Risto Partanen

Bon appétit

832 viestiä aiheessa

Millä saa näppäimistölle valuneen kuolan helpoimmin pois?

 

Laita Silica-gel pussit poskihampaiden ja poskien väliin, noin ennalta ehkäisynä ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siinä ON jo ruokalusikallinen konjakkia, mutta saattaahan sitä "vahingossa" lorahtaa vähän enemmänkin... ;)

 

 

mjah kappas, ja  sisälukutaitokurssille mars :D

 

mutta voihan sitä aina laittaa toisenkin lusikallisen...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

mjah kappas, ja  sisälukutaitokurssille mars :D

 

mutta voihan sitä aina laittaa toisenkin lusikallisen...

 

Kaikki hyvät reseptit alkaa ( siis jo ennen kuin niissä lukee että otetaan kilo voita ja litra kermaa ) sanoilla "Esilämmitä kokki". Sen konjakin voi käyttää siihenkin.  8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulkoon kuvasaastetta, ja kuvasaastetta tuli.

 

Suo, kuokka ja Jussi puuttuu. Alku on.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Alkuaineita sentään oli,

 

[ attachment removed / expired ]

 

Vaihdetaan vähän väriä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Ihan nesteessä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Lopun alkua valkoisella kellukkeella.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Ei ainoastaan leivästä, mutta saa sitäkin olla.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Strogat alkaa noffiutua.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tänään liemessä ja huomenna ehkä silmissä - tomaatin tuntua.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Lepakkomiehen kalastusvehkeitä - Bat-onkia

 

[ attachment removed / expired ]

 

Kah Ville! Pip Ariko? Haista pasha! Haist' home!

 

[ attachment removed / expired ]

 

Kuvat - jälleen kerran valitettavasti  :-[ - "taattua" BG kännykkälaatua, mutta asia ehkä silti selvisi. :)

 

Korjattu 1 havaittu typo.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Just kun olin saanut näppäimistön pyyhittyä kuivaks.

 

Ollu samat ongelmat täällä,laita ohut muovikelmu näppäimistön päälle. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Boris, mulla on venäläinen duunikaveri joka tekee usein Borschkeittoa välillä tarjoaa sitä työpaikalla, täytyy sanoa että parempaa pakkaspäivän keittoa ei ole....nam.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jouluruoat ovat nyt ajankohtaisia, mutta jos tykkää Italialaisesta ruoasta, niin hyvä joululahja vinkki:

 

Kirja

 

Aglio & Olio/ Saku Tuominen, Tuukka Koski, Kimmo Kivilahti

 

Nam...

 

risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Boris, mulla on venäläinen duunikaveri joka tekee usein Strokanoffia välillä tarjoaa sitä työpaikalla, täytyy sanoa että parempaa pakkaspäivän keittoa ei ole....nam.

 

Tai Borsch keitto, tai miten se nyt kirjoitetaan :P

 

risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tai Borsch keitto, tai miten se nyt kirjoitetaan :P

 

risto suomi

 

Höh olimpas ajatuksissani, asia korjattu ;D hymiörajoitin iski päälle ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

 

Höh olimpas ajatuksissani, asia korjattu ;D hymiörajoitin iski päälle ;D

 

Hyvä keksintö tuo "rajoitin"  ;D

 

risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saas katsoa, toistaako tämä tekniikka oikein.

 

BORŠTŠ

 

Kun en tiedä miten pitäis toistaa, mutta maukas "soppa" !!

 

risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä on jo tainnut ollakin, mutta "ajankohtaisuuden" vuoksi toisto:

 

ORIGINAL BORŠTŠ

VENÄLÄINEN PUNAJUURIKEITTO

(Joka itse asiassa ei alkujaan ja tarkasti ottaen ole aivan venäläinen)

 

1/2 kg häränrintaa

1/2 kg laihaa sianlihaa

2 litraa lihalientä

5 punajuurta

1/4 pientä valkokaalin päätä (n. 200 g)

2 purjoa

keltasipuli

1/4 selleriä

2 valkosipulin lohkoa

1 rkl silputtua persiljaa

1 dl hapanta punajuurimehua

2 rkl voita

maustekimppu

suolaa

valkopippuria

 

Kiehauta liha nopeasti runsaassa suolalla maustetussa vedessä.  Pane liha siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.

 

Leikkaa sipuli ja purjon valkoinen osa viipaleiksi sekä kaali, kuorittu selleri ja punajuuret ohuiksi suikaleiksi.  Käristä suikaleet vähässä voissa antamatta niiden ruskistua.  Lisää lihaliemi, liha, valkosipuli, maustekimppu, pippuri ja suola.  Keitä keittoa hiljalleen kunnes liha on kypsää.

 

Nosta liha keitosta, paloittele se ja pane palaset takaisin keittoon.  Kaada siihen viimeksi hapan punajuurimehu.

 

Sirota keittoon persiljaa ja tarjoa se sakean hapankerman (vuolukerman l. smetanan) kanssa.

 

6-8 annosta

 

Hapan punajuurimehu

Pane kuoritut, viipaleiksi leikatut raa’at punajuuret kiviruukkuun ja kaada päälle kiehuvaa vettä.  Pane ruukku lämpimään paikkaan hyvinkin viikoksi.  Siivilöi mehu.

 

Nopea hapan punajuurimehu

Keitä punajuuria vedessä, johon on lisätty viinietikkaa.

 

Vielä nopeampi hapan punajuurimehu

Käytä valmiiksi pakattujen etikkapunajuurten lientä.

 

Ilman lihaa nopeammin

Korvaa lihat viipaleina paistetuilla Krakovannakeilla.

 

:P:thmbup::P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos reseptistä. Tiedät varmasti paremmin, mutta olen tuossa käyttänyt punakaalia.Sillä nyt ei varmaan mitään oleellista eroa  ;)

 

On muuten hyvä "soppa"  :thmbup:

 

risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tätä ei ilmeisesti räpätä. Näyttää enemmän hevirokkarikamalta.  ;)

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

On parhaillaan koekäytössä. :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyviä sinappireseptejä kaivataan. Voishan googlettaa, mutta mielummin täältä...

 

risto suomi

 

Sinappi on hyvää, varsinkin itsetehty.

 

Itse olen aina tähän aikaan vuotta kaivanut esille isoäidin reseptin. Resepti on kotoisin Satakunnasta (Kiukaisista, nyk. Euraa).

Mitat on "kahvikupeissa" ja niillä tarkoitetaan 1,25dl:n vetoisia kuppeja.

Ja näin se menee:

 

1,5 kkp sokeria

1    kkp kermaa

1    kkp etikkaa

1          muna

1    rkl  perunajauhoa

50g      sinappijauhoa (olen käyttänyt sitä kelt. peltipurkissa myytävää...)

 

Kuivat aineet kattilaan ja sekoita hyvin (vältyt kokkareilta)

Loput aineet perään ja kuumennetaan n. 10min KOKO ajan vispaten.

 

Kokeilkaas tätä.

 

t.Mika Y.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sinappi on hyvää, etenkin kinkun päällä. Mitenkäs syntyy maittavin kinkku? Viime vuosina on ollut tapana ensin keittää, ja sitten pistää uuniin, noin 10 kilonen kinkku. Nyt kattilaan ei mahdu kuin viisikiloinen lihanpala. Voiko pelkästään uunissa tehden saada makoisen pehmeän makuista joulukinkkua aikaiseksi?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No justiinsa poistin uunista, tänä vuonna tuli sitten pussissa tehtyä, yleensä taikinaan olen laitellu, oli tuollainen harmaasuolattu Jussikinkku eli Salonoja.

Prempaa saa jos käy jossain lähikaupassa missä nuo ovat jonkun tietyn possun tekemiä.

200 astetta enshätään ja sitten puolen tunnin kuluttua sataseen ja n. 1/2 tuntia kiloa kohti.

Mittari pelissä eli minulle tuo 78 astetta kohillaan.

Makuasia sanoi koira kun mu..... nuoli.

Sitten kotitekoista sinappia ja korppujauhoja sekä hetki lämmitystä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sinappi on hyvää, etenkin kinkun päällä. Mitenkäs syntyy maittavin kinkku? Viime vuosina on ollut tapana ensin keittää, ja sitten pistää uuniin, noin 10 kilonen kinkku. Nyt kattilaan ei mahdu kuin viisikiloinen lihanpala. Voiko pelkästään uunissa tehden saada makoisen pehmeän makuista joulukinkkua aikaiseksi?

 

Itselläni oli "kinkun valvojaiset" viime yönä. Sellainen kolmen kilon rulla. Uunissa n. 120 astetta, mittariin lukema n. 80-82. Tulee mureata. Itse tykkään tuollaisesta mureammasta versiosta, makuasia...

Jotkut laittaa kinkun vesipaljuun edellisenä iltana, tärkeintä kuulemma, ettei ole suoraan jääkaapista otettu.

 

Ja aikaa täytyy varata ;)

 

risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aittelin kokeilla tota taikinajuttua, mutta kun possu syö taikinat sitä mukaa kun saan siveltyä pintaan. Taidan tyytyä kaurapuuroon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei varmaankaan mitään 5 tähden ruokaa mutta tälläisen duunasin iltapalaksi kun emäntä valitti että on hieman nälkäinen:

Eli lämpimät voileivät oli ohjelmassa.

Ainekset:

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Possun ulkofiletta au naturel reilusti nuijittuna

Mae Ploy red curry tahnaa

Enconan papaya hot pepper saucea

Rypsiöljyä

Brietä

Paprikaa

Pågenin paahtoleipää (Isot sämpylät olisivat parempia mutta ei tähän hätään löytynyt)

 

Ja Avallonea colan kanssa kokille  :P

 

Ensin duunataan nopea marinadi piffeille.

1 rkl punaista curry tahnaa, hot pepper saucea ja rypsiöljyä

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Sen jälkeen kun on sekoitettu marinadi, hierotaan se voimakkaasti kummallekin puolelle lihaa siten että se oikein painuu

sinne lihanuijan tekemiin koloihin.

Sen jälkeen annetaan huoneenlämmössä vetäytyä tunnin verran.

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Paistetaan piffit, mieluummin kannen alla että niistä tulee mehukkaita.

Kasataan leipä, brietä ja paprikaa joka väliin, piffiä unohtamatta  :P

 

 

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tämmösen melko voimakkaasti maustetun safkan kyytipojaksi olisi hyvä tehdä jotain raikasta salaattia mikä ottaa hieman tulisuutta pois.

 

Nyt keskityn tohon loppuun Avalloneen, Bon appétit & cheers!

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään