Risto Partanen

Bon appétit

832 viestiä aiheessa

...

Käpälä toimi myöskin leivinlaudan harjaamiseen.Kerron tarkemmin tarvittaessa.Näin meilläpäin,Lappeenrannoille ei vielä silloin pizzeria rantautunut, en toki sitäkään kaihda.

 

Siitä onkin sitten aikaa, sillä taisi Adriano aikoinaan perustaa Lappeenrantaan Suomen ensimmäisen pizzerian.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo muistikuvani perustuu ajalle jolloin tuskin Italiassakaan syötiin pizzaa. ;D

Eli oikeasti-50-60 luvulle.

 

Nykyisenmuotoista pizzaa syötiin Italiassa jo 1700-luvulla. Et sinä sentään niin vanha ole  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ciao!

 

Nyt on vuoden ensimmäinen ribsi tulossa grillissä! En tällä kertaa esikypsentänyt ollenkaan vaan pidän monta tuntia grillissä ja karkotan kaikki naapurit savulla :thmbup: Laiton foliovuoan pohjalle liekkien estoksi ja vartin välein laitan kastiketta pintaan ettei kuivu, saas nähdä kuinka äijän käy ::) Kello 21:00 otan pois grillistä kun alkaa Suomen peli!

 

Ripa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juttelin tänään miehenkanssa joka kehui syöneensä ranskan rivieralla räkättirastaan lihaa, oli kuulemma oikein ravintola-annos ja erittäin maukas annos, rintapalat on kuulemma 2€ kolikon kokoisia ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juttelin tänään miehenkanssa joka kehui syöneensä ranskan rivieralla räkättirastaan lihaa, oli kuulemma oikein ravintola-annos ja erittäin maukas annos, rintapalat on kuulemma 2€ kolikon kokoisia ???

 

Juu siellä syödään ja syödään Suomessakin! On kuulemma äärettömän maukasta.. Muistaakseni toissa vuonna ilmoitettiin ammutun yli 3000 rastasta ravintotarkoitukseen. Pitänee syksyllä kokeilla :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu siellä syödään ja syödään Suomessakin! On kuulemma äärettömän maukasta.. Muistaakseni toissa vuonna ilmoitettiin ammutun yli 3000 rastasta ravintotarkoitukseen. Pitänee syksyllä kokeilla :thmbup:

 

Räksä on niin pieni että taitaa kunnon pataan upota parikymment yksilöä,Aika paljon niitä metsästetään ihan uutta mulle :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt on vuoden ensimmäinen ribsi tulossa grillissä! En tällä kertaa esikypsentänyt ollenkaan vaan pidän monta tuntia grillissä ja karkotan kaikki naapurit savulla :thmbup: Laiton foliovuoan pohjalle liekkien estoksi ja vartin välein laitan kastiketta pintaan ettei kuivu, saas nähdä kuinka äijän käy ::) Kello 21:00 otan pois grillistä kun alkaa Suomen peli!

 

Voe voe voe, loppu grillistä kaasu ;D Mutta on todella mureaa 3h kypsennyksellä; vielä pari tuntia niin olisi varmaan murentunut käsiin :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kausi avattu!

 

 

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hienoa Boris :thmbup: Itse grillannut nyt viitisen kertaa ribsejä ja BBQ-kastikkeen salat (omatekoisen) alkaa löytymään ::)

 

Mitä juustoa sienien sisällä? Miten retiisit istuu salaattiin, koskaan en ole kokeillut?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hienoa Boris :thmbup: Itse grillannut nyt viitisen kertaa ribsejä ja BBQ-kastikkeen salat (omatekoisen) alkaa löytymään ::)

 

Mitä juustoa sienien sisällä? Miten retiisit istuu salaattiin, koskaan en ole kokeillut?

 

Eivät olleet joustosieniä, vaan pekonilla ristiinkytkennällä ympäröityjä.

 

Retiisi ON vähän vaikea, mutta pehmentämässä sen terävyyttä oli sekä ananasta että parsaa. "Salaattikastikkeena" oli vain puristettua luomusitruunamehua.

 

Joskus käytän salaatissa retiisien lisäksi pieniä juustokuutioita (esim. Gouda), mutta silloin jätän sitruunan pois.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ÄLKÄÄ ENÄÄ haukkuko berlusconia! :laugh:

 

Juuri tuli todistetuksi, että kyllä italialaiset (nyttemmin) ymmärtävät hyvän päälle! :thmbup: Tosin siihen tarvittiin pari vuotta sitten Suomesta vietyä Siikli siemenperunaa. Jo jonkin aikaa on ainakin Stadin torilta saanut italialaista Siikliä 3 egee/litra, kun kotimainen uuspottu on 10:stä eurosta ylöspäin. :o Pitihän niitä Berlusconisiiklejä tietenkin ottaa ja hallista napata hyvää kylmäsavulohta. Molemmat olivat erinomaisia.

 

Kylmäsavulohta siksi, että meillä silli ei toimi ruokana, vaan ehkäisyvälineenä. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Boris, onko tuo joku "nostogrilli"?

 

Näyttäisi kuvissa siltä että siinä on ensin polteltu puuta ala-asennossa, ja sitten kun hiillos on hyvä, palokerros "vinssataan" jollain konstilla lähemmäksi paistotasoa?  Liittyykö oikeassa laidassa oleva puukahva tähän operaatioon?

 

Näyttää nimittäin siivousmielessä ja nimenomaan puiden polttoa ajatellen aikas hienolta ja toimivalta ratkaisulta  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu Kalle, sitä vinssataan juuri niin.

 

Täällä pihassa samanlainen grilli, pääset Kalle kokeilemaan kun tuot kunnon entrecoteet mukanasi.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Boris, onko tuo joku "nostogrilli"?

 

Näyttäisi kuvissa siltä että siinä on ensin polteltu puuta ala-asennossa, ja sitten kun hiillos on hyvä, palokerros "vinssataan" jollain konstilla lähemmäksi paistotasoa?   Liittyykö oikeassa laidassa oleva puukahva tähän operaatioon?

 

Näyttää nimittäin siivousmielessä ja nimenomaan puiden polttoa ajatellen aikas hienolta ja toimivalta ratkaisulta  :thmbup:

 

On se. Grilliin kuuluu veivi, jolla polttotasoa voi juurikin arvaamallasi tavalla säätää. Usein grilleissä on mahdollisuus säätää sitä paistotasoa eri tavoin, mutta ainakin yhtä hyvin toimii tuo polttotason säätö.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Poikkeappas kauppatorilla Helsingissä ja osta ainoasta kauppaveneestä savustettua lohta, kerro jos ehdotin huonoa.

 

Tänään oli taas kaksi kauppavenettä ja kummastakin olisi saanut häkämyrkytettyä rasvaeväistä. Se olisi kuitenkin mielestäni vaatinut seurakseen korvasienimuhennosta ja ryppyiset olivat aika kuivan näköisiä, minkä lisäksi maksoivat 15 egee litra. Korvasienimuhennokseen käytän muuten mielummin purjoa kuin sipulia, jolloin sienien maku pääsee hieman paremmin esille.

 

Kauppatorilla tulee muutenkin vierailtua ahkerasti, kun ei tarvitse duunista mennä kuin kadun yli. Koska City Hall on julistettu savuttomaksi alueeksi, joutuu pikkusikaareitaan pössäyttelemään yhden kadunleveyden verran syrjemmässä.

:-[:(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkoitin sitä vanhan rouvan venettä.Ja korvasieniä odottelen pikkuhiljaa tuosta mäenrinteestä, ovat vain pieniä vielä.Purjo sopii todella paremmin, miedompi maku jottei pilaa alkuperäistä.

Söin tosin juurikin suppilovahverokeittoa ja kohta viljapossun virtsalihaksia grillattuna. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkoitin sitä vanhan rouvan venettä.

 

Tuttu on tuo isolla varjolla varustettu paatti ja juuri se päivystää sitkeämmin. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuttu on tuo isolla varjolla varustettu paatti ja juuri se päivystää sitkeämmin. :)

 

Ja uusi varjo tälle kesälle. :thmbup:

Myrkyttää muuten tuo rouva Linnea Tuomaan kalan tilausankeriaatkin, haettiin juuri männäviikolla uusi paistinpannu silakkapihveille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toimiikos toi kaikilla pannutyypeillä ja on ilmeisen nopea verrattuna keraamiseen? Lämpeneekö toi induktiolieden levy ollenkaan?

 

Mitä enemmän rautaa, sitä paremmin toimii. Valurauta paras. Yleensä jos kattila tai pannu sisältää muita metalleja, induktiotaso saattaa pitää semmoista pientä ritinää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään