Guest japa

Suoritin kovilla kierroksilla, kun konetta ei käytetä...

4 viestiä aiheessa

Moi!

 

Elikkä ongelma tämmöinen: Kun kone on käyttämättä ja päällä, suoritinkäyttö on koko ajan n. 30 - 70 % (joskus tipahtelee hetkeksi). Ei kai tämä ole normaalia ja mikä avuksi? Koneena mulla on vista läppäri.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

nuo läppärit tuppaa olemaan pölynimureita joten jos uskallat ottaa imurin käteen ja imeä kaiken pölyn läppäristäsi ( tarkoitan tuulettimia jos ovat siinä jotenkin imuroitavana ) se on aina plussaa jos uskallat avata koko pohjan ja imuroida? tai toinen ongelma voi olla se, että sulla on liian monta ohjelmaa päällä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tos unohin mainita et suunnilleen kerran 2vk imuroin sen ulkoapäin tuulettimet ja näppäimistön, kerran yritin avata koneen mut en saanu auki? Takuu on jo mennyt, joten imuroida pystyy  ;)  Ohjelmat suljen kun en käytä konetta mut 2näyttöö mulla täs on.. vaikuttaako?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suoritinkäytön pitäisi olla nolla kun koneella ei tehdä mitään - optimaalinen kone ei myöskään saisi oma-aloitteisesti tehdä yhtään mitään.

 

Se idealismista - Windowsin on kerrottu tekevän yhtä sun toista tiedostojärjestelmään liittyvää optimointia taustalla, joihin ei käyttäjä juurikaan voi vaikuttaa, mutta nämä puuhat keskeytyvät kun käytät itse konetta - myös silloin jos tarkastelet prosessoritehoja.

 

Mahdollinen syyllinen on tietoturvaohjelmisto.

 

kannettavan vähiä resursseja ei kannata tuhlata enempää kuin on aivan pakko.

 

Kaikki taustaprosessit niin minimiin kuin mahdollista - mallia kannattaa ottaa esimerkiksi siitä miten audiotyöasemat optimoidaan, niissä ei saa olla yhtään turhaa taustaprosessia, koska ääntä käsitellään useimmiten reaaliajassa - ylimääräinen itsekseen käynnistyvä tausta-ajo voi aiheuttaa häiriöitä.

 

Tietokoneen pitäisi käynnistyä ja sammua joka kerta täsmälleen samalla tavalla! Täsmälleen samat komennot suoritetaan aina samassa järjestyksessä - muuttuvia elementtejä ei pitäisi olla.

 

Jos käytät automaattisia päivityksiä, näin ei ole - voit olla varma siitä että kone ei ole käyttövalmis tietyssä ajassa virran kytkemisestä, eikä sammu nopeasti. Ja joskus päivitykset pitää ladata ja asentaa - yleensä silloin kun et käytä tietokonetta.

 

Ja lisäksi normaalit varotoimenpiteet / riskienhallinta:

- sähköpostiliitteet ovat edelleenkin todennäköisin tapa saastuttaa oma tietokone. Tosin edellyttää täydellistä möhlimistä, mutta terveen järjen, hyvän sisälukutaidon ja lähdekritiikin pitäisi riittää. Tietoturvaohjelmisto ei ole pakollinen, mutta erehtyminen on inhimillistä.

- asioi ainoastaan luotettavilla nettisivuilla - jos tarvitsee mennä epäluotettaville, Firefoxista löytyy Safe mode.

- Tietoturvaohjelmiston pitäisi olla sellainen, että sitä ei ole pakko pitää jatkuvasti päällä - vaan että voit tarkastaa yksittäisen epäilyttävän tiedoston.

- palomuurin tehtävä on pitää ulkopuoliset loitolla - portit kiinni. Se ei vaadi prosessoritehoa ollenkaan.

- www-selain ei saa automaattisesti asentaa mitään laajennuksia omin päin.

- mediasoittimet eivät saa asentaa automaattisesti yhtään codeccia.

- jne.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään