Risto Partanen

Bon appétit

832 viestiä aiheessa

Se on tää rapatessa roiskuu osasto ko on taas siirappipullon kans lautasenreunoja sorkkinu  ;D Ne vaan on nuo siirapit, öljyt ym. millä haetaan annoksiin hiukan kontrastia. Lähinnä ne on semmosta kikkailua ja hifistelyä. Harvemmin ne mitään annoksen kastikkeita on mitä sinne roiskitaan, ainakaan meillä.

 

Mutta täsäpä ois tältä päivää muutama kuva kans. (eka kuva on kyllä syksyltä)

 

Ensin pieni valikoima tapaksia

 

[ attachment removed / expired ]

 

Bourbonviskillä maustettu vaniljaparfait ja sitrussalaatti

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tunturilapin kalaa kolmella tapaa; graavattua Inarin taimenta, muikunmätiä ja savusiikamousse

 

[ attachment removed / expired ]

 

Hauhalan hanhitilan hanhea ja ankanmaksaa, brie-mousse ja karpalovinaigrette

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Bourbonviskillä maustettu vaniljaparfait ja sitrussalaatti

 

 

 

Aaaivan...... bourbon"viskillä" on siis tarkoituksensa. Toinen hyväksi havaitsemani käyttö on Jack Daniels tynnyrin lastujen käyttö savustuksessa  ;D

 

Maukkaan näköisiä annoksia Päivi. Roiskeilla tai ilman.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä! Onneksi tuli juuri syötyä niin nälkä ei hyökkää ;D

Olisit onnellinen...  :( No, onneksi kohta saa itsekin ruokaa.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämän voisi melkein laittaa siihen - Ennen kaikki oli paaaaljon parempaa - ketjuun. ;D

 

Kuva on Lahden Seurahuoneen l-e-g-e-n-d-a-a-r-i-s-e-s-t-a keskiviikkoillan herkkupöydästä, joka ei 1960- ja 1970-luvuilla ollut edes kallis. Lähes yhtä legendaarinen ravintolapäällikkö - Reino Oinonen - oli myös koulinut joukkonsa hyvin. Seisovassa pöydässä ei esim. ollut perunan perunaa! Kun sieltä palasi pöytänsä ääreen, ilmaantui aina heti tarjoilevaa henkilökontaa tyrkyttämään tärkätyn liinan alta lämpimiä ja ehjiä perunoita. Reiskan mielestä henkilökunnalla oli silmät siksi, että niillä seurataan, koska omalta tontilta on porukkaa seisovan pöydän äärellä ja kipaistaan keittiöstä kulhoon perunat. Ihan sellainen maku siitä jäi suuhun, että taitavat perhanat yrittää palvella.

 

Keskiviikkoiltaan kuului myös joka kerta se, että ainakin yksi lämpimistä tai jälkiruokavaihtoehdoista oli liekitetty. Hovimaisteri toi sen vankkureilla pöydän ääreen ja flambeerasi korkeimman omakätisesti.

 

Varmemmaksi vakuudeksi ja mielestäni hyvänä mainoskikkana pidän sitä, että jokainen syöjä sai postikorttina kuvan pöydän antimista. Sen sai täyttää mielensä mukaan ja Socis lähetti sen kustannuksellaan vaikka Timbuktuun. Enpä usko, että kovin monta poikkiteloista sanaa joutuivat maailman ääriin kustantamaan. Itse asiassa veikkaan sisälmyksen olleen pikemminkin à la Maistuis varmaan sullekin.

 

Kuvassa on vain OSA pöydästä! :P

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se on tää rapatessa roiskuu osasto ko on taas siirappipullon kans lautasenreunoja sorkkinu  ;D Ne vaan on nuo siirapit, öljyt ym. millä haetaan annoksiin hiukan kontrastia. Lähinnä ne on semmosta kikkailua ja hifistelyä. Harvemmin ne mitään annoksen kastikkeita on mitä sinne roiskitaan, ainakaan meillä.

 

Selittää paljon. Hyväksytään vastaus  ;D

 

Ja tuossa vaniljaparfait-annoksessa tuo "roiske" on jopa ihan tyylikäs  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Selittää paljon. Hyväksytään vastaus  ;D

 

Ja tuossa vaniljaparfait-annoksessa tuo "roiske" on jopa ihan tyylikäs  ;)

 

Tulee mieleen se mainos..."meidän äiti tekee teidän äitin ruoat" !

 

Tuo on Päivi TAIDETTA:thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämän voisi melkein laittaa siihen - Ennen kaikki oli paaaaljon parempaa - ketjuun. ;D

 

Kuva on Lahden Seurahuoneen l-e-g-e-n-d-a-a-r-i-s-e-s-t-a keskiviikkoillan herkkupöydästä, joka ei 1960- ja 1970-luvuilla ollut edes kallis.

 

Huh huh ???! Maistuis varmaan mullekin...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Boriksen pöytäkuvaa vaivaa runsaudenpula :)

 

Eukko on muuten toiselta ammatiltaan ravintolakokki, ja moon syönnä sen ruokia tyytyväisyystakuulla, tapa se tämäkin täyttää maailmaa laajentamalla itseään... ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielestäni hyvä periaate kunnon annoksissa on se, että kaikki, mitä lautaselle on mätetty, on syötävää kamaa! Joissain erityistapauksissa olen valmis antamaan anteeksi jokusen ruodon, luunkappaleen, tms.  ;)

 

Suvun ruokataiturit osaavatkin koristella mm. kakkuja syötävin koristein kuten kukinnoin, lehtikullalla... :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä yksi pasta joka tuli tehtyä jokunen aika sitten. Kastike melkein Bolognese muutamilla muunnelmilla...

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vain pari kommenttia.

 

VOISIN perustaa makaroonivariaatioruokalan. Nimikin on valmiina. PASTAHUUSSI. (Vrt. Pizza Hut jne.)

 

Pohjoiseen jos mennään, niin siellä edelleen juoksee enemmä "lentäjn poikia", mitä paikalliset jäkäläkankaat pystyvät elättämään. Mutta eihän lappilainen olisi lappilainen, ellei hän hinnoittelisi ilmaiseksi saatua ainakin kolminkertaisesti etelässä saatuun. ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kannattaa AINA muistaa, että ihmisen paras ystävä EI OLE koira, vaan vatsa, joka ei koskaan hauku selän takana.

 

Mitä taas naisiin tulee, niin ainakin tuo oma lempivastustajani olisi varmaan onnen omiaan vakuutusalalla. On meinaan tota riskin hallintakykyä - ERIKSEEN kirjitettuna.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Wiskikanaa:

 

4 kananrintafilettä

voita ja ruokaöljyä

suolaa

mustapippuria

1 pieni sipuli

1 valkosipulin kynsi murskeena

 

3rkl balsamietikkaa

1 rkl siirappia

1/2-1 dl viskiä

1 dl kanalientä (kuutioista tai fondista)

2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa.

Suurustamiseen: vaaleaa maizenasuurusta.

Lisäkkeeksi riisiä tai raikasta salaattia ja patonkia.

 

Paista kananrinnat molemmin puolin voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta odottelemaan kastikkeen valmistumista.

Silppua sipuli ja valkosipilin kynsi. Kuullota niitä paistorasvassa, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää balsamietikka, siirappi, viski ja kanaliemi. Keitä pari minuuttia .

Lisää kerma, sekoita ja nosta fileet pannulle kastikkeen joukkoon. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes liha on kypsää. Suurusta kastike tarvittaessa.

 

ite en suurustanut ja wiski oli RobRoytä, käytin noin 3/4 desiä ja hiivatin hyvää oli :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä yksi pasta joka tuli tehtyä jokunen aika sitten. Kastike melkein Bolognese muutamilla muunnelmilla...

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

 

voisitsä tulla joskus meille tekeen ruokaa??? :D *tähän sellanen kuolaava hymiö*

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Wiskikanaa:

 

Olisikin viskiä. mutta kun:

 

Minulla oli kellarissa 12 pulloa whiskyä. Vaimoni ei tästä varastostani pitänyt ja pyysi minua tyhjentämään pullot viemäriin.

 

En uskaltanut vastustella, joten minä aloitin vastenmielisen työni.

 

Avasin ensimmäisen pullon korkin, kaadoin sisällön viemäriin, paitsi yhtä lasillista, jonka join.

 

Sitten avasin toisen pullon, kaadoin whiskyn viemäriin lukuunottamatta yhtä lasillista, jonka join.

 

Shitten korkkasin kolmannen pullon, heitin lasin viemäriin, lukuunottamatta pullollista whiskyä, jonka join.

 

Avattuani pahoin kiinnijuuttuneen neljännen viemärin korkin, panin pullon lasiin, jonka join.

 

Ssheuraavan lashin khorkista selvittyäni kaadoin korkin pulloon ja join lasin.

 

Kun kaikki pullot olivat tyhjiä, tuin toisella kädellä taloa ja toisella laskin pulloja, korkkeja ja laseja.

 

Sain täsmälleen 29, mutta varmistuslaskenta osoittautui turhaksi, sillä taas sain niiden lukumääräksi 74.

 

Kun kellari purjehti ohi, laskin vielä kertaalleen kaikki talot, pullot ja lasit, paitsi yhtä viemäriä, jonka join.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä ruoka on kieltämättä hyvää. Kuitenkin mulle hinta-laatu suhde on se tärkein. Pariisista saa kaiken kunnolla irti kun osaa kieltä, oma kohtainen kokemus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei kaiken aina tarvitse olla vaikeaa tai konstikasta.

 

KAURAKAKUT

(Noin 30 kaurakakkua)

 

TARVITAAN

50 grammaa voita sulatettuna

2 desilitraa kauraryynejä (Iso Elovena paras)

1.5 desilitraa hienoa sokeria

1 kananmuna

1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja

1 teelusikallinen leivinjauhetta

 

VALMISTUS

Laita kauraryynit kulhoon

Kaada kuuma voisula kauraryynien päälle ja sekoita

Lisää sokeri ja sekoita

Lisää kevyesti vatkattu muna ja sekoita

      Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja sirottele annokseen sekoittaen

 

      Pane taikina pieninä nokareina leivinpaperin päälle pellille

      Tasoita nokareet tasapaksuiksi

      (Sijoita nokareet harvakseen, sillä ne leviävät uunissa)

 

      Paista uunissa 225 °C noin 6-8 min. tai kunnes kakut ovat kullan keltaisia.

 

KÄYTTÖVINKKI

 

Vaikka kaurakakut ovat hyviä ihan sellaisenaan, voit tehdä maukkaan ja makean jälkiruuan seuraavasti:

 

Murenna kaurakakut

Vatkaa kuohukermaa

Viipaloi banaaneja

 

Sekoita ainekset keskenään

Anna vetäytyä kylmässä 1-2 tuntia

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei kaiken aina tarvitse olla vaikeaa tai konstikasta.

 

toi viskikana oli muuten yllättävän helppoa, täytyy sanoa! :D Siitä pisteet kans sille ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

piti vielä muuten palata tänne noiden ribsien osalta...

parhaat ravintolassa nautitut ribisit kotimaassa saa ehdottomasti Korppoon saarelta, ravintolasta nimeltä Buffalo...

ja jos saa mainostaa enemmän, niin tämä siis on kyseessä http://www.ravintolabuffalo.com/

mikäs sen komeempaa, terassi meren rannalla saaristossa ja hiivatin hyvää safkaa... :D

 

Joo. Kannatetaan ! Meillä oli Korppoossa mökki koko lapsuuteni ajan. Noh... Ei se oikeastaan liity mitenkään tähän juttuun, siilä tuo Buffalo tuli vasta myöhemmin. Mutta hyvää lihaa sieltä saa ! :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään