Jukka Takamaa

Spitfire aiheiset videot ja muuta Spitfire dataa !

3 viestiä aiheessa

Tässä yksi;

 

Mike Spickin kirjassa mainitaan että Vne Spiteillä olisi ollut 470 mph johtuen aileron floating ilmiöstä tuosta nopeudesta lähtien.

 

Mike oli myös sitä mieltä, että IX oli last of the ladies..eli griffonit alkoivat olla toista maata lentää.

 

 

-----------

 

 

Pysyisikö tällainen threadi hengissä ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pitää paikkansa.  ;)

 

Sattumalta tuli ostettua tänään toi syyskuun Aircraft-lehti, kun hain lokakuun numeroa, joka oli myynnissä UK:ssa jo parisen viikkoa sitten, mutta eipä ollut T1:n ärrällä vielä. No, anyway! USA:n johtavin warbirds-pilotti, Jim Beasley, kirjoittaa sivuilla 42-47 kokemuksiaan Griffon-Spitfire XVIII lentelyistään. Jim osti The Fighter Collectionilta tämän Griffonin viime vuonna:

 

Supermarine Spitfire Mk.XVIII SM969.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Beasley lensi The Horsmen-puljassa Mustangeja Ed Shipleyn ja Dan Friedkinin kanssa ja toi tuliaisina Jenkkehin kuvan Griffonin. Kone oli kolmas lentokuntoon saatettu Mk.XVIII Griffon-Spitti. Artikkelissa on käyty lento läpi noususta laskuun ja konetta verrataan jatkuvasti Mustangiin ja Merlin-Spittiin, jopa Bearcattiin. Kaikki moottoritehon asetukset, niksit ja kikat, joita saa tehdä, ja mitä ei saa tehdä. Griffon on aivan toista maata lentää kuin Merlin-Spitti tai helppo P-51 Mustang.

 

Griffon ei hidastele nopeuttaan laskussa herkästi ja liitää pitkälle, jos lähestymistä ei ole mietitty tarkkaan, ja sitä ei tehdä oikeiden toimenpiteiden mukaisesti. Oikeat toimenpiteet, esmes laskussa, on kerrottu hyvin tarkaan tässä lehdessä. Kone on tuotava laskussa kolmelle pisteelle. Laskussa korkeusperäsin on trimmattava taka-asentoon ja kierrokset on lisättävä 2500:n, jos tätä ei tehdä, niin Griffon tarvitsee kiitotietä huomattavasti enemmän laskuun kuin normaalisti etc. Laippoihin ei saa koskea ennen kuin Spitti on pysähtynyt, muuten voi käydä huonosti. Griffon-Spitti ei ole helppo lentää ja useimmat pilotit eivät siihen edes nouse, mutta amatimiehen käsissä kone on petojen sukua. Jim Beasley on petojen kesyttäjä. Beasleyn sanoin Griffon vaatii huomiota, kunnioitusta ja malttia. Kone on aivan eri maata kuin P-51 Mustang tai Merlin-Spitti...

 

Samassa lehdessä on juttua myös uudesta Seafirestä, joka lensi John Beattien komennossa tänä vuonna. Griffonilla varustetuilla Seafire-koneille sattui paljon lento-onnettomuuksia mm. Kanadan laivastossa, kun koneilla laskeuduttiin HMCS Warriorin kannelle.

 

Suosittelen lehden hankintaa, jos aihe kiinnostaa. Lehden artikkelissa puhuu mies, joka on amatimies, ja lentänyt Bilteman turmakoneen kaltaisella Griffonilla. Ei arvuuttele mitään vaan toteaa pelkät faktat.  8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokosin muutaman linkin Biltema Spitin linkistä;

 

 

 

MK XVIII Intian ilmavoimissa;

 

http://www.bharat-rakshak.com/IAF/History/1950s/Kapil-Spitfire.html

 

 

Bertil lentää Bilteman XVIII:tä;

 

 

 

Spitfiren "sukupuu";

 

http://www.strijdbewijs.nl/birds/spitfire/spitfiretree/spittree.htm

 

 

Taulukko kiitotievaatimuksista jne XIV:lle;

 

http://www.spitfireperformance.com/spitfire-XIV-ads.jpg

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään