halpaan" = KOTISINAPPI tai sitten Dijon Hunajasinappi. Jostain voi edelleen löytyä punaisesta putkilosta myös Isännä tulinen sinappi, joka sekin ihan kohtuullinen, vaikka tehdäänkin jossain TaNpereella, nääs lähimaastossa. Hätätapauksessa käy myös Chef Wotkin's sinappi - jos sattuu olemaan äkkirikas.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joku saattoi jo mainitakin HK:n blöö reseptikirjasta (jos ei, niin sellanen todellakin on. Kokonainen kirja täynnä HK:n sinisen lenkkimakkaran reseptejä). Meillä sellainen sattuu olemaan ja kirjalla on lähinnä ollut viihdearvoa kun on lukenut nompparellimakkarasta ym. Ei olla taidettu juuri reseptejä kokeilla  :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään