Risto Partanen

Bon appétit

832 viestiä aiheessa

Veikkaan, että lautaset ovat samalta vuosikymmeneltä, toisen tarina on ollut kuitenkin hiukan lohduttomampi, elikkä on joutunut syöjien eteen  :D

 

  Risto

 

Ps: kukahanmahtaavoittaa.... :o

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Alempi lautanen on huomattavasti vanhempi ja siinä ravut ovat aidomman näköisiä. Ylemmällä on ikää vain noin 10 vuotta ja ravut on selvästikin tyylitelty, pyrkimättäkään esim. Wright veljesten luontokuvien tarkkuuteen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä tehdä ylijääneille ravuille? Linkki

 

Aikas paha, mutta epäilemättä ehdottoman toimiva! :laugh:

 

Rapuja VOI kyllä pakastaakin, mutta silloin ne pitää keittää hieman vähemmässä suolassa, koska se suola jatkaa imeytymistä vielä pakkasessakin. Meillä ravut ovat perinteisesti kuuluneet joulupöytään, jonne mielestäni sopivat värinsäkin puolesta erinomaisesti.  HiAnot kokit moittivat minua epäortodoksiksi, kun syön rapuja kauden ulkopuolella, mutta eihän haukku haavaa tee ja aina rapu sillin voittaa!

;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Katellu vanhoja lautasia jo niiiin kauan.Jännittää tuo Riston kirkkokuva. :thmbup:

Kirkko keskellä kylää ja vielä lautasella  ;D

Mikä kylä ?

 

[ attachment removed / expired ]

 

Risto

 

Ps: sori tää ohvitopik, en vaan voinut vastustaa....

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kirkko keskellä kylää ja vielä lautasella. Mikä kylä ?

 

Leveysasteen perusteella veikkaus: Tromssa?

 

-Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään sitten taas rapuilta, vieraat tuovat omat pakasteravut mukanaan?

Alkupalaksi kantarellikeittoa.Hmm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tullut viime aikoina tuhottua noita kymmenjalkaisia, joten rakensin pitkästä aikaa sitä rapuvoita. Tein kahta sorttia. Ekaksi ihan tavallista ja toiseen lisäsin aivan hienoksi silputtua tilliä ja puristin sitruunasta mehua vielä joukkoon. Rullasin tangoksi kylmään.

 

Jälkimmäinen variaatio tuli jo käyttöön. Kääntelin kuhafileet vehnäjauhoissa, joissa oli seassa hieman jauhettua merisuolaa ja vähän valkopippuria. Sitten uimasilleen vatkattuihin muniin, joissa 50/50 hieman maitoa ja Vichyä. Lopuksi kieräytys korppujauhoissa ja pannulle paistumaan voissa. Lisäksi oli vain uusia perunoita ja voissa freesattuja ohuita sokeriherneen palkoja. Fileiden päälle rakentelin rivin ohuita rapuvoitillisitruunanappeja.

 

Ei kovinkaan pahaa maultaan. Unohdin ottaa kuvia, joten luokaa mielikuvia. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ääääääää, tuon olisin syönnyt ilman mutinoita, kohteliaasti pyydellyt, saisinko vielä annoksen.

Söimme siis eilisehtoona kiinalaisia jokirapuja, ei huonoja mutta Boriksen reseptin mukaan tehdyt olivat tosiaan eri planetaariosta. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Söimme siis eilisehtoona kiinalaisia jokirapuja, ei huonoja

 

Kiinalaisten rapujen (oikeammin Louisianasta alunperin olevien Procambarus clarkii) maku on kaukaiseksi pakastetavaraksi yllättävän hyvää. Pyrstöt ovat OK, mutta sakset ovat kapeat ja usein kovat, joten niistä on hankala saada irti syötävää, jota ei paljon olekaan. Muut nivelet ovatkin sitten lähes toivoton juttu ilman tongeja. Sen verran kovaa ja piikikästä tuo lajike on.

:(

 

Hinta on kuitenkin tosi edullinen! :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viikko sitten kääräistiin kaaleja, mutta nyt lihaa. Ei noista mitään Miss käärylekandidaatteja tullut, mutta maistuivat kyllä muusin kanssa ihan hyvältä.

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tehtiin eilen velipojan kanssa luomuruokaa. Kuvaa ei padasta valitettavasti ole.

 

Kyyhkypata (2 annosta)

2 kyyhkyä (1 ruokailijaa kohden)

1 sipuli

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

3 porkkanaa

4 tuoretta tomaattia

3 chiliä

suolaa

pippuria

vettä

 

Kyyhkyistä paistetaan pinta voissa pannulla ja asetetaan pataan. Sipulit, punasipulit ja valkosipulit silputaan ja pyöräytetään porkkanoiden kanssa kyyhkyjen jälkeen pannun kautta pataan. Tomaatit pilkotaan lohkoiksi ja laitetaan pataan. Suolaa ja pippuria padan pinnalle, kuivatut chilit kokonaisena sekaan ja vettä päälle. Pari tuntia uunissa ja pata on valmista.

 

Padan kanssa söimme perunoita. Luomua tästä ruoasta tekee se, että ainoat ostetut raaka-aineet on pippuri ja suola. Kyyhkyt on naapurinäijän pellolta, sipulit, perunat ja porkkanat omasta maasta, chilit ja tomaatit omasta kasvihuoneesta ja vesi omasta kaivosta. Hyvää oli!  :thmbup: Omavaraisuusaste melko korkealla :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuli kokeiltua tällaista:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Annoin olla vain 1h 20min mutta hyvää tuli silti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aikas paha, mutta epäilemättä ehdottoman toimiva! :laugh:

 

Rapuja VOI kyllä pakastaakin, mutta silloin ne pitää keittää hieman vähemmässä suolassa, koska se suola jatkaa imeytymistä vielä pakkasessakin.

 

Heips!

 

Täällä Näsijärven rantamilla rapuja nousi mukavasti heti kauden alussta lähtien ja tänäänkin vein vesselin kanssa merrat veteen, pakastaa ajattelin. Miten tuon suolan kanssa keitettäessä nyt sitten menettelisi pakastamista silmällä pitäen -joku ohje kehoittaa vaihtamaan keiton jälkeen vähempisuolaiseen veteen, mutta entäs ne tillin aromit?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heips!

 

Täällä Näsijärven rantamilla rapuja nousi mukavasti heti kauden alussta lähtien ja tänäänkin vein vesselin kanssa merrat veteen, pakastaa ajattelin. Miten tuon suolan kanssa keitettäessä nyt sitten menettelisi pakastamista silmällä pitäen -joku ohje kehoittaa vaihtamaan keiton jälkeen vähempisuolaiseen veteen, mutta entäs ne tillin aromit?

 

Laitapa mailia crayfishguru@yahoo.com

 

Pistän paluupostissa ohjeet, josta tuokin juttu selviää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään