Timo Poikela

Pikainen Kebab-kysymys

10 viestiä aiheessa

Döner-kebab.

Tuo kuuluisa nimi juurtuu Saksasta, onkelma on vain se että en ole varma onko se rullakebab, pyörivä kebab vai vain sanonta "huva kebab"

 

Shish-kebab.

Millälailla se tarjoillaan?

(eli siis millalailla esim. styroksilautaselta?

 

Vähän piti ottaa kebabsanastoa ennen grillille menoa  ;D

 

Terv.

Timo Poikela

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Döner kebab on siitä pyörivästä tangosta leikeltyä siivua.

Shish kebab tarjoillaan tikkuun tökittynä, eli lihanpaloja, kasviksia ym. tikkuun ja sitten grilliin ja vatsaan  :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja eikös Döner tunneta suomessa myös nimeltä pitaleipä kebab ?

 

- kebabin suurkuluttaja...

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillähän kebabin ymmärretään usein virheellisesti tarkoittavan nimenomaan vartaasta veisteltyä lastua (döner kebabia) ja vielä pitaleivän välissä, mutta sehän tosiaan tarkoittaa mitä tahansa grillattua tai paahdettua lihaa. Shish kebab taitaa meillä tulla useimmiten myydyksi saslikin nimellä.

 

"Döner" on muuten ihan turkkia ja tarkoittaa vissiin "pyörivä".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Döner" on muuten ihan turkkia ja tarkoittaa vissiin "pyörivä".

 

Näin on eli pyörivä paisti. Ja Wiki tottakai tietää kaiken kebabistakin.  Pohjois-Texasista on muuten pirun vaikea löytää kunnon kebabia. Saa olla ihan tyytyväinen jos jostain löytyy Kreikkalainen tai Libanonilainen gyro.....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin on eli pyörivä paisti. Ja Wiki tottakai tietää kaiken kebabistakin.  Pohjois-Texasista on muuten pirun vaikea löytää kunnon kebabia. Saa olla ihan tyytyväinen jos jostain löytyy Kreikkalainen tai Libanonilainen gyro.....

 

"Zürück nach Türkish.."..kuten saksalainen räppäri ( Wolf ? ) lauloi 1995 ( ..myös biisi "Oh shit Frau Schmitt !" ). Döner Kebab Schafs Käse:llä maksoi 4,5 dem Friedrichstrassen ja Marienstrassen kulmilla..extra bueno..vastavaa en ole sen koommin maistanut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tilaan silti mielummin pita-gyros jos vaan mahdollista , Suomenniemellä harvoin. Jauhelihaan (kebab) voi sekoittaa ihan mita mita sina vaan sanoa mutta gyros on yleensä pyörivää lihaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse olen ihmetellyt miksi suomalainen kebab on aivan erilaista kuin saksassa esim. dönerissä käytettävä? Suomessa tasasen ruskeeta lihaa...saksassa siinä saatto muistaakseni olla välillä jotain vihreetä ja punasta tms.  ;D Ja muutenkin oli paljon parempia siellä...leipäkin oli leipää eikä mitään pitaleipää..tai ainakin rapeampia ne siellä oli..

 

Suomen kebab on halvinta liiteristä saatua jauhelihaa joten siinä voi olla vaikka sinisiä täpliä.  :-\ Valitettavasti eettisyys on kadonnut siinä kohtaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään