Joni Miinalainen

Eduskuntavaalit 2011


36 viestiä aiheessa

Vajaat viisi kuukautta vaaleihin.

 

Edustaako FlightForumin väki keskiverto-otantaa Suomen kansasta, vai äänestääkö porukka täällä täysin gallupien vastaisesti?

 

Mitkä ovat tärkeimmät kriteerit ehdokkaanne/puolueenne valinnassa? Mitkä ovat tärkeimmät teemat 2011 vaaleissa? Äänestävätkö suomalaiset mielestänne "väärin"?

 

Vaali-keskustelu 2011 olkoon avattu  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oma ehdokkaani on vielä melko lailla kateissa. Nykyinen hallitus on ollut mielestäni melko "munaton", eikä ole juurikaan kansan ääntä kuunnellut. Perussuomalaisten kokonaiskuva on itseltäni hieman kateissa. Demarit taas tuntuvat myyvän perinteistä unelma-höttöään ja vastustavat kaikkea, esittämättä itse kuitenkaan yhtään sen rakentavampia ehdotuksia. Se on kai sitä oppositio-politiikkaa. Vasemmisto ja Vihreät eivät edusta lainkaan omia mielipiteitäni, eivätkä Kristillistenkään teesit nappaa. Marginaali-puolueita nyt lienee turha äänestää, enkä edes ole perehtynyt niiden tarjontaan.

 

Varmaan vaalipäivänä melko fiilis-pohjalta lähtee mun ääni, ellei nyt sitten joku puolue nouse yhtäkkiä esiin muita selvästi parempana.

 

Omassa pikku mielessäni toivoisin seuraavia asioita päättäjiltä:

 

-Raskaan sosiaali-koneiston osittainen keventäminen ja sitä kautta verotuksen kevennys ja ostovoiman kasvu

 

-Verotuksen painotuksen muuttaminen (esim. liikenne- ja energia-verotus kylmässä ja pitkien välimatkojen maassa saisi olla kevyempää ja muiden hyödykkeiden verotusta voisi tarvittaessa nostaa)

 

-Työnteko ja työllistäminen houkuttelevammaksi

 

-Nuorison hyvinvointiin suunnattava enemmän huomiota

 

-Kaikenlaisen yhteiskunnan "vapaa-matkustamisen" mahdollisuuksien karsiminen kovalla kädellä

 

-Maahanmuuttajille työ-velvoite ja tiukat säännöt sekä "ongelma-tapausten" herkempi karkoittaminen maasta

 

-Eläke-ikä yksilökohtaiseksi (esim. 40 vuotta työelämässä oikeuttaa täyteen eläkkeeseen)

 

-Kirkko erotetaan valtiosta ja siirretään jäsentensä rahoittamaksi

 

-EU-asioissa hieman enemmän omaan napaan tuijottamista, "mallioppilaana" oleminen ei aina kannata

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koska täälläkin lienee kansan syvissä riveissä esiintyvää protestimielialaa, haluaisin tietää mitä persujen äänestäjät todella puolueelta odottavat ja pitävätkö he odotuksiaan realistisina.

 

Oman näkemykseni mukaan Timo Soini on hauska showmies vailla minkäänlaisia aitoja ideoita. Kaikkiin kysymyksiin löytyy hauska letkautus, mutta todelliset linjaukset puuttuvat. Protestimielellä voi ratsastaa jonkin matkaa mutta oppositiosta on aina helpompi huudella.

 

Entäpä Perussuomalaiset muuten? Leikitäänpä hetki, että persut keräävät sellaisen kannatuksen, että heitä pitäisi sovittaa hallitukseen. Ok, puheenjohtaja toki mutta kuka muu? Yksikään puolue ei henkilöidy yhtä paljon yhteen mieheen kuin persut. Onko koko puolueessa yhtään vakavissaan otettavaa ministerikandidaattia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yksikään puolue ei henkilöidy yhtä paljon yhteen mieheen kuin persut.

 

Niin, persut on hyvin vennamomainen puolue, ja SMP:n raunioillehan se on perustettu. Taitaa olla niin, että vahvimmat ps:n ehdokkaat ovat Uudellamaalla. Toivon mukaan puheet eivät ole suuria ja teot pieniä, kun hallitukseen puolue mitä todennäköisimmin marssii. Kyllästyttää katsella isojen puolueiden, erityisesti kepun sähellystä, viimeisin emämoka oli puolueen arvostelun kieltäminen jäseniltä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä tarkoittaa keskiverto-otanta/vaalit?

Keskivertohan on kahden luvun geometrinen keskiarvo eli a:b = b:c, jossa b on a:n ja c:n keskiverto, esim 2:4 = 4:8, jossa 4 on 2:n ja 8:n keskiverto.

Haluaisin tietää, mitä kysymys oikein tarkoittaa. Mikä on keskiverto-otanta??? Tai oletetaanko historiassa olleen kahdet vaalit, joiden keskiverto vuoden 2011 vaalit tulevat olemaan? Ja millähän tavalla?

Onko jonkun puolueen tulos veikattavissa sen joissakin aikaisemmissa kahdessa vaalissa saavuttamien tulosten keskiverroksi, vai mitä kysymyksellä oikein tarkoitetaan?

Joitakin vuosia sitteen jotkut koulunsa huolimattomasti käyneet toimittajat ottivat käyttöön sanan keskiverto sellaisissa yhteyksissä, joissa joku ilmauksista keskiarvo, keskimääräinen, keskimäärin tai mediaani olisi ollut paremmin paikallaan. Nyt tämä tauti on levinnyt lähes yhtä laajalle kuin kaiken puhutun tekstin sujumisen tehokkaasti katkaiseva "niinku". Joka päivä näkee ja kuulee näitä keskivertottajia. Selitykseksi keskiverron käyttöön ei suinkaan kelpaa se, että kaikki kuitenkin yhteydestä ymmärtävät, mistä on kysymys.

Yleisesti ottaen harvalle ihmiselle tulee päivittäisessä keskustelussa eteen tilanteita, joissa hänen tarvitsee käyttää sanaa keskiverto. Jos se kuitenkin tulee mieleen, voi sen varmasti hylätä vääränä ja yhteyteen sopimattomana.

Pyydän kysyjää ystävällisesti täydentämään, korjaamaan ja täsmentämään huolimatonta kysymystään.

 

OJ

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä tarkoittaa keskiverto-otanta/vaalit?

 

En millään jaksaisi muokata tekstiä, joten kokeillaan näin:

 

Lainaus YLE:n oppimis-sivuilta:

Kahden positiivisen luvun keskiverto määritellään matematiikassa kahden positiivisen luvun tulojen neliöjuureksi. Esimerkiksi lukujen kaksi ja kahdeksan keskiverto on neljä. Lukujen kaksi ja kahdeksan keskiarvo taas on 2 + 8 jaettuna kahdella. Keskiverto voidaan laskea myös useammalle luvulle. Usein puhutaan keskiverroista vaikka tarkoitetaan keski-arvoa. Keskiverto tarkoittaa yleistä, tavallista, normaalia tai keskitasoista.

 

Jos FlightForumin väestä 20% äänestää puoluetta X ja samoin tekee muu kansa, niin eikö silloin puhuta keskiverrosta, joka tässä tapauksessa on siis 20%? (0,2*0,2=0,04 ja neliöjuuri 0,04=0,2). Ja otantahan taas voi olla vaikka 200 tai 10000 henkilöä, mutta koska kannatusta mitataan prosenteilla annetuista äänistä, voi kahden eri otannan äänestytulos noudattaa keskivertoa. Ei se sana keskiverto-otanta nyt ehkä sivistyssanakirja-materiaalia ole, mutta suurimmalle osalle lukijoista tuntuu kelpaavan. Mutta keskiverto-vaaleista en kyllä maininnut mitään  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisi myös mukava kuulla, miksi joku jättää äänestämättä? (olettaen, että nuo gallupin äänestämättä jättämiset eivät ole alaikäisiltä tulleita vastauksia)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

äänestän varmasti, mutta en niinkään puoluetta kuin henkilöä. Jotenkin silti olen ollut vahvasti oikealle kallellaan, liekö kotikasvatuksella osansa, että vasurit ei ääntä multa saa, mutta persujenkaan vouhotus ei nyt ihan vakuuta. noh... katsotaan nyt. Vannomatta paras... Vielä tässä kohtaa ainakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaavasta a:b = b:c ratkeaa b = neliöjuuri a x b:stä eli Ylen antama oppi.

Jos halutaan saada kahden 20%:n (=1/5 = 0,2) keskiverto, niin se on tietenkin 1/5 = 0,2, aivan niin kuin kahden ykkösen keskiverto on 1. Mutta 0,2 on myös 1:n ja 0,04:n keskiverto. Jos siis tällä palstalla kaikki ilmoittaisivat äänestävänsä puoluetta A (100%), ja vaalitulos olisikin 4% (0,04), niin näiden keskiverto olisi 0,2 (20%). Tällä tiedolla eli keskiverrolla ei ole tilastomatemaattisesti eikä prognoosina mitään merkitystä tai arvoa.

Esittämäni epäkohta tunnetaan todella myös Ylen palstalla, missä voipuneesti todetaan, että usein puhutaan keskiverrosta, kun tarkoitetaan keskiarvoa. Matemaattiset termit ovat kuitenkin täsmällisiä, eikä niitä tulisi käyttää epätarkasti edes politiikan yhteydessä, missä kaikkien termien merkitys taas tieten tahtoen pyritään tekemään epämääräiseksi.

 

OJ

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Kaikkiin kysymyksiin löytyy hauska letkautus, mutta todelliset linjaukset puuttuvat.

Mmmm... Tuntuvat ne linjaukset olevan hukassa myös muiden puolueiden keulakuvilta (ja puolueilta yleensäkin). Eikä heiltä löydy edes hauskoja letkautuksia, saati ratkaisuehdotuksia nykypäivän ongelmiin, muiden tekemisiä menneisyydessä osataan kyllä arvostella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin siis, Timo Soinin saavutukset politiikassa, anyone?

 

Eikö kukaan?

Eipä niitä juurikaan löydy, mutta joku outo Magiikka siinä tyypissä kuitenkin on. Puolue on (vielä) niin pieni, ettei mitään kovin mullistavia saavutuksia voi odottaakkaan. Miettikääpä Toni Halmetta, kaveri oli ääniharava ja meni heittämällä läpi. Okei, äänet oli protestiääniä "perinteisiä" puolueita vastaan, mutta silti!

 

Mennäänkö nyt protestiäänillä hallitukseen? En usko... Voi olla että paikkaluku kasvaa, mutta siihenkin vaikuttaa vaaliliitot sun muut kommervenkit.

 

Minä äänestän ihmistä, en puoluetta. En tosin tiedä onko siinäkään mitään mieltä, koska ryhmäkuri taitaa kaikilla puolueilla olla niin kova...

 

Soini on muuten kääntänyt takkinsa niin monta kertaa, ettei taida enää itsekään tietää miten päin se pitäisi päälle pukea...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Soini on muuten kääntänyt takkinsa niin monta kertaa, ettei taida enää itsekään tietää miten päin se pitäisi päälle pukea...

 

Tuota en tosiaan ymmärrä, miksi ihmiset ei tajua että Soini ei koskaan ole ottanut mitään varsinaista poliittista kantaa ja pysynyt siinä, paitsi EU-vastaisuuden, joka on täyttä epärealistista populismia.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuota en tosiaan ymmärrä, miksi ihmiset ei tajua että Soini ei koskaan ole ottanut mitään varsinaista poliittista kantaa ja pysynyt siinä, paitsi EU-vastaisuuden, joka on täyttä epärealistista populismia.

 

Niin, ja ottaen huomioon että kaveri on tällä hetkellä EU-Parlamentin jäsen niin eikös siinäkin ole jotain outoa, kun ottaa huomioon sen EU-vastaisuuden...

 

Se on sitä vanhaa Vennamolaista linjaa: "Kyllä kansa tietää...". Tietää mitä?? No, kyllä MEP:in tilipussi kelpaa Soinillekkin...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olihan Väyrynenkin niin paljon EU:ta vastaan, että katsoi asiakseen viivyttää päätöstä puhumalla (kertoilemalla omista lomamatkoistaan ym asiaan kuulumattomista seikoista) ja on silti toiminut euroedustajana.

 

Se että Persut nyt kenties saavatkin vaalivoiton, ei heistä välttämättä silti tule hallituspuoluetta. Luulen Soinin olevankin mielummin oppositiossa. Hallitusvastuu saattaisi tuhota puolueen äänestäjien huomattua, että ei yksi puolue voi paljon muuttaa asioita, jos puoli maailmaa on sekaisin. Tästä syystä en voi kovin vakavasti ottaa SDP:nkään esityksiä kuinka asioita pitäsisi hoitaa, demari valtionvarainministerikin olisi joutunut tuomaan 750 miljardin apupaketti esityksen eduskuntaan.   

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olihan Väyrynenkin niin paljon EU:ta vastaan, että katsoi asiakseen viivyttää päätöstä puhumalla (kertoilemalla omista lomamatkoistaan ym asiaan kuulumattomista seikoista) ja on silti toiminut euroedustajana.

 

Se että Persut nyt kenties saavatkin vaalivoiton, ei heistä välttämättä silti tule hallituspuoluetta. Luulen Soinin olevankin mielummin oppositiossa. Hallitusvastuu saattaisi tuhota puolueen äänestäjien huomattua, että ei yksi puolue voi paljon muuttaa asioita, jos puoli maailmaa on sekaisin. Tästä syystä en voi kovin vakavasti ottaa SDP:nkään esityksiä kuinka asioita pitäsisi hoitaa, demari valtionvarainministerikin olisi joutunut tuomaan 750 miljardin apupaketti esityksen eduskuntaan.     

Pari paikkaa saattavat Persut saada lisää mutta tuskin tosiaan hinkuvat hallitukseen. Nykyinen hallitus on lyönyt jarrut päälle, eikä halua ottaa enää kantaa mihinkään ennen vaaleja. Kiviniemi on pelkkä keulakuva, ja tietää varmaan ettei ole vaalien jälkeen enää pääministeri.

 

Demarit, Kokoomus ja Keskusta muodostavat seuraavan hallituksen... Niin ja tietysti Ruåttalaiset, kun niille on vissiin varma paikka hallituksessa kävi vaaleissa sitten miten tahansa... Jag förstår inte... :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei siirry, vielä...

 

Jostain syystä kaikilla tuntuu nyt jo olevan tiedossa se, että vakuudet kaatuvat maksettaviksi, ja monien mielestä vielä varmasti täysimääräisesti, eli "Suomi maksoi Irlannille 788 miljoonaa ilman mitään vakuuksia"-tyylistä uutisointia.

 

Mä olisin Irlannin suhteen paljon toiveikkaampi. Kreikasta en ole ihan varma, mutta se tuli vähän yllättäen eikä tilanteeseen oltu osattu varautua.

 

Virheitä on tehty -> virheistä opitaan -> uusiin virheisiin varaudutaan -> virheet eivät toistu. Näinhän tämä elo kulkee.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jostain syystä kaikilla tuntuu nyt jo olevan tiedossa se, että vakuudet kaatuvat maksettaviksi, ja monien mielestä vielä varmasti täysimääräisesti, eli "Suomi maksoi Irlannille 788 miljoonaa ilman mitään vakuuksia"-tyylistä uutisointia.

 

Mä olisin Irlannin suhteen paljon toiveikkaampi. Kreikasta en ole ihan varma, mutta se tuli vähän yllättäen eikä tilanteeseen oltu osattu varautua.

 

Virheitä on tehty -> virheistä opitaan -> uusiin virheisiin varaudutaan -> virheet eivät toistu. Näinhän tämä elo kulkee.

 

 

Irlannille annettiin takuut vaikka ei ollut ladeltu ehtoja, kuulostaa hölmöltä. Heti alusta alkaen on ollut selvää että Irlanti ei tule muuttamaan sitä suurinta ongelmaa eli yritysverojärjestelmää eli haluja oikealle muutokselle siellä(kään) ei ole. Minusta on äärimmäisen tyhmää antaa vakuuksia muille maille ja samalla asettaen oman vakaamman taloutensa muiden armoille.

 

No mutta tämä on väärä ketju puhua tukirahoista eli se siitä.

 

Kyllä persujenkin tarvii ottaa vastuuta ja selkeämpää linja jos meinaavat vaalit voittaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Demarit ovat nyt päättäneet kantansa Irlannin tukemisen suhteen.

 

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2010/12/1234434/sdp-vastustaa-irlanti-tukea

 

SDP:n eduskuntaryhmä vastustaa Irlannille myönnettäviä lainantakauksia. Eduskuntaryhmä päätti yksimielisesti äänestää Irlannin tukipakettia vastaan.

 

SDP:n mukaan sijoittajien ja pankkien vastuu ei toteudu eikä SDP:n vaatimia vakuuksia ole saatu.

 

SDP arvostelee erityisesti Irlannin alhaista yritysverokantaa. Eduskuntaryhmä pitää myönnettävien lainantakausten ehtoja muutenkin liian löysinä.

 

Demarit arvostelevat hallituksen toimintaa sekä Kreikan että Irlannin talouskriisien hoidossa. Puolueen mielestä hallitus on epäonnistunut rahoituskriisin hoidossa ja Irlannin tukiehtojen neuvottelussa. Tämän takia SDP:n eduskuntaryhmä esittää hallitukselle epäluottamusta Irlannin tukemista koskevassa äänestyksessä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään