Tarmo Kallio

Joulukinkun valmistus

2 viestiä aiheessa

Joulukinkun paistaminen on tarkkaa työtä. Pitää olla huolellinen.

Eli tänään aamulla kello 07.00 kinkkurulla (noin 3,5 kg) pois jääkaapista. Kinkun lämpötila oli +3.5 astetta. Kinkku pois muovista ja puhdistus ja asentaminen kinkkupussiin. Tarkka mittari pussin läpi ja odottamaan  + 10 astetta. Lisäksi pieni leikkaus pussin kulmaan. Noin kello 10.32 kinkku oli tarkalleen +10 asteinen. Ja se meni uuniin. Paistolämpötila  oli + 100 astetta. Kesti kauan. En kerro salaista reseptiä.

Monien tuntien kuluttua kinkku oli valmis. Nestettä oli kertynyt paistopussiin paljon ja alkoi perinteinen "suttaaminen". Sain sen hoidettua kunnialla. Sitten kinkun hieman jäähdyttyä verkko pois sivuleikkurilla ja jälleen suttaamista. Laitoin kohta kinkun päälle oman sinappiseoksen +korppujauhot. ei muuta. Kinkku meni uuniin uudelleen +250 asteseen 10 minuutiksi. Kello oli jotain 16.10.

Kinkku on parhaillaan jäähtymässä lautasella ja menee kohta jääkaappiin . Toki maistetaan ensin pienet palat.

Hyvää Joulua :)

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heh. Päivitän tapahtumia. 3,882 kg:n kinkku meni uuniin tänään tarkalleen kello 13.00. Uunin lämpötila + 115 astetta. Kinkkurulla on kinkkupussissa ja kinkun sisälämpötila on tällä hetkellä tarkalleen 71,5 astetta. 

Tämä on varsin työlästä hommaa, kun tarvitsee hermoilla kinkun paistamisesta :) Hyvät Joulut kaikille, toivoo Tarmo.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään