Risto Partanen

Bon appétit

832 viestiä aiheessa

Eikös aito kebabliha ole lampaanlihaa, ei naudasta kotoisin ?

 

On.

 

Hirvenlihaa kehutaan joka paikassa erittäin hyväksi kebablihaksi, mutten viittinyt vähäistä hirvenlihavarastoa "tuhlata" tähän tarkoitukseen. Olisin laittanut puolet karitsan jauhelihaa, mutta Euromarket petti luottamukseni.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oottakos muuten maistaneet kengurua ? Itse ihastuin siihen viime kesänä. Monet Citymarketit + muutkin sitä myyvät. Aivan loistava grillausliha ! :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euromarketissa kattelin että pakastekengurua olis tarjolla, mutten oo ostanu vielä. Myös muita vähän eksoottisempia lihoja oli tarjolla, kuten gasellia..

 

Kesällä jos tää ainainen rahapula hetkeks helpottaa, niin pitänee kokeilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen loikkista syönnyt, melko hyvää, jänteitä kun hiukkasen... no tietty mistä kohdin tuon palasen on leikellyt.

Asia jota usein risupteissa ihmettelen, ostetaan vimosen päälle upeata lihaa jonka maku on erikoinen, lykätään siihen sitten pippuria, suolaa, chiliä ja kaikenmoisia mausteita, tosi voimakkaita ja runsaasti, annetaan potkua, kuntelkkarissakin sanovat näin.

 

No mitä syöt, kallista, ehkä hyvänmakuista lihaa jonka maku on hävitetty runsaalla chilillä, tomaattikastikkeella, oreganolla, timjamilla jne..

Ostakaa edullista jotain lihaa jos mausteita aiotte syödä, mausteita voi toki lämmitellä, rakennella kastikkeita niihin perustuen, jättäkää kuitenkin erikoisen ja erityisen makuinen liha, kun niistä syöjälle kerrotten, sellaiseksi, suolaa ehkä hiukkasen, myös voita, korostaa makua.

Lehmän virtsarakon vierustaa voi toki maustaa ihan miten runsaasti huvittaa. ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euromarketissa kattelin että pakastekengurua olis tarjolla, mutten oo ostanu vielä. Myös muita vähän eksoottisempia lihoja oli tarjolla, kuten gasellia..

 

Kesällä jos tää ainainen rahapula hetkeks helpottaa, niin pitänee kokeilla.

 

Nuo eksoottiset lihat ovat yllättävän edullisia, ottaen huomioon, että ne on lennätetty toiselta puolelta palloa asti tänne. Kenkuran mausteeksi riittää suola ja mustapippuri. Ja varmasti maukkaampaa, kuin perinteinen possunkyljys ! :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiteytit Arne hyvin syyn, miksi tein kebabpötkylän naudan lihasta. -30% punaisella hintalapulla ostettu paistijauheliha on sopivan hintaista lihaa tällaiseen tarkoitukseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiteytit Arne hyvin syyn, miksi tein kebabpötkylän naudan lihasta. -30% punaisella hintalapulla ostettu paistijauheliha on sopivan hintaista lihaa tällaiseen tarkoitukseen.

 

Aivan, meilläpäin ostetaan "samamitäonkunhanonlihaa"eväät juuri nuista punalappulaatikoista, ovat myös nimellä eläkeläishyllyt.

Nuo voimakkaasti maustetut evääthän usein alunperin olivatkin pilaantumisen ehkäisemiseksi tai peittämiseksi suoritettuja.

Pidä kaunis sisäfile auringon lämmössä kaksi päivää+ kosteus, eihän sitä syö Erkkikään ilman kunnon Cajunn, vai mites se menikään kastiketta.

Kuivaliha tosin omansa, puuttuu kosteus ja kärpäsentoukat. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

Kuivaliha tosin omansa, puuttuu kosteus ja kärpäsentoukat. :thmbup:

 

Yksinkertainen on usein parasta. Esimerkkinä vaikkapa vuoristolaiskinkku. Raakakypsytettyä lihaa jossa suolaa. Siinä se. Toisena esimerkkinä sushi. Raakaa ja erittäin tuoretta kalaa ja riisiä (maustettua) - sashmissa ei sitäkään. Ei muuta. Lisämakua antavat soija ja wasabi. Moni Välimeren ruoka syntyy miltei pelkästään oliiviöljyllä, valkosipulilla ja tomaatilla maustettuna - suolla ja/tai pippuria ehkä vähän lisäksi.

 

Muistuupa mieleeni vuosien takaa pikkuveljeni ensimmäinen oma ruoanlaittoyritys. Saadakseen mahdollisimman hyvää aikaiseksi, hän päätti käyttää mausteena lähes kaikea mitä kaapista löytyy. Ensiksi mausteet tappoivat ruoan oman maun. Senjälkeen lukuisat mausteet tappoivat toistensa maun. Ei sitä voinut syödä, eikä koskenut koirakaan.

 

;D

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euromarketissa kattelin että pakastekengurua olis tarjolla, mutten oo ostanu vielä. Myös muita vähän eksoottisempia lihoja oli tarjolla, kuten gasellia..

 

Kesällä jos tää ainainen rahapula hetkeks helpottaa, niin pitänee kokeilla.

 

Kokeiltu on, älä haaskaa rahojasi ei ole mitenkään ihmeellistä lihaa, ostin tota kengua ennen joulua prismasta ja odotin todella jotain tähtitieteellistä makuelämystä....kotimainen riista on paljon parempaa ja exoottisemman makuista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tota Kebab juttua ja kengurua pitää kyllä kokeilla :thmbup: Lähtis nyt noi lumet niin saisi grillin tulille, polttelee kovasti päästä grillaamaan!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

[ attachment removed / expired ]

 

Heh, kuvasta päättelin että kyseessä on nk. "Tv Dinner"?  Johdelmaan on helppo päästä kun huomaa että pöytänä on sohvapöytä, ja molemmat aterioitsijat istuvat samalla puolella pöytää.  ;D

 

Pikanttina, asiaan kuulumattomana (?) yksityiskohtana kuvan vasempaan reunaan on eksynyt tuubillinen puolalaista, sinapiksi naamioitua "ruskeaa kastiketta"  :o

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä emäntä ei syö oikeestaan mitään lihaa ilman sinappia. Tv-dinner oli meillä pitkän aikaa normaali tapa syödä. Ostettiin Maskusta ruokapyötä ja Masku lupasi että kaksi viikkoa, ni pöytä koputtelee ovella. Loppujen lopuksi toimitus kesti 6 viikkoa ja tietysti vanha pöytä oli hävitetty noin viikon jälkeen uuden pöydän ostosta. Kuvasta kannattaa myös huomata lattialla luikeroivat läppärinjohdot .

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onnittelut teille, oli nyt sitten kumpi tahansa vai yhteinen? :thmbup:

 

Rubiinihäät = 40 vuotta virallisesti huomenna. (Siksi nuo 40 ruusua) :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Rubiinihäät = 40 vuotta virallisesti huomenna. (Siksi nuo 40 ruusua) :)

Anteeksi etten huomannut/muistanut  :(   Alla oleva  on kuitenkin teille molemmille, kuunnelkaa sanat  aivan loppuun asti   :thmbup:

http://www.youtube.com/watch?v=h0tvsnTyVb8

 

Risto

 

Lopun sanoitus poikkeaa itäSuomalaisesta ja länsimaisesta käännöksestä ,, kuten huomaatte.... :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset onnittelijoille! :)

 

Tuo jaapponilainen kyllä kuulosti kovin erilaiselta kuin Alla Pugatsova - kaikki pukamat nukkuvat. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo poikkesi pikkasen Vera Teleniuksen versiosta  tuo ruusukipale, entäs nyt, jääkaapissa lammasta paistikipale n. kilo.

Eli La pitäisi valmistaa, antakaa maukkaita risupteja.

Tänään vuoleskelen Kuivalihaa Poron syömmestä tehtynä.

Niin ja avasin ensimmäisen poistettavista viskipulloista. ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koskas täällä nähdään ensimmäinen Citykaniresepti?  Mielellään vielä sellainen jossa opastetaan myös nylkeminen ja suolistaminen...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaniresepti löytyy kyllä, suolestaminen kuten jänis, hirvi, peura tms.

Turkki, melko kelvoton kuten jossain mainitsin poistetaan helpoiten haarat levällään, siis kani, roikkuen jostain sopivalla korkeudella.Koivet ympärileikataan takapolvien kohilta ja varovaiset viillot pitkin reisiä.

Alat sitten vetämään sitä pintaa alaspäin avustaen puukolla, nahka repeää helposti joten ole hellävarainen.

Etutassut hoidetaan kuten takavastaavat, etupolvien kohilta ympärileikkaus ja sitten kainaloista nätit viillot, vedät alaspäin sitä nahkaa ja niskan kohilta poikki.

Nyt sinulla on kaunis kaninkeho lähes syötävänä.

Reseptin tällään kohta, varaa kuitenkin olutta tai punaviiniä lähituntumaan. :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noniin nyt meillä on muutaman päivän riippuneita kaniruhoja kaksi kolme tahi neljä, riippuen nälästä ja ruokakunnan koosta.

Paloittele kani kauniisti tai mikäli uuniin sopii, eikun kokonaisena, mausta suolalla ja pataan tai uunivuokaan, voi ruskistaa jos haluat.

Lisäät sipulin tai kaksi lohkoina pataan, voit myös murskata muutaman katajanmarjan sekaan.

Pari desiä vettä, smetanaa tai ranskankermaa jos haluat sekaan.

Uuniin 150 astetta noin ja aikaa 2-3 tuntia, hiukka lihan määrästä riippuen.

Hyvän kastikkeenhan voit laitella lisukkeille jos haluat, siivilöit liemen, lisäät olutta n.1dl tai vaikka punkkua saman verran, kermaakin voi lisäillä vyötärön mukaan, keittelet n.15 min. hiljaisella voit suurustellakkin jos haluat.Mausteet sitten maun mukaan, varoen hävittämästä riistan, eli stadilaisten kukkien ja puun pinnoitteen lihalle antaman aromin.

Jospa sinulta löytyy suppilovahveroita pakasteesta voit tuohon kastikkeeseen niitä lisäillä.

Hyvä kotimainen peruna, miksei kaukaa tuotu riisikin kävisi lisukkeeksi.

Eikun suurukselle.

Ja tietty voi taisi unohtua, voivoi.

Paistamiseen sitä ja sitten kastikkeeseen ja.......

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo siis nuo pitkät korvat, eiku mettäkoiralle purukaluks, jos siis koira ja korvat kotikonnuilta löytyy, käyttivät tosiaan ennenvanhaan jäniksen käpäliä uunin puhdistamiseen.

Eli ellette tienny, iso uuni joka haloilla lämmitettiin, sitten tuhkat ym. pois ja suurus valmistumaan, n.24 tuntia ja sitkeinkin omt. oli syötävä.

Käpälä toimi myöskin leivinlaudan harjaamiseen.Kerron tarkemmin tarvittaessa.Näin meilläpäin,Lappeenrannoille ei vielä silloin pizzeria rantautunut, en toki sitäkään kaihda.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään