Guest teemuv

ilmainen partitiointiohjelma?

12 viestiä aiheessa

Moi!

 

Kysymys kuuluu: Onko olemassa mitään ilmaista partitiointiohjelmaa joka toimii XP:ssä ja jossa on suurten partitioiden tuki?

Nyt olisi sellaiselle käyttöä kun pitäisi muuttaa partitioita vähän jälkikäteen.

 

Vinkkejä?

 

Partition Magic 8 maksaa 71.90e eli vähän liikaa satunnaista käyttöä ajatellen.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kylläpä ne toimivat aika vähissä on. Tuo PMagic on ainoita, jotka yleensä eivät säre mitään. Lopuista mitä on vastaan tullut, on kuulunu yleisesti otettuna aika heikkoa kokemusta.

 

Lisätäämpäs. Onkos sulla partitiot FAT32 vai NTFS5 formaatissa? (tarkennus, XP käyttää vain ja ainoastaan näitä kahta levyformaattia, tukee kyllä muitakin, mutta ei itse tee kiintolevyille muuta)

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lisätäämpäs. Onkos sulla partitiot FAT32 vai NTFS5 formaatissa?

 

Käytössä on NTFS...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Tuo NTFS (eli NTFS5) tuottaa sitten tuossa muokkauksessa murheen. Moni ohjelma ei osaa tuota partitiota käsitellä oikein ja rikkoutumisvaara on ilmeinen.

 

Eli vaikeaksi menee.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ok, kun nyt ostan toisen kovalevyn tuohon rinnalle niin miten mun kannattaa hoitaa sen osiointi järkevimmin ilman partition magiciä?

 

Pitää selvitelllä kumminkin joskos jostain saisi tuota ohjelmaa halvalla/halvemmalla...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Tuo partitionti on aina sellainen ikuisuuskysymys. Toinen tykkää tehdä toisella tavoin ja toinen toisella. Se mikä on Oma tarve on sitten määräävä.

 

Itse olen nykyään isojen levyjen kanssa yleisesti suosinut jotain 10 gigan boottipartitiota, jossa on käyttis ja yleisesti käytettävät softat. Jos softia on paljon, voi tuota partitiokokoa isontaa.

Toisekseen on pelikoneessa oma partitio peleille. Tämän koko määräytyy ihan pelien määrän mukaan. Lopuksi sitten on loppulevy erilaista työdataa ym varten.

Ja toki, jos koneessa on pari kiintolevyä, kuten edellä mainitussa pelikoneessa on, on toinen levy yhtenä 160 gigan partitiona...

 

Kotona työkoneessa onkin 120 gigan levy, joka on yhtenä palana. Hakemistoilla sitten jaottelen mitä missäkin on. Tämä ei ole fragmentoitumisen kannalta hyvä ajatus, mutta tuossa käytössä missä kone on, erilliset tarpeet menee fragmentoitumisen edelle. Ajetaan sitten defragmenttia useammin.

 

Tässä konttorilla olevassa työkoneessa taitaa olla 15 gigan boottipartitio ja loput 80 gigan levystä on sitten työdatalle.

 

Eli, tässä on nyt kolme erilaista esimerkkiä miten homman voi hoitaa. Seuraavaksi määrittelemään omat tarpeet ja toimimaan sen mukaan. Tuohon kannattaa kuitenkin hetki käyttää aikaa, sillä jälkikäteen muutokset voivat olla hankalia toteuttaa.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä olen kuullut aina silloin tällöin,että NTFS järjestelmästä yksinkertaisesti hukkuu jokin osio.WinXP näyttää sen ,mutta kertoo sen olevan formatoimaton.Tällaisen tilanteen varalta itse käytän suurimmillaan 25-30G osioita.Käyttikselle 10G.Jos yksi kovo niin seuraava 5G johon kiinteä 1.5G virtuaalimuisti ja Temporary Internet Files ja varasto tarvittaville ajureille jne.Jos on kaksi kovoa kannattaa virtuaalimuisti siirtää kokonaan kakkos kovolle ja kiinteäksi.Sitäpaitsi jos osiot ovat järjellisen kokoisia niiden virheentarkistus ja eheytys on mukavampi tehdä.Näinhän kannattaa aina tehdä ennenkuin asennetaan uutta softaa.

Vexi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pitää miettiä tuota osiointia ja sen tarvetta. Sitä myös mietiskelin, että miten se käytännössä kannattaisi tehdä(=työkalu)?

 

Laitan sen 160 Gt:n limpun paikoilleen yhtenä osiona kunhan vaan pääsen kauppaan ostamaan sen. Teen sinne sitten tarvittavat kansiot.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Mitä näitä wintööt himmeleitä on käytellyt niin eipä koskaan ole kadonnut yhtään osiota mihinkään. Oli koot mitä sattuu.

 

Tuo swapin siirto toiselle levylle on ihan ok ajatus, mutta jos siihen ei ole varaa niin sen teko kiinteäksi boot-levylle on ihan ok. Sille ei tarvitse omaa partitiota. Vähemmän lukupään liikettä. Ja kiinteän kokoinen tiedosto, niin kokomuutksista ja pirsoututmisesta ei tarvitse välittää.

 

Partitiointitykaluksi piisaa XP:n oma computer managementin alta löytyvä kalikka.

Asennuksen yhteydessä tehdään boot, ja loput sitten asennusten jälkeen.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei siihen rivistä poistumiseen koko merkitsekkään,vaan vahinko on pienempi kun osiot ovat järjellisen kokoisia.Noin kuukausi sitten tällä foorumilla eräs jäsen kyseli mitä tehdä tai miten pelastaa tiedot kun osio katosi.Kirjoitappas hakukoneeseen "missing partition WinXP",niin mitä tulee eteen.Mikään ei ole parempi tapa hukata levyllistä tietoa kuin pitää se yhtenä osiona.Aina puhutaan varmuuskopioinnista,mutta kuinka moni meistä päivän päätteeksi pistää magneettinauhan pyörimään ja kopioi koko levyn.Ja käyttiksen seasta kannattaa heittää temporary internet files huisin kuuseen,se kasvaa ja pienenee koko ajan.Yhä vieläkin elää sitkeä huhu,että WinXP:tä ei tarvitse eheyttää eikä tarkastaa kuin kerran 10 vuodessa.Se tykkää huollosta siinä missä aikaisemmatkin systeemit.Ja huolta on paljon mielekkäämpää tehdä jos systeemi on alusta lähtien tehty harkiten,piste.

Vexi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Kyllä tuo XP:n hukkuva partitiotouhu on tuttu. Tuossa vain kommentoinkin että koskaan ei ole tullut Itselle moista vastaa. Oli partitiokoot mitä tahansa ja miten tahansa systeemi asenneltu.

 

Toisekseen samaa sanon, että kyllä windowsin huolto kannattaa. Defragmentointi ja muukin järjestelmän huolto säännöllisin väliajoin on erittäin suositeltavaa. Oli käyttis kutakuinkin mikä tahansa. Jopa huoltovapaaksi kehuttu Linux.

 

Se kuinka hyvin windows pysyy kasassa eikä ole kaatumatautinen, on ihan siitä kiinni miten sitä käytät. Windowsin saa erittäin vakaaksi ja toimivaksi kun vain viitsii hiukan ottaa asioista selvää ja tutkii mitä systeemi itseasiassa sisältää. NT on kuitenkin jo pitkästi toistakymmentä vuotta vanha järjestelmä.

 

- J, joka kyllä vetää ihan nauhalle asti kriittisen datan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jeps, nyt tämä homma eteni sillä tavalla, että tilasin itselleni Partition Magic 8:n. Pitkään olen sitä kaivannut ja sieltä se parin päivän päästä tulee, toivottavasti.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään