Risto Partanen

Bon appétit

832 viestiä aiheessa

Moro!

 

Älyttömän yksinkertainen, mutta mielestäni hyvä grillikastike.

Kandee kokeilla.

 

Melkein hävettää laittaa, kun katsoo noita Boriksen juitsuja.  :-[

 

Kaikki ovat noin mittoja, kantsii maistaa ja lisäillä aineksia sen mukaan.

 

- n.2-3 dl Heinz ketschuppia (nimenomaan Heinz)

 

- n. 1-2 rkl sinappia (Aura tietysti , tai sitten joku muu)

 

- 3-8 valkosipulin kynttä

 

- n. 0,5 dl öljyä

 

- 1-2 rkl Broileri- tai grillausmaustetta  (lopullinen maku, riippuu vähän valmistajasta)

 

Lihat esim. "rimpsut" kannatta ehkä, kypsentää uunissa, ja viimeinen silaus grillillä. (ainakin ovat kypsiä ja mureita)

 

Loppu marinadi, kiehautetaan levyllä "kypsäksi"

Näin se toimii grillikastikkeena.

 

 

Tämä onkin sitten ihan oikeiden kokkien resepti. Hyvää!!

 

Mojo-kastike

 

1 punainen paprika

1 mieto vihreä chilipalko

1 dl kylmäpuristettua oliviiöljyä

1 sitruunanmehu

1 dl lehtipersiljaa

1 dl basilikaa

0,5 dl korianteria

1 nippu ruohosipulia tai muutama kevätsipulin

varsi

2 valkosipulinkynttä

suolaa

mustapippuria myllystä

vettä tarpeen mukaan

 

Valmista mojo edellisenä päivänä.

Pilko kaikki ainekset ja pane mausteiden

kanssa tehosekoittimeen. Aja pieneksi. Jos kastike tuntuu

paksulta, lisää kylmää vettä. Anna tekeytyä

jääkaapissä.

 

Jälkimmäinen resepti kirjasta: MOJO- Uusia ruokarytmejä hella hehkuen.

Suosittelen!

 

terv. risto

 

 

terv. risto suomi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro!

 

Älyttömän yksinkertainen, mutta mielestäni hyvä grillikastike.

Kandee kokeilla.

 

Melkein hävettää laittaa, kun katsoo noita Boriksen juitsuja.  :-[

 

Kaikki ovat noin mittoja, kantsii maistaa ja lisäillä aineksia sen mukaan.

 

- n.2-3 dl Heinz ketschuppia (nimenomaan Heinz)

 

- n. 1-2 rkl sinappia (Aura tietysti , tai sitten joku muu)

 

- 3-8 valkosipulin kynttä

 

- n. 0,5 dl öljyä

 

- 1-2 rkl Broileri- tai grillausmaustetta  (lopullinen maku, riippuu vähän valmistajasta)

 

terv. risto suomi

 

Check!  :thmbup:

 

Tää on just se soosi joka pelastaa päivän kun pamahtaa yllätysvieraita eikä oo mitään valmiina eikä aikaa taikoa hienoa grillikastiketta / marinaadia mistään. Helppo/nopea/varma ja säädettävissä chilillä tai muilla mausteilla. Sitten kun ( huom ei jos ) vieraat alkavat ylistää kokkia oivallisesta marinaadista pitää olla valmiina joku hyvä tarina perheessä kulkevasta reseptistä jossa on muuan salainen osa jota valitettavasti ei voi paljastaa kun tuli aikanaan luvattua isoäidille pitävänsä suvun salaisuuden varmassa tallessa.

 

Sitten jos joku vielä kärttää salaista ainesosaa niin voi viedä kärttäjän sivummalle ja kuiskaamalla kertoa että se on Coca Cola. Jota ei tietenkään ole reseptissä...  ::)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä näppärä kesäinen jälkiruoka juuri nyt.

 

Metsämansikoita, shampanjalla maustettu zabaione ja kermavaahtoa.

 

Zabaione:

3 keltuaista

1/2 dl sokeria

Vatkataan vesihauteessa sakeaksi, lopussa loraus kuohuvaa (ei liikaa, kastike pitää olla sopivan sakeaa)

Aika kovaksi vatkattu kermavaahto siis pinnalle. Mansikoita maun mukaan sekaan ja pintaan.

 

Loppu selviää kuvasta. Kuohuvana oli matkalta tuotua Bouche Pere & Fils vm. 2002 brut, ihan kelpoa, mutta muutkin käy.

Italialaiset pirskahtelevat viinit on myös hyviä tähän.

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaarini ohjeilla tehty pannukakku.

 

10 kananmunaa.

1 teelusikka suolaa.

3-4 dl sokeria riippuen siitä miten makeaksi suun haluaa  :D

4-5 dl vehnäjauhoja.

5 dl maitoa.

Nyrkillinen margariinia tai voita uunipellille sulatettuna.

Taikina uunipellille ja uuniin 170 astetta ja paistetaan kunnes pinta on kullankeltainen ja pannukakku muistuttaa vuoristoa

Päälle jäätelöä, hilloa tai ei mitään ja kylmää maitoa kyytipojaksi.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaarini ohjeilla tehty pannukakku.

 

Nyt kyllä meni Tarmon kokkailut ihan pannukakuksi  :laugh:

 

Todella vesi kielellä tuota katsoo.  Vähän mansikkahilloa, ripaus jäätelöä (näillä helteillä ehkä...)  ja eikun syömään...  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt kyllä meni Tarmon kokkailut ihan pannukakuksi  :laugh:

Todella vesi kielellä tuota katsoo.  Vähän mansikkahilloa, ripaus jäätelöä (näillä helteillä ehkä...)  ja eikun syömään...   :thmbup:

Näin  :thmbup:. Oi jospa vielä oikein lehmänmaitoon tuon tekis  :thmbup:. Kannatta myös kokeilla hillon sijaan  Kondensoitua maitoa , ei pahaa  :D

 

  Risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jokos olette rapukauden avanneet, Boris tietty mutta muut, itselläni tuossa parin viikon kuluttua ensimmäiset, yleensä 3-4 iltaa.Laitteleppa Boris jokunen kuva herkkupöydästä. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jokos olette rapukauden avanneet, Boris tietty mutta muut, itselläni tuossa parin viikon kuluttua ensimmäiset, yleensä 3-4 iltaa.Laitteleppa Boris jokunen kuva herkkupöydästä. :thmbup:

 

Makuun ON päästy, mutta eihän tällainen vanha ja köyhä eläkeläinen riekkumaan pääse. Lapset on JO vuosikymmeniä sitten opetettu tavoille ja yhtä lukuun ottamatta lapsenlapsetkin. Viimeksi mainittu osaa piiloutua/naamioitua aika hyvin 3 kk:n vaatimattomasta iästään huolimatta.

 

Isänsä ja tätinsä rapukekkeröinnit on JO julkaistu.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Maakrapuna en ole koskaan ollut rapujuhlissa, joten kertokaapas mikä siinä on sen viinanjuonnin lisäksi niin hienoa?  ::) Ne laulut, vai?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hiano maku, täältä merimaailmasta nuita ei löydy.Voisko sanua hianostunut maku.Ruokana ei ole häävi, eli ruokaakin pitää olla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Maakrapuna en ole koskaan ollut rapujuhlissa, joten kertokaapas mikä siinä on sen viinanjuonnin lisäksi niin hienoa?  ::) Ne laulut, vai?

 

Ei siellä viinaa juoda. Snapseja vaan nautitaan...

 

:thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei siellä viinaa juoda. Snapseja vaan nautitaan...

 

:thmbup:

 

Juuei, viinan takia tuollaista ei harrasteta, eikä snapsien.Ravut syödään ja sitte. :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hiano maku, täältä merimaailmasta nuita ei löydy.Voisko sanua hianostunut maku.

 

Joo, kuka sitä niitä snapseja nyt sen alkoholin vuoksi nauttisikaan, vaan se maku...

 

Ääh, oonhan mää rapuja syöny, hummereitakin, kunhan vaan kiusasin rannikkolaisia...  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ASIALLISESTI ottaen hummerin maku on VIELÄ miedompi kuin jokiäyriäisen. Juuri siksi sitä ei saa käytännössä missään eikä koskaan ilman vahvoja mausteita tai kastiketta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ASIALLISESTI ottaen hummerin maku on VIELÄ miedompi kuin jokiäyriäisen. Juuri siksi sitä ei saa käytännössä missään eikä koskaan ilman vahvoja mausteita tai kastiketta.

 

Sportugalissa söin kerran, kielsin tuon kokkiperkuleen sotkemasta makuja ja makuja. :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ASIALLISESTI ottaen hummerin maku on VIELÄ miedompi kuin jokiäyriäisen. Juuri siksi sitä ei saa käytännössä missään eikä koskaan ilman vahvoja mausteita tai kastiketta.

 

Äläs nyt

 

Ameriikantolvanat, jotka muuten usein onnistuvat pilaamaan monenkin asian, nauttivat hummerinsa ( sikäli mikäli tietämättömyyksissäni käännän oikein "lobster" = "hummeri"?) useinkin ihan vaan tillivoisulan kanssa. Minusta ainakin erittäin maukasta moisella tavalla syömäiltynä. Slurps.

 

Ja sitä paisti omassa grillissä tehty halkaistu hummerinpyrstö se vasta hyvää onkin.......  ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo just tuolleen lienee parhaimmillaan ja tuoreena, cajun on sitte ihan PC stä.

 

Ei hummerista Cajunia ei sitten millään. Kissakalasta joka on vuorokauden hautunut piimässä että saa mudan maun pois, tai sitten alligaattorinhännästä. Vähän gumboa sen kanssa..... ja nyt tuli ihan pirunmoinen hinku savustettuun boudin makkaraan. Pakko lähteä grilliä lämmittämään kohta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viimeksi mainittu osaa piiloutua/naamioitua aika hyvin 3 kk:n vaatimattomasta iästään huolimatta.

 

Kauniit tiikerit  ;)

 

 

Jauhelihakeitto Aasialainen tapa

 

Aines:

 

250g sika tai nauta jauhelihaa

2tl raastettu inkivääri

1rkl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

 

Sekoita kaikki yhdessä ja tee niistä pienia palloja (=lihapulla).

 

1 litra lihaliemi

1tl soijakastike

hieman suola

25 g keitettyä riisivermisseliä (nuudeli olla myös sopiva)

4 "keitetty" porkkana (ei saada olla liika pehmeä), viipaloida ne valmiiksi.

4 persilija oksa

 

Kiehauta ensin liemi, Lisää ensin soija, suola sekä porkkanaviipaleet. Seuraavaksi lihapullat ja Keitä 10 min. ja laita vermisseli tai nuudeli kulho. Lisää keitto ja persilijaoksa koristeeksi.

 

 

Toivottavasti Te saada ymmärrys minun erikoinen resepti...  :-[

 

Cathy *-^

 

EDIT: Kuva pois lainauksesta /MM

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei tosiaankaan sovi äskeisten perään :-[ . Kuitenkin tällaisesta elävästä viikko sitten eräässä suomennetussa  ruokailu ohjelmassa tehtiin syötävää ,  ;)

 

[ attachment removed / expired ]

 

  Risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei tosiaankaan sovi äskeisten perään :-[ . Kuitenkin tällaisesta elävästä viikko sitten eräässä suomennetussa  ruokailu ohjelmassa tehtiin syötävää ,  ;)

 

 

Merimakkara?

 

Näyttää YÖK syötävältä  ;D

 

Cathy *-^

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei tosiaankaan sovi äskeisten perään :-[ . Kuitenkin tällaisesta elävästä viikko sitten eräässä suomennetussa  ruokailu ohjelmassa tehtiin syötävää ,  ;)

 

 

  Risto

 

Arvaanko että kyseessä on Panopea generosa eli Geoduck ja asialla oli Mike Rowe likaisine....tuota.... duuneineen?

 

Kyseistä herkkua en ole maistanut mutta simpukoiden ja molluskien ystävät väittävät maukkaaksikin  8)

 

EDIT: pitäis opetella lukemaan.... tuossahan sanotaan ihan selkeästi että ruokailuohjelma eikä suinkaan Dirty Jobs  :-[

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sehän se, jota jotkut irvileuat jopa vertailleet "rapsutin" nimisen ......un , jääköön nyt sanomatta.

 

Pyydystäminen oli aikas hangalan näköistä touhua, laskuveden paljastaman hiekan alta, ehkä n. 1m syvyydestä  :-\

 

[ attachment removed / expired ]

 

  Risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sehän se, jota jotkut irvileuat jopa vertailleet "rapsutin" nimisen ......un , jääköön nyt sanomatta.

 

YÖK  :)

 

Minä tunnistää nyt myös nimellä Elephant trunk clam....... (Kiina nimi Englanniksi)

 

 

Cathy *-^

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään