Chris Sutter

EU,Euromaat,Kreikka jne

624 viestiä aiheessa

Niin kävi kuten arvelinkin (vaikken mitään maininnut - salaisesti vain toivoin, että niin ei olisi tapahtunut) Timo Soini söi sanansa suureen suuhunsa. Tämän jälkeen nykyhallitukseen ei jäänyt mitään hyvää jäljelle, ellei sellaiseksi lueta sitä, että tämän vaalikauden jälkeen persut ovat jälleen pienpuolue.  ;D Populismilla ei pitkälle potkita.

 

Kreikka III maksetaan EVM:n rahastosta eli sinne on edellinen hallitus ehdottanut ja eduskunta hyväksynyt 1,8%:n vastuut. (Aikaisemmat lainat on mennyt EVRR:n kautta). Jos EVM päättää antaa rahaa niin sinne menee vaikka Seppo Papunen olisi Suomen pääministeri. Edes eurosta eroaminen ei poistaisi meidän vastuita.

 

Soinikin tajusi että on silkkaa hulluutta lähteä hallituksesta ja pitää uudet vaalit kun rahat lähtee joka tapauksessa. Ainoa ero on se ettei Persut pääse enään oppositiossa ajamaan omia asioitaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kreikka III maksetaan EVM:n rahastosta eli sinne on edellinen hallitus ehdottanut ja eduskunta hyväksynyt 1,8%:n vastuut. (Aikaisemmat lainat on mennyt EVRR:n kautta). Jos EVM päättää antaa rahaa niin sinne menee vaikka Seppo Papunen olisi Suomen pääministeri. Edes eurosta eroaminen ei poistaisi meidän vastuita.

...

 

Ei kai tässä kukaan ole kuvitellutkaan, että euro-ero toisi jo menetetyt vastuut takaisin. Tämä loputon kierre tulisi kuitenkin katkaista ennen kuin myös me uppoamme tähän suohon.

 

Paradoksaalista on se, että minä ja muutamat muut arvasimme jo ennen vuotta 1995 tämän kaltaisia tapahtuvan noiden Etelä-Euroopan korruptiovaltojen kanssa, mutta mielipiteitämme ei otettu kuuleviin korviin. Enemmistö kansasta porhalsi valtamedian määräämään suuntaan kuin lammaslauma. EU- ja eurokriitikot yritettiin leimata kylähulluiksi.

 

Viimeistään Kreikan liityttyä yhteisvaluuttaan 2001 asia oli "pässin lihaa". Jo ennen vuotta 2001 he joutuivat maksamaan valtionlainoistaan 18-19 prosentin korkoja (se sentään hillitsi jonkin verran lainanottoa). Liittymisen jälkeen korkotaso putosi lähelle nollaa ja luottoluokitus nousi A+:aan. Rahahanat aukesivat. Eikä Kreikka ole ainoa. Jos Italia tai Espanja kaatuvat, kaatuu kyllä varmuudella myös EU. Kannattaisi meidän hiirulaisten jättää koko vuotava paatti hyvissä ajoin ennen sitä.

 

Kreikan lainoittajina toimivat pääasiassa ranskalaiset ja saksalaiset pankit. Kun narun pää alkoi tulla vetävän käteen, ja jopa poliitikoille selvisi, että pankit saattaisivat mennä nurin tai vaihtoehtoisesti Ranskan ja Saksan veronmaksajille tulisi mahtava lisälasku, keksivät nuo Euroopan nykyhallitsijat sinänsä ovelan vedon. Tehdään tästä Kreikan velasta yhteisvastuullista velkaa, johon otetaan kaikki euromaat mukaan. Pannaan suomalaisetkin maksamaan velkaamme.

 

Olli Rehn lausui jossain tv-haastattelussa jokin aika sitten, että Kreikan liittyessä yhteisvaluuttaan kukaan ei arvannut tällaista tulevaksi. Paskapuhetta! Tiesimme jo 2001 Kreikan valtionvelan olevan noin kaksinkertainen EU:n liittymiskriteerinä pitämään velkatasoon nähden. Sitä ei muuksi muuta se, että he yrittivät peitellä velan määräänsä virallisissa selvityksissään. Apuna valehtelussa toimi muun muassa eräs suuri yhdysvaltalainen investointipankki, joka sitten 2008 itse jäi kiinni rikollisesta toiminnasta (tai eihän se toiminta sikäläisten lakien mukaan kovin rikollista ollut, koska lakeja oli jo muokattu varsin löysiksi. Valvonta puuttui kuten uusliberalismiin kuuluu). Vastuullisia pankkiireja ei tuomittu silloinkaan.

 

Vanha sananlasku "paha saa aina palkkansa" pitää silti edelleen paikkansa. Hyvän palkan se paha saakin. Nuokin amerikkalaispankiiritkin nettosivat satoja miljoonia dollareita per nenä. Tästä tuli televisiossa useampiakin ohjelmia pari vuotta sitten. Menettäjinä olivat tavalliset yhdysvaltalaiset. Esimerkiksi monet eläkeläiset menettivät kaikki säästönsä. Näin "viidakkokapitalismi" toimii.

 

Tänään muuten tulee TV 2:n puolella klo 22:00 ohjelma "Talouden madonluvut", joka sivuaa tätä samaa aihetta (ei tosin muistaakseni keskity Kreikkaan eikä Eurooppaan). Kannattaa katsoa. ohjelma on aiemmin esitetty 2013 Docventures-sarjassa.

 

Pekka

 

P.S. Pieni kevennys tähän loppuun. Kumpi käänsi liukkaammin takkiaan Alexis Tsipras vai Timo Soini?   :laugh:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miksi kansainvaellus tapahtuu juuri nyt? Miksei aikaisempien sotien ja konfliktien aikana ihmiset kaikkialta maailmasta muuttaneet eurooppaan ja kaukaiseen pohjoiseen suomeen pakoon kaikkea kurjuutta? Esim. irakin ja iranin sota oli paljon verisempi kuin nykyiset arabimaailman jäätyneet konfliktit. Vietnamin sodan jaloista olisi varmaan myös moni halunnut muuttaa vaikka suomeen. Koska aikaisemmin ei ollut EU:ta, poliittisesti rampaa ankkaa, ja schengen-aluetta, jota se ei kykene valvomaan ja joka on siten kaikille halukkaille laittomille muuttajille avoin.

 

 

Et ole tosissasi, vai onko pääsi todellakin noin syvällä p....?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

...täytyy vielä selventää punavihreän eliitin nyt jo kiivaasti rasismi- ja suvaitsevaisuuskorttia heilutteleville sometolvanoille, ...

 

 

 

Siinähän sitä "julkisuuden hallintaa" ihan aitoon putkoselaiseen tyyliin.

 

Historian osaamisesta sen verran, että Vietnamista lähti sankoin joukoin pakolaisia ja tulipa heitä Suomeenkin asti. Iranin ja Irakin välinen sota oli tyypillinen rintamasota, jossa asemat pysyivät hyvinkin paikoilaan. Sellaisista sodista ei yleensä pakolaisia lähde merkittävässä määrin. Pakolaiset liittyvät enemmänkin tilanteisin, joissa kodit tuhotaan tai elinmahdollisuudet muuten katoavat (kuivuus, liikakansoitus), hallinto muuttuu sietämättömäksi, valtiollinen organisaatio hajoaa jne. Syyriassa on menossa kaikki tämä. Diktatuurihan siellä oli aiemminkin, mutta stabiili sellainen.

 

Suomesta lähti 1900-luvulla 1,5 miljoonaa ihmistä liikakansoituksen (suhteessa agraariseen yhteiskuntaan) vuoksi elintasopakolaisina Amerikaan ja Ruotsiin. Nykyinen maahanmuuttovastaisuus on moraalisesti savijaloilla. Maahanmuuttokritiikki voisi olla tervettä tervein argumentein.

 

EU ei ole Suomen ongelma. Itse me olemme itsemme tähän jamaan ajaneet. Meillä oli tuudittauduttu ajatukseen valmiista maailmasta ja kaikkivoivasta konsensuksesta. Jäätiin kiinni housut kintuissa. Nyt olisi rakenteita muutettava raskaalla kädellä. Ei EU:ssa vaan Suomessa. Koko haikailu pois EU:sta kiteytyy sanaan devalvaatio, kuvitelmaan, että devalvaatiolla toisensa jälkeen voitaisiin pyyhkiä talousongelmat pois. Me voisimme tehdä nytkin devalvaation, sisäisen devalvaation. Ei kelpaa kenellekään. Miksi? Miksi ammattiyhdistysliike hyväksyy samaan aikaan täysin hallitsemmattoman työttömyysdevalvaation? Järjetöntä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sunnuntaikauppa on täysin turhaa. Jos ei viikolla ehdi ostamaan ruokaa, niin kuolkoot nälkään! 

 

Siis sunnuntaikauppa on sinulle turhaa? Se ei tarkoita että se olisi muille turhaa.

 

Onneksi olemme kenties kohta saamassa vapaat aukiolot niin saa asioida kaupassa silloin kun itselle sopii eikä silloin kun yhteiskunnalle sopii.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Suomesta lähti 1900-luvulla 1,5 miljoonaa ihmistä liikakansoituksen (suhteessa agraariseen yhteiskuntaan) vuoksi elintasopakolaisina Amerikaan ja Ruotsiin.

Tuosta luvusta en tiedä, tuntuu suurelta, mutta sama se, vaikka olisi ollut 0,5milj. He menivät varmaan laillisin asiakirjoin, laillisilla kulkuneuvoilla jne.  Ja varsinkin kun siellä Amerikassa ja Ruotsissa oli heille tuottavaa, hyödyllistä työtä(ei monikulttuurihyysääjäpaapojia) tarjolla runsain mitoin. Ei taidettu montaa viikkoa pällistellä, se oli tulos tai ulos, ei tullut rahaa taikaseinästä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heitin 1,5 miljoonaa ulkomuistista, joten korjataan. Todellinen luku 1800-luvun lopulta -1900-luvun loppuun on 1,3 miljonaa. Se oli noin 10.000 ihmistä per vuosi, eli todella merkittävä lukema sen aikaisiin väkilukuihin nähden. Siihen kyllä sisältyvät muutkin maat kuin "Amerikka" ja Ruotsi, vaikka nämä olivatkin kaksi suurinta kohdetta. Esimerkiksi Neuvostoliittoon lähti vuosina 1917-1939 noin 30.000 henkeä. Noin, koska osa vain käveli rajan yli jossain metsässä ilman sen kummempia muodollisuuksia.

 

Käsitys suomalaisten siiirtolaisten nuhteellisuudesta ei sekään ole koko totuus. Esimerkiksi Ruotsissa joinakin vuosina suomalaiset tekivät enemmän rikoksia kuin ruotsalaiset. Siis absoluuttisesti enemmän, ei suhteellisesti. Finnjäveleitä riitti. Suomen poliisia pakoon lähteneitä oli monia.

 

Ehkä ei liene yllättävää, että suurin osa lähtijöistä oli miehiä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomesta lähti 1900-luvulla 1,5 miljoonaa ihmistä liikakansoituksen (suhteessa agraariseen yhteiskuntaan) vuoksi elintasopakolaisina Amerikaan ja Ruotsiin. Nykyinen maahanmuuttovastaisuus on moraalisesti savijaloilla. Maahanmuuttokritiikki voisi olla tervettä tervein argumentein.

 

Käsitteet on kyllä pahasti hukassa, jos toiseen maahan laillisesti työhön lähtevä on 'elintasopakolainen'. Mitä sitten mahtaakan olla 'työperäinen maahanmuutto'?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käyn maahamuuttokriittistä keskustelua käyttäen termejä maahanmuuttokkriittisen keskustelun tapaan. Miksi se häiritsee?

 

Termejä käytettäessä tulee erottaa lähtijän ja vastaanottavan maan näkökulma. Osalla esimerkiksi 1960-luvulla Ruotsiin lähtijöistä oli työpaikka tiedossa vaikkapa Volvolla. He olivat Ruotsin kannalta työperäistä maahanmuuttoa. Suomessa yritykset haluaisivat vapauttaa työperäisen maahanmuuton eli rekrytoida työvoimaa ulkomailta. Se on kuitenkin luvanvaraista EU:n ulkopuolelta tulevalle työvoimalle. Käytännössä tuskin kukaan syyrialainen voi kuulua Suomen kannalta työperäiseen maahanmuuttoon.

 

Suurimmalla osalla mainituista 1,3 miljoonasta ei ollut minkäänlaista työpaikkaa tiedossa vain toive sellaisen löytymisestä. He olivat Suomen silloisessa agraariyhteiskunnassa syrjäytyneitä. He lähtivät etsimään parempaa elintasoa muualta. Halua työntekoonkin oli, jos sellaista vain jostain löytyy. Osaa lähtijöistä voisi silti kuvata suoraan sanoen roskaväeksi, jota ei kinnnostanut työn teko Suomessa tai muuallakaan. Lähdön syistä on useita tutkimuksia, joita löytyy kyllä googlettamalla. Amerikkaan menijällä laillisuus tarkoitti, sitä, että hankkiuduttiin Ellisin saarelle maahanmuuttoviranomaisen syyniin. Virkailija päätti sitten siinä oletko sisällä vai ulkona. Kunnossa olevat paperit helpottivat sisään pääsyä mutta eivät olleet ehdoton vaatimus. Dokumenttien puutteessa kielitaidottoman tulijan nimikin saattoi vaihtua siinä kohdassa sen mukaan miten virkailija ymmärsi tulijan mongerrusta.

 

Kannattaa muistaa, että turvapaikan hakeminen jostain maasta on sinänsä täysin laillista. Kohdemaan kannalta se on parempi tapahtuma kuin laiton maahanmuutto. Suurimmalla osalla tulijoista on varmasti halu työn tekemiseen, vaikka joukossa on roskaväkekin. Kuviossa on lähtökohtaisena ongelmana työllistymisen kannalta se, että siinä haetaan turvapaikkaa, ei työpaikkaa. Luvan myöntämisessä ei periaatteessa saa harkita hakijan työllistymismahdollisuuksia vaan sitä turvapaikan tarvetta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koko haikailu pois EU:sta kiteytyy sanaan devalvaatio, kuvitelmaan, että devalvaatiolla toisensa jälkeen voitaisiin pyyhkiä talousongelmat pois. Me voisimme tehdä nytkin devalvaation, sisäisen devalvaation. Ei kelpaa kenellekään. Miksi? Miksi ammattiyhdistysliike hyväksyy samaan aikaan täysin hallitsemmattoman työttömyysdevalvaation? Järjetöntä!

 

Nyt on ihan perusasiatkin hukassa! Suomi ei menettänyt päätösvaltaa omasta valuuttapolitiikastaan EU-jäsenyyden, vaan Euron myötä! Kaupanpäällisinä saatiin sitten vielä miljardien eurojen velka (Käteisen 'bisneksiin') ja takausvastuut, joiden todellista hintaa kukaan ei tiedä. Muut Pohjoismaat oli paljon fiksumpia.

 

Washington Post: The euro is a disaster even for the countries that do everything right

 

Ns. 'sisäinen devalvaatio' ei ole sama asia kuin valuuttakurssien muutos, koska sillä on haitallinen vaikutus kotimarkkinoihin. Financial Times kirjoitti mm. tästä perjantaina artikkelissaan, jossa muutenkin melko raskaasti irvailtiin Suomen hallituksen politiikalle. Alkuperäinen artikkeli on maksumuurin takana, joten on tyydyttävä kotimaiseen lainaukseen:

 

Termin lisäksi Financial Times kritisoi myös itse tavoitetta.

 

Vaikka yksikkötyökustannusten kutistaminen voi olla järkevää yrityksen kannalta, asia ei ole valtion kohdalla niin yksioikoinen, lehti kirjoittaa.

 

- Vaikka yksittäinen yritys voi leikata työvoimakustannuksia vaikuttamatta omaan myyntiinsä, koko kansantalouden kohdalla leikkaaminen vähentää helposti kotimaista kysyntää, Sandbu kirjoittaa.

 

Vientiäkään ei näillä keinoin saa välttämättä vetämään, toimittaja varoittelee.

 

- Kreikka on leikannut työvoimakustannuksiaan valtavasti, muttei ole nähnyt suurempaa viennin kasvua. Espanjan vienti vetää ilman minkäänlaista "kilpailukyvyn" tehostamista.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091220337813_uu.shtml

 

Mitä Potkan 'työttömyysdevalvaatio' sitten ikinä voisi tarkoittaakaan, kannattaa huomata, että niissä maissa, joissa ns. 'sisäistä devalvaatiota' on harrastettu (esim. juuri Kreikka), työttömyyden kasvu on ollut aivan katastrofaalista.

 

Tietenkään kaikki Suomen ongelmat eivät johdu EU:sta tai Eurosta; kun esim. Nokian johto tuhoaa matkapuhelinteollisuuden, jolla on uskomattoman vahva asema, se tuskin on EU:n tai edes Suomen heikon kilpailukyvyn syytä. Suomen kilpailukyky onkin itse asiassa säilynyt erittäin hyvänä. Professori Pertti Haaparannan (jo parin vuoden takainen) haastattelu Suomen vientiongelmien syistä ja Suomen kilpailukyvystä:

 

http://yle.fi/uutiset/professorin_yllatysvaite_vientiongelmat_johtuvat_huonosta_yritysjohdosta/6526885

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näinkö aamulla unen? jossa joku oli kirjaillut tänne hoidelleensa paljon laittomia potilaita  ::) ei siinä mitään... Periaate on kai sama kuin kantaväestönkin kanssa: kun ei voida parantaa niin siirrytään oireenmukaiseen hoitoon korostaen kivunlievitystä.

 

Suomessa tuetaan elintarvikkeiden tuottamista kansallisista varoista joka vuosi huomattavalla summalla - puhutaan kai tuhansista miljoonista? Ja miksi? en tiedä ehkä se on sama minne omat rahansa "vapaaehtoisesti" laittaa? Mamut kuitenkin tuovat pitkässä juoksussa valtion kassaan yhteistä hyvää toisin kuin maajussien elinkelvottomat pien- ja keskisuuret maatilat. Montakohan isäntää mahtaa tälläkään hetkellä paistaa pitsaa Stadissa tahi ajaa HKL:n dösää? Kyseenalaistan Pääministeripuolueen asenteen minne tukia jaetaan ja minne niitä kannattaisi jakaa. Hoitohenkilökunnalta niitä ei kannattaisi riistää, suurin osa meistä tulee sen vielä huomaamaan omakohtaisesti. Hyvä hoitajat  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Mamut kuitenkin tuovat pitkässä juoksussa valtion kassaan yhteistä hyvää

 

Sillä edellytyksellä että työllistyvät. Työperäinen maahanmuutto on vaan niin heikoissa kantimissa Suomen kohdalla.

 

Sellaisia joita ei työt kiinnosta, tulee kyllä joka suunnasta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sillä edellytyksellä että työllistyvät. Työperäinen maahanmuutto on vaan niin heikoissa kantimissa Suomen kohdalla.

 

Sellaisia joita ei työt kiinnosta, tulee kyllä joka suunnasta.

 

Kyllä motivoituneita tulijoita riittää kun edut osuvat kohdalleen, esim näin: http://echa.europa.eu/web/guest/about-us/jobs/open-positions

 

Joo mäkin tunnen monta kaveria joille työ ei oikein maita: yks Kari tuli Savitaipaleelta, Eerikki Iisalmesta ja Aki Torpparinmäestä tai kyllä Aki töitä teki, mutta ei niistä hommista kauheesti eläkettä kertynyt. On siitä muuten jo mennyt aikaa milloin meillä oli viimeksi kantasuomalainen siivooja työmaalla? Niin ja työmatka alkaa nykysuomessa sillä kun bussikuski toivottaa lähes järjestään aamuisin murteellisella suomella hyvät huomenet - kyllä ennen oli toisin! Naiset polkivat urakalla tehtaissa prässillä metalliosia tuotteisiin, ja mies, takuu tunti- tai kuukausipalkkalainen työkaluasentaja, oli iso herra paikallaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sillä edellytyksellä että työllistyvät. Työperäinen maahanmuutto on vaan niin heikoissa kantimissa Suomen kohdalla.

 

Sellaisia joita ei työt kiinnosta, tulee kyllä joka suunnasta.

 

Ja sellaiset joilla olisi ihan oikea syy tulla, eivät jaksa painia byrokratian kanssa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja sellaiset joilla olisi ihan oikea syy tulla, eivät jaksa painia byrokratian kanssa.

 

 

Kävin tuossa taas toissapäivänä Venäjällä tankkaamassa sikäläistä bensiiniä (alle 50 snt/litra). Tämä on sitä "köyhän miehen verosuunnittelua". Suomen tullin "byrokratia" viivytti minua mennen tullen ehkä 5 min (oli jopa jonoa). Venäjän tullissa vierähti taas noin 2 tuntia (neljä passin tarkastusta, paljon leimoja papereihin ja sitä rataa). Tässä yksi esimerkki siitä suomalaisesta byrokratiasta.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kävin tuossa taas toissapäivänä Venäjällä tankkaamassa sikäläistä bensiiniä (alle 50 snt/litra). Tämä on sitä "köyhän miehen verosuunnittelua". Suomen tullin "byrokratia" viivytti minua mennen tullen ehkä 5 min (oli jopa jonoa). Venäjän tullissa vierähti taas noin 2 tuntia (neljä passin tarkastusta, paljon leimoja papereihin ja sitä rataa). Tässä yksi esimerkki siitä suomalaisesta byrokratiasta.

 

Pekka

 

 

Meinasin lähinnä työ/viisumiasioissa ulkomaalaisille.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kävin tuossa taas toissapäivänä Venäjällä tankkaamassa sikäläistä bensiiniä (alle 50 snt/litra). Tämä on sitä "köyhän miehen verosuunnittelua". Suomen tullin "byrokratia" viivytti minua mennen tullen ehkä 5 min (oli jopa jonoa). Venäjän tullissa vierähti taas noin 2 tuntia (neljä passin tarkastusta, paljon leimoja papereihin ja sitä rataa). Tässä yksi esimerkki siitä suomalaisesta byrokratiasta.

 

Pekka

 

 

Maassa maan tavalla, tai maahan ei pääse. Pekalla oli ehkä suomalainen passi ja suomalainen auto, jotka asiat eivät ainakaan hidastaneet tätä juttua Suomen viranomaisen käsittelyssä.

 

Suomessa vaivat ovat erilaiset: Turvapaikanhakijoita ym mamuja tulee tuhansittain, ja heille järjestetään sitä sun tätä. Hallitus sallii tämän kaiken. Sen sijaan hallitus vainoaa muutamia satoja Portugaliin lähteneitä suomalaisia eläkeläisiä. Tästäkin on tasapuolisuus kaukana. :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meinasin lähinnä työ/viisumiasioissa ulkomaalaisille.

 

 

En usko, että Suomi tuossakaan poikkeaa merkittävästi muista Länsi-Euroopan valtioista keskimäärin. Yhdysvaltain tilannetta en tunne.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yhdysvaltain tilannetta en tunne.

 

Eikös se USA:n systeemi ollut aika selvä: työlupa/työviisumi irtoaa vain, jos yhtään oman maan kansalaista tai maassa jo vakituisesti asuvaa ei löydy avointa työpaikkaa täyttämään; työnantajan on tämä osoitettava, hirveällä byrokratialla varmaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Turvapaikanhakijoita ym mamuja tulee tuhansittain, ja heille järjestetään sitä sun tätä. Hallitus sallii tämän kaiken.

 

Sipilä ja Orpo ovat valtakunnan pahimmat sinisilmäiset idiootit tällä hetkellä. Tässä katastrofissa riittää maksettavaa ja ongelmaa vuosikymmeniksi. Molemmat äijät voisivat isänmaan edun nimissä jättää postinsa heti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sipilä ja Orpo ovat valtakunnan pahimmat sinisilmäiset idiootit tällä hetkellä. Tässä katastrofissa riittää maksettavaa ja ongelmaa vuosikymmeniksi. Molemmat äijät voisivat isänmaan edun nimissä jättää postinsa heti.

 

Sitä saa, mitä tilaa?  Tämä on vaalien tulos ja näillä mennään  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luin jostain lehdestä, että Ruotsilla on sopimus Irakin kanssa siitä, että saavat palauttaa tätä irakilaista mamuporukkaa Irakiin. Suomella ei semmoista sopimusta ole. Muinoin, piti olla paperit kunnossa, että pääsi johonkin maahan. Nyt näyttää siltä, että pitää olla lupa palauttaa laittomia mamuja kotimaahansa. On aikoihin eletty. Eivät taida nykypoliitikot olla kovin älykkäitä?  :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös se USA:n systeemi ollut aika selvä: työlupa/työviisumi irtoaa vain, jos yhtään oman maan kansalaista tai maassa jo vakituisesti asuvaa ei löydy avointa työpaikkaa täyttämään; työnantajan on tämä osoitettava, hirveällä byrokratialla varmaan.

 

USA:ssa on arviolta 10+ miljoonaa laitonta siirtolaista ja isot pimeän työn markkinat esim maataloudessa. Tämä ollut kuuma peruna maan politiikassa jo pitkään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sitä saa, mitä tilaa?  Tämä on vaalien tulos ja näillä mennään  ;)

 

Juu, paitsi hallituksesta löytyvät mainittujen Sipilän ja Orpon lisäksi myös PS:n ministerit, yhdessä ne kolme puoluetta isoista linjoista päättävät. Aina voi pistää kampoihin jos kokee asian tarpeeksi tärkeäksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään