Risto Partanen

Bon appétit

832 viestiä aiheessa

Just pannulla kanafileet vuohenjuustokastikkeella  :thmbup:

 

Ei muuta kuin filukan päälle kiekko vuohenjuustoa ja antaa sulaa. Muita mausteita ei välttämättä tarvitse. The beauty of simplicity  8)

 

 

...

 

 

edit: burp, ähk, nammm, bhhhht! *mission accomplished*  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voi saasta, meikäläisen suosikkikokki otti ja kuoli, kesken kaiken :-\

 

 

Näköjään oli sama suosikki... Keith rulas kyllä täysin. "And now, in the meanwhile, let´s sip some wine...". Aina iloinen kundi. Tykkäsin todella paljon herran ruoanlaittometodeista ja ylipäätään asenteesta kaikkeen mitä hän touhusi.

 

PR

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näköjään oli sama suosikki... Keith rulas kyllä täysin. "And now, in the meanwhile, let´s sip some wine...". Aina iloinen kundi. Tykkäsin todella paljon herran ruoanlaittometodeista ja ylipäätään asenteesta kaikkeen mitä hän touhusi.

 

Jep, ensin kilo mausteita ja sen jälkeen muutama lasillinen viiniä :) Itselläni on miehen kokkiohjelmia kovalevy pullollaan onneksi! Intiassa tehdyt ohjelmat ehdottomia suosikkeja :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kilosta mausteita viis, mutta Keithistä jäi mieleen aina se, että kaikki ainekset olivat valmiiksi pilkottuja, ja ne lyötiin aina pataan samaan soppaan muiden ainesten kanssa sillä toisella kädellä! Ja hyvää tuli. Puhumattakaan mitä se toinen käsi teki.

 

Kauha, ja kauhallinen sitä viiniä, sillä pärjäsi...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kilosta mausteita viis

 

Ei kai niitä niin kilomitallakaan pantu... Otin itse vuosia sitten Floydin esimerkistä tavakseni tuon että ekana lämmitetään mausteista maku irti pannussa ja sitten lisätään muut ainekset kypsymisjärjestyksessä. Lopuksi maustetaan vain hienosäätö mikäli tarpeen. Ja tuosta töiden/tarpeiden/tarvikkeiden etukäteen järjestämisestäkin lienee jotain tarttunut omiin toimiin.

 

Floyd oli mielestäni paras näistä TV- ja julkkiskokeista. Bourdainin ohjelmat on menneet aika pelleilyksi, ja hänen paras antinsa onkin minusta se mistä kaikki miehen kohdall lähti, eli "Kitchen Confidential" -kirja. Surullinen juttu ettemme enää näe uusia Keith-jaksoja. Pitää tyytyä seuraavaksi parhaaseen vaihtoehtoon, joka on Nigella Lawson. Jolla on jänniä ideoita ja hyviä kirjoja, mutta jonka reseptit ovat kyllä toisinaan melko raskaita.

 

PR

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koska grillikausi alkaa olla taas finaalissa, siirryttiin sisätiloihin. Kuvat ovat valitettavasti taas "taattua BG kännykkälaatua", mutta näillä mennään.

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Ensin katkaistiin rapuleipiä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Paist' ite!

 

[ attachment removed / expired ]

 

Pata on valttia paistin alla!

 

[ attachment removed / expired ]

 

Hasselbackan pottuja viillellään.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Bai, bai missi päärynäpai...

 

[ attachment removed / expired ]

 

Koska syötiin paistia, piti myöskin juoda lientä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä saatiin monen herkullisen padan raaka-aine (peura) roikkumaan tänään:

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

Perjantaina lähdetään Lappiin hakemaan jänistä pakastimen/padantäytteeksi.

 

Herkullisen näköiset safkat ollu taas Boriksella  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä saatiin monen herkullisen padan raaka-aine (peura) roikkumaan tänään:

 

Perjantaina lähdetään Lappiin hakemaan jänistä pakastimen/padantäytteeksi.

 

Herkullisen näköiset safkat ollu taas Boriksella  :thmbup:

 

Täällä on yksi, jolle erityisen hyvin maistuisi niin peura kuin pitkäkorvakin - parrakas tyttöystäväni/karkeakarvainen maastonakki Setsun Kira. :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lauantaina kokoontuu yksi itärajan pinnassa syntynyt, Donin kasakoiden jälkeläinen, venäläisen etunimen omaava ja vieraana venäläisen sukunimen omaava. Piti siis yrittää säveltää neljälle jotakin edes venäläiseltä vivahtavaa. Laitan myös häpeämättä sekaisin joulun ja pääsiäisen. On sekä pipareita että pashaa. Se meillä asuva Donin kasakoiden jälkeläinen vääntää taas erittäin hyvän ja raikkaan hedelmänmakuisen pashan. Siihen tarvitaan:

 

1 tlk (250 g) maitorahkaa

1 tlk bulgarian- tai ruokajogurttia

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria (ei vanilliinisokeria)

1/2 dl mantelirouhetta

1/2 dl sukaatteja (kernaasti monivärisiä)

1/2-1 tl raastettua appelsiininkuorta

6 liivatelehteä

4 rkl appelsiinimehua

2 dl kuohukermaa

 

TEE NÄIN

Sekoita keskenään maitorahka, jogurtti, sokeri ja mausteet. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan appelsiinimehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä haalea liivateliuos rahkaseokseen ja lisää lopuksi kermavaahto. Siirrä seos hyytymään. Ellei käytössä ole aitoa pashamuottia, voi käyttää esim. mikrokuituliinalla vuorattua lävikköä eli siivilää. Anna seoksen tihkua ja hyytyä jääkaapissa yön yli ja kumoa jälkiruokavadille.

 

 

VENÄLÄINEN MENU

2009-12-19 12:00

 

ALKURUOKA

Punajuurikeitto Krakovan nakeista ja smetanaa

Omasta juuresta kotona leivottu luomutäysjyväruisleipä

 

PÄÄRUOKA

Stroganoff, herkkukurkkua ja smetanaa

Spaghetti

Kotona paistettua patonkia

 

JÄLKIRUOKA

Pashaa

Kotona tehtyjä pipareita ja sinihomejuustoa

Kahvia

Cognac

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tulipa pidettyä turhaa kiirettä tuon pashan ohjeen kanssa. Koska TÄSSÄ reseptissä käytetään liivatetta, sitä mössöä EI tarvitse tihkuttaa minkään liinan läpi minnekään. Laitetaan vain suoraan haluttuun muottiin hyytymään. On jäänyt vähän noissa pasha-asioissa tuo tihkutusmoodi päälle. :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mainio lanttulaatikko resepti (yksi niistä)

 

lanttua (pieniä)

2,5 dl vettä

0.5 rkl suolaa

1 dl korppujauhoja

1dl maitoa (punainen)

1,5 dl keitinlientä

1 muna

1 rkl siirappia

Valkopippuria, muskottia

 

150 astetta n. 2-3 tuntia

 

Nam....

 

Jos joku silakoista tykkää...

 

Sinappisilakat;

 

4 dl vettä

4 dl etikkaa

1 tl suolaa

1 dl sinappia

2-3 rkl sokeria

n. 1,5 dl  öljyä

valkopippuria

 

Nahka pois!

 

Marinointi n. 2 vrk

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuota lipeäkalaa olisin kysellyt, syökö muut kun minä tällaista herkkua.

Eli paketti kyseistä tuotetta suolavedessä keitettynä, perunaa ja valkoista kastiketta.

Valkokastiketta, pippuria ja suolaa.

Melko herkullinen sesonkieväs.

Kovaksi keitetty kananmuna käy kaveriks.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuota lipeäkalaa olisin kysellyt, syökö muut kun minä tällaista herkkua.

 

Meillä kuuluu joulupäivän pöytään lipeäkala. Suuresta herkusta en niin tiedä, mutta perinne se on.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No meillä ainakin tuo edellä mainittu, kinkku, sekä tumma melko tukeva kastike siihen, laatikot, porkkana, lanttu ja perunalaatikko, rosolli, graavattu siika tai lohi,kuoritut perunat, mahdollisesti sinappisilakat.

Olutta, punkkua ja snapsi minulle.

Jälkkäriksi tuhti annos konjakkia tai whiskiä.

Puolen tunnin nokoset tuon jälkeen ja sitten konvehteja ym. sekaan.

Appiukko, edesmennyt halusi aina myöskin palan paistia joulupöytään ettei jää vähiin eväät.

Näillä mennään jotain pientä saatta olla unohduksissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lipeäkala ei kuulu meillä joulupöytään, mutta ihan mielenkiinnosta, mitä TEIDÄN joulupöytäänne kuuluu?

 

Ihan noilla Arskan jo mainitsemilla perinteisillä eväillä mennään preeriallakin. Pikkasen vaatii vaivaa mutta kerran vuodessa....

 

Sen verran eroa kuitenkin että sienisalaattia ja rosollia täytyy olla ja joulukala pitää olla lohta ( no, ei täällä vielä siikaa ole vastaan tullutkaan graavattavaksi ). IKEA ja Kuby's pitää huolen sillistä ja joulukinkku suolataan itte kun ei sitä auta jättää amerikkalaisten hoteisiin.... ties mitä nitriittiä tunkevat vielä. Ja hunajaa.....huh. 

 

Ruokajuomat suht samat mutta ehkä kuitenkin mieluummin konjakin sijasta Uisge Beatha :D

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Arnen linjalla mennään, mutta lisänä maksalaatikko, savulohi, rosolli ja sienisalaatti. Kinkun kastikkeessa pohjana kinkun paistoliemet.

 

Jälkiruokakahvin kanssa hedelmäkakkua, suklaakakkua, pipareita, joulutorttuja ja konjakkia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

mielenkiinnosta juu kysyin, kun juuri suunniteltiin jouluruokalista äitini kanssa, jos vaikka irtoisi joku uusi idea...

vihreää salaattia, rosollia, sienisalaattia

suutarinlohta, lasimestarinsillliä, sinappisilakkaa, rapusilakat, kraavikalaa (ja mieluiten sikaa), ehkä myös savusiika

ehkä jos ollaan vaan omalla porukalla, haetaan myös mäti, smetana ja sipuli pöytään

kinkku

lihapullat, omenainen kastike, herneitä ja luumuja

keitetyt perunat

lanttu, porkkana ja perunalaatikot

maksapatee

punaviiniä, vissyä ja maitoa ;) (koko orkesteri huomioon otettuna)

suklaakakku, vahvaa kahvia, juustoja (aura, pecorino, kermajuusto, tms, mun mielestä mitä haisevampi, sen parempi)

tuloksena jäätävä ähky

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään