Tero Tuominen

SIL palkitsi ansioituneita ilmailijoita (FAI:n mitali foorumista tutulle)

8 viestiä aiheessa

SIL tiedottaa tällaista:

(edit: lisätty Patrian palkinto)

-------------

 

Suomen Ilmailuliitto palkitsi ansioituneita ilmailijoita

 

Suomen Ilmailuliitto r.y:n vuosikokous pidettiin 19. maaliskuuta Suomen Ilmailumuseon auditoriossa. Tilaisuudessa palkittiin myös viime vuoden aikana ansioituneita ilmailijoita.

 

Suomen Ilmailupatsas annetaan vuosittain Suomen siviili-ilmailun alalla tai sen hyväksi edellisten vuosien aikana ansioituneesti toimineelle henkilölle. Palkinnon sai tänä vuonna Pekka Veikkolainen Lappeenrannan Ilmailuyhdistys ry:stä.

Pekka Veikkolainen on yli 40-vuotisen lentäjäuransa aikana toiminut niin purjelento-, sotilaslento-, maa- ja metsätalouslento- sekä harrasteilmailun tehtävissä. Hän on ollut pääohjaajana kehittämässä lentokoneilla suoritettavaa lannoitustyötä sekä kehittämässä ja kouluttamassa sammutuslento-toimintaa. Vuodesta 1992 hän on toiminut Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen lennonopettajana ja jatkaa siinä tehtävässä edelleen.

Veikkolainen on tehnyt lentokoneella 111 300 laskua, joista yhden päivän aikana 234.

 

Luumun Malja jaetaan kannustuksena vuodeksi kerrallaan suomalaiselle nuorelle naiselle, joka on erityisen ansioitunut naisilmailun parissa. Tänä vuonna maljan sai helsinkiläinen Satu Munnukka.

Munnukka on pyyteettömästi ja vaivojaan säästelemättä kehittänyt laskuvarjohyppäämiseen määrätietoista valmennusta. Hän on oman joukkueensa ohella valmentanut muitakin joukkueita sekä osallistunut aktiivisesti valmentajakoulutukseen oman kilpailu-uran ohessa. Munnukan Zooey-joukkue voitti 2004 SM-kultaa FS 4-wayn avoimen sarjan kuviohypyissä.

 

Kotkanpoika-kiertopalkinto myönnettiin Mäntsälän Ilmailukerho ry:lle. Kerhon toiminta on edellisen toimintavuoden aikana ollut tuloksellista erityisesti voimakkaasti kehittyvässä ultrakevytlentämisessä.

 

Suomen Ilmailuliiton kunniajäseneksi kutsuttiin Pentti Lehto.

Pentti Lehto on toiminut yli viidenkymmenen vuoden ajan esimerkillisenä ilmailun harrastajana sekä kerho- että valtakunnallisella tasolla. Hän on ollut purjelennon keskustoimikunnan jäsenenä vuosina 1956-65, 1967-70, 1983-92 sekä Suomen Ilmailuliiton hallituksessa 1959-65.

 

Vaikka lajitunnustukset yleensä jaetaan lajien omissa tilaisuuksissa, nyt liittokokouksessa saatiin kiertoon kokonaan uusi palkinto. Patria lahjoitti Airbus A380:n mallista ja aidosta spoilerin osasta rakentuvan palkinnon luovutettavaksi Suomen taitolentomestarille. Ensimmäisen kiinnityksen tähän tunnustukseen sai Sami Kontio. Hän on tehnyt huiman ja nopean uran lennokkiharrastajasta taitolentomme huipulle. Kontiosta voi lukea enemmän ILMAILU-lehden maaliskuun numerosta.

 

Kansainvälisen ilmailujärjestö FAI:n palkinnot

 

Honorary Group -diplomi on myönnetty turkulaiselle Parasale Oy:lle. Se on Suomen ainoa laskuvarjoihin erikoistunut yritys, joka on jo kymmenen vuoden ajan myynyt, huoltanut ja korjannut kaiken merkkisiä laskuvarjoja Suomessa. Vaikka kyseessä on kaupallinen yritys, Parasale on ansiokkaasti toiminut myös lajin turvallisuuden edistäjänä sekä tukenut monia laskuvarjotapahtumia.

 

Paul Tissandier -diplomin sai helsinkiläinen Esko Lähteenmäki. Hän toimii Onnettomuustutkintakeskuksessa ilmailun johtavana onnettomuustutkijana. Lähteenmäki tekee laajaa lentoturvallisuustyötä myös esitelmöitsijänä. Hän on vuosikymmenet kiertänyt erilaisissa ilmailutapahtumissa. Lähteenmäen tyyli esitellä vakavia asioita myös huumorin kautta takaa, että hän on erittäin suosittu esitelmöitsijä. Hän on kirjoittanut myös ilmailualan oppikirjoja.

 

FAI:n Airsport–mitalit jaettiin Jukka Jusslinille, Veikko Korhoselle, Erkki Mikolalle ja Ritva Sandinille. Jusslin on tehnyt uraauurtavaa työtä taitolennon nostamisessa tiedotusvälineiden huomion kohteeksi. Korhonen on vastannut onnistuneesti tiedotuksesta monissa laskuvarjo-tapahtumissa ja -kilpailuissa. Mikola on Malmin lentoaseman ystävät ry:n väsymätön äänitorvi ja kentän puolestapuhuja. Sandin on ollut merkittävässä asemassa Ilmailunaiset ry:n toiminnassa sekä järjestänyt useiden ulkomaisten taitolentoryhmien vierailujen oheisohjelman ja pr-toiminnan.

 

Keskuskauppakamarin 25-vuotisansiomerkillä palkittiin taloudenhoitaja Lea Lindström ja 15-vuotisansiomerkillä moottorilennon lajipäällikkönä työskennellyt Tero Asikainen Suomen Ilmailuliitosta.

 

Aiemmin lajitapahtumien yhteydessä jaetut palkinnot

 

Pilvenveikkojen Maljan sai nuori lennokkitulokas Teemu Taponen. Teemu Taponen Porin Ilmailukerho ry:stä saavutti vapaastilentävien lennokkien MM-kilpailuissa pronssia.

Pohjolan Malja jaetaan vuodeksi kerrallaan vuoden lennokkiurheilijalle. Tänä vuonna sen sai helsinkiläinen Jari Valo. Hänen saavutuksiaan olivat viime vuonna siimaohjattujen nopeuslennokkien MM-kilpailujen 5. sija sekä vapaastilentävien liidokkien Maailman cupin 9. sija.

 

Laskuvarjourheilun Nesteen kiertopalkinto myönnettiin espoolaiselle Hannu Leskiselle tunnustuksena pitkäaikaisesta työstä Suomen laskuvarjourheilun hyväksi. Hän on toiminut erityisesti kalustoasioiden parissa.

 

Olavi A. Raution kiertopalkinnon sai Kari Suhonen Pitkävuoren liitäjät ry:stä. Suhonen palkittiin hyvästä kilpailumenestyksestä riippuliidon rankingkilpailuissa (1. ja 2. sija), hyvästä menestyksestä matkalentoliigassa sekä pitkäaikaisesta työstä liidintoiminnan hyväksi.

Antti Taimioja Hyvinkäältä on saanut parhaasta purjelentosuorituksesta vuosittain myönnettävän Satakunnan Maljan. Taimioja saavutti kuudennen sijan EM-kilpailujen vakioluokassa.

 

Uno Dahlin –kiertopalkinto jaetaan Ilmailuliiton jäsenkerholle, joka on kouluttanut vuoden aikana suurimman määrän uusia purjelentäjiä (HC). Viime vuonna menestynein yhdistys oli Turun Lentokerho ry.

 

Jannen Maljan on saanut Pekka Uoti Hämeenlinnan Ilmailukerho ry:sta. Uoti saavutti purjelennon kerholuokan MM-kilpailujen 16. sijan.

Karairin kiertopalkinto jaetaan ilmailuyhdistykselle, jonka moottorilentotoiminta on ollut erityisen tuloksellista. Palkinnon sai Malmin Ilmailukerho ry.

 

Experimental- ja ultrakevytilmailijoiden Sammon Haarikka on luovutettu helsinkiläiselle Pentti Lahdelle pitkään jatkuneesta työstä harrasteilmailun turvallisuuden hyväksi.

Höyhen +6 -kiertopalkinto on myönnetty ansioituneelle varjoliitäjälle Jouni Makkoselle.

Makkonen on saavuttanut vuonna 2004 Suomen cupin voiton sekä tehnyt kolme uutta Suomen ennätystä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Veikkolainen on tehnyt lentokoneella 111 300 laskua, joista yhden päivän aikana 234.

 

234 päivässä.. huh!?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"Karairin kiertopalkinto jaetaan ilmailuyhdistykselle, jonka moottorilentotoiminta on ollut erityisen tuloksellista. Palkinnon sai Malmin Ilmailukerho ry."

 

www.malminilmailukerho.net uutisoi myös asian kuvan kera.

 

Kiitos tunnustuksesta työllemme.

 

marko

 

 

 

 

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Huomasitte varmasti, että liittokokouksessa sai tunnustuksen myös yksi forumin palstoilta tuttu...

 

 

Tero kehuu ihan aiheetta. Itse koen FAI:n kansainvälisen huomionosoituksen ja kiitoksen tulleen tälläkin kertaa kaikille, jotka ovat tehneet työtä Malmin säilymisen puolesta, julkisuudessa, tuttavapiirissään ja yksityisesti viranomaisiin ja päättäjiin vetoamalla.

 

SIL:in tiedotteessa sanottin, että "Mikola on Malmin lentoaseman ystävät ry:n väsymätön äänitorvi ja kentän puolestapuhuja" Annettakoon kunnia kuitenkin niille, joille se kuuluu:

 

1. MLY:n tiedottaja ja AOP:päivien juontajanakin on ollut - ja on - Raine Haikarainen. Allekirjoittanut on kirjoitellut vain omia ajatuksiaan sekä välittänyt yhdistyksen hallituksen yhteisesti laatimia lehdistötiedotteita ja lausuntoja julkisuuteen.

 

2. Tiedottamiseen tarvitaan aina myös äänitorvia. Koska Malmin lentokentän kohtalo kiinnostaa suuria kansanjoukkoja, monet lehdet ja radioasemat ovat välittäneet aivan ilmaiseksi tietoa siitä, mitä kansalaiset, poliitikot, viranomaiset ja MLY ovat aiheesta sanoneet.

 

Mutta tässä ja nyt haluaisin kiittää erityisesti FS-Nordic:in Ilmailu-keskusteluryhmää ja sen ylläpitäjiä siitä, että olette tarjoneet nopean ja tehokkaan tiedotus- ja keskustelukanavan kaikille Malmin puolustajille.

Ilman FSNORDIC:ia eivät Kauppatorilla pidetyt Malmi-mielenosoitukset olisi onnistuneet niin hyvin kuin nyt onnistuivat. Ja ilman FSNORDIC:in moderaattoreiden liimaus-toimenpiteitä ei keskustelu "Onko Malmin lähtölaskenta alkanut?" olisi kerännyt 23 sivullista eli 447 repliikkiä, joita on luettu jo 38632 kertaa.

 

Toivottavasti SIL:ssä muistetaan ensi vuoden palkintoja jaettaessa nämä nuoret kaverit, jotka ovat tarjonneet koko ilmailuväelle näin hienon foorumin reaaliaikaiseen, asialliseen keskusteluun ja esim. Malmin pelastamiseksi tarpeellisten toimenpiteiden ideointiin ja organisointiin. 8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tero kehuu ihan aiheetta. Itse koen FAI:n kansainvälisen huomionosoituksen ja kiitoksen tulleen tälläkin kertaa kaikille, jotka ovat tehneet työtä Malmin säilymisen puolesta, julkisuudessa, tuttavapiirissään ja yksityisesti viranomaisiin ja päättäjiin vetoamalla.

 

No ei Tero nyt ihan aiheetta kehu :)

 

Toki tämä on yhteistyötä, mutta jokaisen yksilön oma panos kuitenkin siihen tarvitaan - eikä tässä tapauksessa se panos mitenkään vähäinen ole :)

 

Pistäkääs Erkille vaikka karmanapista vähän applaudea :)

 

//Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On ilmailunaisillekin näemmä jaettu palkintoja, kuten asiaan kuuluu.

 

Meikäläiselläkin oli 2 naispuolista lennonopettajaa aikoinaan. Molemmat huippuja.

 

Rapakon takana naiset ovat muuten hyvin esillä ilmailussa. Yhdelläkin naisella on yli 50000 tuntia tiimaa, ja jottei muita kansallisuuksia unohdettaisi, niin löytyyhän myös 2 naispuolista hävittäjä-ässää Venäjänmaan historiasta.

 

Jenkeissä on yksikin naispuolinen hävittäjälaivueenkomentaja, Martha McSally, everstiluutnantti tai nykyisin jopa eversti.

 

Naisilmailun Hall of Fame top 100 löytyy, jos kiinnostaa:

 

http://www.wai.org/resources/100womenscript.cfm

 

Sieltä löytyy mm. lentokonetehtaanomistaja (Maule), President of Southwest Airlines, Jeppesen ja lukuisia muita tuttuja ilmailunimiä...Pitäisikö Finnairille saada naispuolinen pääjohtaja Suilan jälkeen?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta tässä ja nyt haluaisin kiittää erityisesti FS-Nordic:in Ilmailu-keskusteluryhmää ja sen ylläpitäjiä siitä, että olette tarjoneet nopean ja tehokkaan tiedotus- ja keskustelukanavan kaikille Malmin puolustajille.

 

Ettei nyt ihan toisiemme kehumiseksi menisi tämä ketju, niin totean, että kiitos - mutta samalla heitän pallon takaisin, ja sanon, että kävijöiden tarpeista koko ilmailupalsta on lähtenyt ja tietysti ilman teitä kaikkia ei koko palsta olisi mahdollinen. Me vain täällä seuraillaan sivusta ja katsotaan että kaikki toimii. ;)

 

Jotain pikkuparannuksiakin foorumiin on tulossa tulevaisuudessa, mutta niistä sitten aikanaan myöhemmin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään