Jaakko Männistö

Yksityislennosta rahakorvaus?

5 viestiä aiheessa

Taas kerran tähän kuumaan aiheeseen: Polttari,synttäri ym.lennot ,mitenkäs se tällä hetkellä sitten on,se rahan käsittely korvauksena tilatusta ja suoritetusta lennosta? Arkaa aihetta käsitelty täällä jo moneen kertaan,vaan en äkkiä tuolla FF:n uudistuneella haulla onnistunut löytämään yhtään säiettä!  Tuli tässä vaan keskustelua aiheesta ja näkemyksiä tuntuu olevan tasan yhtä monta kuin on keskustelijoitakin!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suorien kulujen jakaminen on EASA-säädösten alla sallittu korkeintaan kuuden henkilön kanssa, ja osuuksien suhdetta ei ole määrätty nykyisessä lainsäädännössä. Jaon ei siis tarvitse perustua tasaosuuksiin. Tämä koskee siis käytännössä lentotoimintaa, jossa lentäjällä on itsellään intressi lentää ko. lento, ja sille sattuu osallistumaan muitakin henkilöitä. Tämä ei koske millään tavalla sitä, että joku 2. osapuoli tilaa lennon korvausta vastaan.

Lainaa

 

The maximum number of people who can share the direct costs of a flight has been increased from four to six, including the pilot. Direct costs include fuel, airfield charges and any aircraft rental fee. Any other costs not directly related to the flight, for example the annual cost of keeping, maintaining and operating an aircraft, cannot be shared and no profit can be made.

The requirement for those costs to be shared equally has been removed. How much each individual person pays is not prescribed, but the pilot must pay something.

 

https://www.caa.co.uk/General-aviation/Aircraft-ownership-and-maintenance/Guidance-on-cost-sharing-and-introductory-flights/

 

Tilatun lennon saa minkäänlaista korvausta vastaan lentää vain CPL- tai ATPL-lupakirjan haltija, ja lennon suorittavalla operaattorilla on oltava siihen AOC-toimilupa. Jos lento laskeutuu eri kentälle kuin jolta se lähtee, pitää operaattorilla olla myös liikennelupa.

 

Ilman CPL/ATPL-lupakirjoja ja AOC-toimilupaa saa lentää "tilatun" lennon, josta kukaan ei saa mitään korvausta, jolloin koneen päällikkö siis itse maksaa lennon kulut.

 

Erityislentotoiminta on vielä oma asiansa, siihen ei saa koskaan yhdistää ulkopuolisia. Esimerkiksi laskuvarjohyppylennolle ei saa ottaa kyytiin yhtäkään matkustajaa vaan ainoastaan hyppääjät (jotka ovat säädösten mukaan tehtäväasiantuntijoita (task specialist)), ei ilmaiseksi eikä varsinkaan rahaa vastaan, jolloin rikottaisiin jo useampia normeja.

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi. Onko jollain tietoa miten tulkitaan jos esim. haen varaosia työajalla lentäen ajansäästön vuoksi, voiko työnantaja maksaa koneen vuokran? 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kilometrikorvaukset 2017

 

https://www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/Kilometrikorvaukset/kilometrikorvaukset-2017/

Jos työntekijä on tehnyt tilapäisen työmatkan hallitsemallaan kulkuneuvolla, työnantaja voi maksaa matkasta kilometrikorvausta.

Verohallinto määrää, mikä on verovapaan korvauksen enimmäismäärä. Se, mitä työnantaja maksaa, perustuu työehtosopimukseen, työsopimukseen tai työnantajan käytäntöön.

Palkansaajan omistamallaan tai hallitsemallaan kulkuneuvolla tekemästä työmatkasta suoritettavien matkustamiskustannusten kilometrikorvausten enimmäismäärät vuonna 2017 ovat:

Kulkuneuvo Korvauksen enimmäismäärä senttiä/km
auto* 41
moottorivene, enintään 50 hv 73
moottorivene, yli 50 hv 106
moottorikelkka 101
mönkijä 95
moottoripyörä 32
mopo 17
muu kulkuneuvo 10

 

*41 senttiä kilometriltä, jota korotetaan

  • 7 senttiä kilometriltä perävaunun kuljettamisesta autoon kiinnitettynä
  • 11 senttiä kilometriltä silloin, kun työn suorittaminen edellyttää asuntovaunun kuljettamista autoon kiinnitettynä
  • 21 senttiä kilometriltä silloin, kun työn suorittaminen edellyttää taukotuvan tai vastaavan raskaan kuorman kuljettamista autoon kiinnitettynä
  • 3 senttiä kilometriltä sellaisista autossa kuljetettavista koneista tai muista esineistä, joiden paino ylittää 80 kiloa tai joiden koko on suuri
  • 3 senttiä kilometriltä, jos palkansaaja työhönsä kuuluvien tehtävien vuoksi kuljettaa autossa koiraa
  • 9 senttiä kilometriltä silloin, kun työn suorittaminen edellyttää liikkumista autolla metsäautotiellä tai muulta liikenteeltä suljetulla tienrakennustyömaalla, kyseisten kilometrien osalta

Jos palkansaajan omistamassa tai hallitsemassa kulkuneuvossa matkustaa muita henkilöitä, joiden kuljetus on työnantajan asiana, korotetaan korvausten enimmäismääriä 3 senttiä kilometriltä kutakin mukana seuraavaa henkilöä kohden.

Kustannusten korvaus auton käyttöedussa

Jos palkansaaja, jolla on Verohallinnon luontoisetujen laskentaperusteita koskevassa päätöksessä tarkoitettu auton käyttöetu, käyttää tällaista autoa työmatkan suorittamiseen ja maksaa itse tästä matkasta aiheutuvat polttoainekulut, hänelle korvattavien polttoainekulujen enimmäismäärä on 10 senttiä kilometriltä.

 

t. nimim. Vaihtaisinko autoni mönkijään

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään