59 732 viestiä aiheessa

Arnelta täysosuma ihan laakista. Tässä laajempi näkymä luodoista, jotka merimetsot ovat lannoittaneet lähes kuolleiksi.

 

luoto_vastaus.jpg.be7f02c88b78b44a58b9c936ec0e0111.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sääli että pääsevät tuolla tavalla pilaamaan, Porvoon puolella Bodön lähellä kohta pari luotoa samassa kunnossa.Nopein saa jatkaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tikkakosken / Luonetjärven varuskunta-alueelta. Muistomerkki on pystytetty Lentorykmentti 4:n riveissä sotien aikana kaatuneiden kunniaksi. Jos oikein, nopein jatkakoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näistä Molotovin cocktaileista ei olisi juhannusjuomiksi, vaikka korkeissa valmistajan nimi Alko lukeekin. Soveltuisivat tosin kokon sytyttämiseen, sillä reseptinä oli jätespriin, petrolin, etikan ja tervan seos. Missä polttopullot on kuvattu (kuvasta photoshopattu paikkakunta pois)?

 

molotov.jpg.dc5b0069482abe99be995738ac7e1ec6.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Palaan siihen Luonetjärven muistomerkkiin vielä. Kuka on se kiven päällä istuva henkilö?

 

http://www3.jkl.fi/taidemuseo/veistokset/veistokset/105.html  kertoo, että:

 

"Vapaaehtoisin voimin aikaansaadun Lentäjien muistomerkin on suunnitellut arkkitehti Jorma Paatola ja veistänyt taiteilija Pauli Koskinen. Kyseessä on Koskisen yksi tunnetuimmista töistä. Muistomerkki paljastettiin Tikkakosken Luonetjärvellä 24.11.1951 viime sodissa Lentorykmentti 4:ssä (LeR 4) kaatuneiden muistoksi. Kaikkien sodissa kaatuneiden LeR 4 ja pommituslennolla mukana olleiden nimet on kaiverrettu muistomerkkiin. Lentäjien muistomerkki korvasi vuoden 1940 Talvisodassa surmansa saaneiden muistopaaden, joka sijaitsi lentokentälle johtavan tien toisella puolella. Toisessa maailmansodassa Luonetjärven tukikohta oli yksi harvoista Suomen lentokentistä. Keskiraskaat Dornier- ja Junkers-pommikoneet pystyivät operoimaan sieltä käsin.

 

Muistomerkki muodostuu mustasta liuskakivikorokkeen päällä olevasta hakamuurin osasta ja sen kulmauksessa olevasta kuution muotoisesta patsaasta, johon sekä asianomainen teksti ”1939–45 sodissa kaatuneille” että kaatuneitten nimet on kaiverrettu. Kuution päällä sijaitsee pronssista valettu luonnollista kokoa oleva vertauskuvallinen lentäjähahmo nimeltään ”Kirkastus”, joka ponnistelee maasta suojaten samalla silmiään ylhäältä päin tulevalta kirkkaalta valolta.

 

Kuvanveistäjä Pauli Koskinen (1921–2003) tunnetaan lähinnä realismia edustavista veistoksistaan, joissa on usein vertauskuvallinen sisältö. Hänen tuotantonsa koostuu pääasiassa sankarimuistomerkeistä, hautakivistä, muotokuvista ja mitaleista. Koskinen on toteuttanut useita julkisia teoksia erityisesti Keski-Suomeen ja Kymenlaaksoon. Koskisen materiaalit ovat pronssi, puu ja kivi. Pauli Koskiselle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 1971."

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, niinhän kuvanveistäjä tai muistomerkkitoimikunta sanoo, mutta hahmo on täysin todellinen ja teoksesta tunnistettava henkilö, joka oli kuvanveistäjän mallina.

 

OJ

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jatketaan vuorossa olevalla kysymyksellä: kuvan polttopullot löytyvät museosta aivan lähellä sodanaikaista rintamalinjaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilomantsin Hattuvaara, Taistelijan talo? Tämä taitaa olla lähempänä sodanaikaista rintamalinjaa kuin Miehikkälä. Kenraalimajuri Erkki Raappana jne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Salpalinjamuseo ja Taistelijan talo olivat hyviä arvauksia kumpikin, mutta ei vielä osunut. Tästä museosta on vain muutama kymmenen metriä rintamalinjaan ja sen linnoitteisiin. Lähimmälle neuvostokoneiden käyttämälle kentälle on runsaat 10 kilometriä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään