Risto Partanen

Bon appétit

832 viestiä aiheessa

Tiedä noista hainevistä, mutta loheneviä olen syönyt. Taisivat olla savustettuja...

 

 

 

Ostitko tuolta veneestä kauppatorin rannasta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

 

Ostitko tuolta veneestä kauppatorin rannasta?

 

En, taitaa olla n. 30 vuotta sitten kun söin niitä Lahdessa erään ravintolan seisovasta pöydästä. Hyviä olivat :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voi ei, teeppä syystä tai toisesta makumatka ensikeväänä vapun jälkeen Helsinkiin ja kauppatorille, ainoa vene joka siellä savukalaa kaupittelee ja eiku ostoksille, tulet yllättymään. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä tarkoitat jätteillä Cathy? Ei kai vaan päitä, silmiä ym. ???

 

Ei  :D He käyttää tonnikalan huono osat (niitä ei saada myydä aito tonnikala.....)

 

Cathy on varmaan oikeassa, purkkiin laitetaan jätteet eli mitä lattialta löytyy,

 

:laugh: Tämä olla liika "brutal" ajatus......

 

aito tonnikala on upean näköinen sisäfilen tapainen juttu jota ei saa paistaa täysin kypsäksi.

 

Aito tonnikala olla tumma punainen liha ja kiinteä. (sama taso kun laatu liha....)  Paisto olla oma maku-asia (minä syödä myös raaka kala kun olla aidosti tuore  :))

 

Haa kuka muutoin söi viimeks haineväkeittoa?

 

Ei saada syödä.... Riista pitää syödä tarkasti ei "only " herkut.....  >:(

 

Cathy ^-^

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä taas uppopaistan Burkina Fasolaista opossumin hännän tupsuja ja pakastan niitä vararavinnoksi, jos sattuu tulemaan III maailmansota ja kaupasta loppuu ruoka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä taas uppopaistan Burkina Fasolaista opossumin hännän tupsuja ja pakastan niitä vararavinnoksi, jos sattuu tulemaan III maailmansota ja kaupasta loppuu ruoka

 

Sinä olla 13 yo.  :laugh:

 

 

Cathy *-*

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä taas uppopaistan Burkina Fasolaista opossumin hännän tupsuja ja pakastan niitä vararavinnoksi, jos sattuu tulemaan III maailmansota ja kaupasta loppuu ruoka

 

 

No jos sieltä tuot opossumin häntätupsuja ja jäät tullissa niistä kii saat sakkoa, vankilaa ja varoituksen.Voin luvallisesti luovutta sinulle hirventurkin tupsuja ja eiku pakastamaan.

Kokeileppa keittää hirvenluita ja siitäpä oivan keittoliemen tekaiset, jos noudat huomenna Gumbostrandin rannasta voin sinulle näitä luita luovuttaa. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

No jos sieltä tuot opossumin häntätupsuja ja jäät tullissa niistä kii saat sakkoa, vankilaa ja varoituksen.Voin luvallisesti luovutta sinulle hirventurkin tupsuja ja eiku pakastamaan.

 

Nojoo, eiköhän ne ole samanmakuisia. Vielä pitäisi käydä hakemassa jäkälää porojen viimeiselle aterialle ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nojoo, eiköhän ne ole samanmakuisia. Vielä pitäisi käydä hakemassa jäkälää porojen viimeiselle aterialle ::)

 

Helsingissä???

 

 

Tyhmä Cathy

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helsingissä???

 

 

Tyhmä Cathy

 

Suunnitelmana käydä ninjailemassa korkeasaaren puistosta muutama kilo.

 

Muistakaa, että nämä eivät ole totta

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suunnitelmana käydä ninjailemassa korkeasaaren puistosta muutama kilo.

 

Sinä jättää Korkeasaaren eläimet rauhaan..... >:(

 

Muistakaa, että nämä eivät ole totta

 

Vitsi alue olla eri osio.......

 

 

Cathy

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suunnitelmana käydä ninjailemassa korkeasaaren puistosta muutama kilo.

 

Muistakaa, että nämä eivät ole totta

 

 

En tiedä mitä ninjailet mutta jos oikeasti haluat hirvenluita keittopohjaksi niin kerro ja tuohon paikkaan tuon iltapäinä.Poroja ei täällä ole mutta merilapista syntyjään oleva tuttavani lupasi minulle poronlihaa toimittaa parin viikon kuluttua, kunnon kuivalihaa ei taida mistään saada tänä päinä ja täällä etelässä sitä ei ikävä kyllä pysty tekaisemaan, homehtuu peijakas.

On kuulemma vaarallista terveydelle tuo kuivaliha joten sitä saa vain kaupasta ja ei lainkaan samaa kun alkuperäinen.Sellasta elokuvatavaraa näkyy olevan. :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Cathy on varmaan oikeassa, purkkiin laitetaan jätteet eli mitä lattialta löytyy, aito tonnikala on upean näköinen sisäfilen tapainen juttu jota ei saa paistaa täysin kypsäksi.Haa kuka muutoin söi viimeks haineväkeittoa?

 

Hainevistä en tiiä, mutta tää oli kyl ihan ehtaa tonnikalafilettä :thmbup:

 

(...ja Citikka on kyllä ollut liikennevälineenäkin 1991 alkaen :D )

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos oikeata tonnikalaa söit, siis filenä niin herkkua, hainevää sain sattumalta syödäkseni eikä hassumpaa, tosin kuivaliha puukolla vuoltuna ja pienet kossut kaveriksi, mikäs sen voittaa, no ehkä poronkäristys tehty hirvenlihasta kun porot on vähissä.No ehkä tuo Poika merilapista tuota toimittaa. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voi ei, teeppä syystä tai toisesta makumatka ensikeväänä vapun jälkeen Helsinkiin ja kauppatorille, ainoa vene joka siellä savukalaa kaupittelee ja eiku ostoksille, tulet yllättymään. :thmbup:

 

Eihän tässä nyt vaan vähän olis naapurisaaren mainostamisen makua savukalan lisäksi  8)

 

Eipä silti, luulenpa itsekin kyseisen savustamon tuotteita nauttineeni ja kiistämättä maukasta oli. Ei mut nythän tää meni taas mainostamiseksi..... :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse leivotut laskiaspullat on parhaita. Tässä juuri tulleet uunista ulos ja odottavat että jäähtyvät. Sen jälkeen saavat sisäänsä hilloa ja kermavaahtoa. Nami nami.

Tuossa ei ole kaikki laskiaispullat vaan niitä on vielä 9 kpl lisää ja sitten on lasten itse leipomat pienemmät pullat ja korvapuustit vielä lisäksi.

EDIT: On muuten sitten käytetty aitoa voita noiden leipomisessa eikä mitään margariinia.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tuollaisia niistä sitten tuli täytteet sisällä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos tykkää hyvistä pihveistä ja eksyy Tallinnaan, suosittelen ravintolaa nimeltä Argentina. Raflan tunnelma on hyvä, pihvit paistetaan hiiligrillissä, alkupaloja riittää tilaamattakin, mm. täytettyjä jalapenoja, lämmintä sämpylää ja argentinalais-tyylinen salaatti. Yksi huono puoli on, että jos haluaa oikeasti mediumin pihvin, tilaa medium miinuksena tai rarena. Itselle kävi juuri näin ja sain käytännössä kypsän pihvin kun tilasin mediumina..

 

6821312504_cea5dd4617_b.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miksi pihvi on pitänyt piilottaa kastikkeiden alle tuossa?

Kun liha on tarpeeksi hyvälaatuista, niin se ei kaipaa kyytipojaksi kuin hyvän punaviinin :)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miksi pihvi on pitänyt piilottaa kastikkeiden alle tuossa?

Kun liha on tarpeeksi hyvälaatuista, niin se ei kaipaa kyytipojaksi kuin hyvän punaviinin :)

 

Noh, päätin ottaa tulisemman pihvin ja siihen tuli tuo juusto ja jalapenot päälle.  :) Kaiken lisäksi ranskalaisten ottaminen oli lapsellinen virhe, kuvassa yläreunassa olevat paistinperunat  olivat paljon paremman makuiset..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miksi pihvi on pitänyt piilottaa kastikkeiden alle tuossa?

Kun liha on tarpeeksi hyvälaatuista, niin se ei kaipaa kyytipojaksi kuin hyvän punaviinin :)

 

 

Siihen käy muuten erinomaisesti hyvä olutkin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siihen käy muuten erinomaisesti hyvä olutkin.

 

Totta, tosin vielä en ole löytänyt hekumallisempaa yhdistelmää kuin sopivan medium-rare pihvi ja joku laatupunaviini. Alkosta uskallan kohtuuhintaisista lämpimästi suositella Rust en Vredeä, tai Spier Estatea.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään