Guest Superfinnair

Grillikausi avattu!

27 viestiä aiheessa

Tervehdys!

 

Dodiin, Tänään 14.34 tuli virallisesti avattua grillikausi. Tarjolla possun sisäfilettä ja hiillosmakkaraa. Toivottavasti ei tule nälkä näitä kuvia katsellessa. :)

 

[ attachment removed ]

 

 

[ attachment removed ]

 

Vasemmalla pääruoka, oikealla aitoa oliiviöljyä ;D

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nam nam!  :P . Perhana meidänki pitäisi siirtyä kaasu maailmaan ja muutenki meidän pallogrilli on finaalissa  :( . Hyvältä näyttää safkas :P . Me tehdään omaa sinappia (mummoni reseptillä) se on hyvää kun osaa tehä sitä vie jo pelkkä sinappi kielen mennessäänsä! :P . Mitäs makkaroita noi on? . Minusta TAPOLAN makkarat on parhaita!  .

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo tän topicin vois sulkea sit alkuunsa, eihän tässä ole mitään järkeä kun joutuu katsomaan toisten herkkuja ja itsellä ei ole mitään herkkuja lähistöllä ;)

Juuri olin suunnittelemassa menoa jääkaapille, mutta päätin katsoa uusimmat kirjoitukset ja se oli virhe koska nyt näytyy juosta jääkaapille ;D

 

Eli erittäin herkullisilta nuo herkut näyttää, kesää grillikautta odotellessa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tervehdys!

 

Dodiin, Tänään 14.34 tuli virallisesti avattua grillikausi. Tarjolla possun sisäfilettä ja hiillosmakkaraa. Toivottavasti ei tule nälkä näitä kuvia katsellessa. :)

 

 

Dodiin kanssa. Minulla se tuppaa tuleen nälän lisäksi myös jano, kun tuollaisia kuvia katsoo ;D

Meillä se grillikausi alkoi kiirastorstaina 13.4. klo 15.28. Aluksi kärvennettiin pilalle epäterveellisiä, mutta ah niin hyviä talouskyljyksiä. Kun hiiltyneet riekaleet saatiin kärrättyä tunkiolle, oli vuorossa hunajakuorrutettua jäämeren lohta savustuspussissa. Siinäpä minä sitten savustushukin ohessa juutuin simulattorin ääreen "grillausnesteiden" kanssa, ja savustus meni (sensored) :'(

Noo kuitenkin grillauskausi on aloitettu, vaikkakin meillä syötiin tuona iltana emännän noutamaa pizzaa. ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään vasta? Tänä vuonna ensimmäisen kerran kaasuostoksilla tuli käytyä jo maaliskuun puolivälissä!  ;)

 

Niin, ja savukalaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meilläkin aloiteltiin kausi "vasta" tuossa 15. päivä, kuluvaa kuuta.

Pari vuotta taaksepäin tuli grillattua lankomiehen kanssa jo tuossa tammikuun puolivälissä 15asteen pakkasessa, pilkkihaalarit päällä.

Varmaan naapurit pitivät vähintään hulluina.... eivätkä oikeastaan kovin kauas luulot heittäny .   ;D

 

Tämä kausi aloiteltiin ihan kanan rintafileillä ja lapsille pienet lihapulla-nakki-tomaatti vartaat.

Nuo Vaasan Ruispalat rapeaksi grillattuna on meikäläisen herkkupalat jotka vie kielen mennessään.  :P

 

-  Marko  -

 

 

Hmmm... väristä päätellen tämä voisi olla vaikka Mandariinisorsaa AIX CALERICULATA   ;D

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meilläkin aloiteltiin kausi "vasta" tuossa 15. päivä, kuluvaa kuuta.

Pari vuotta taaksepäin tuli grillattua lankomiehen kanssa jo tuossa tammikuun puolivälissä 15asteen pakkasessa, pilkkihaalarit päällä.

Varmaan naapurit pitivät vähintään hulluina.... eivätkä oikeastaan kovin kauas luulot heittäny .  ;D

 

Tämä kausi aloiteltiin ihan kanan rintafileillä ja lapsille pienet lihapulla-nakki-tomaatti vartaat.

Nuo Vaasan Ruispalat rapeaksi grillattuna on meikäläisen herkkupalat jotka vie kielen mennessään.  :P

 

-  Marko  -

 

 

Hmmm... väristä päätellen tämä voisi olla vaikka Mandariinisorsaa AIX CALERICULATA  ;D

[ attachment removed / expired ]

 

Juu minullaki noi ruispalat on herkkua grillattuna siihen vielä päälle voita ai jai! todella herkkua!  :) .

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vinkistä, pitää heti grillikauden avauksessa kokeilla noita grillattuja ruispaloja :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vinkistä, pitää heti grillikauden avauksessa kokeilla noita grillattuja ruispaloja :P

 

Voi niitä "grillata" ilman grilliäkin, nimittäin leivänpaahtimessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin tosiaankin. Täällä ei ole vielä avattu, mutta uusi grilli on ostolistalla. Ei vaan piru vielä ollut varastossa, mutta kun tulee niin pääsemmä mekin taas grillailemaan :).

 

Tuommonen: http://www.hobbyhall.fi/product_big_image.asp?uid=DB3PS6A7AC2C9LAMVPRPH97D9XAN2J08&shopid=0&lid=1&sk_1=204&sk_2=494&un=&uc=08&orderid=&orderst=&Pic=216500_iso.jpg

 

Juu sori pitkä linkki. Opetellaan tuo lyhennös...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...mutta uusi grilli on ostolistalla.

 

Meillä olis "ostoslistalla" uusi pohja tuohon Kotakeittiöön. Useita vuosia jo "polteltu" kaikenlaisia liha/kalatuotteita niin jo alkaa

päivä paistamaan läpi. Saiskohan jostain jonkun hitsaamaan rosterista pohjan tuohon ??

 

- Marko -

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Just ostin tollasen; http://www.talotarvike.com/kauppa/product_details.php?p=1632

No ei vaiteskaan ;D Meilläkin hiilillä toimiva pallogrilli. :-[;D

 

Juu "Maksat vain: 2465.25 €" NO huh huh! Mitenhän noi oikein menee kaupaksi? Ja "Paino: 147 kg" meilläkin kaasugrilli n.20 kg. ja se pitää kantaa rivitalosta päästä päähän etuovelta varastolta takapihan ovesta terasille sisäkautta. Mennä 6 porrasta ylös, kun ei viitti ulkokautta tehdä 50 m. lenkkiä ja takapihalla säilyttäminen hankalaa, kun tie 3m. päässä terassilta, nappaa vielä joku mukaansa, vaikka eihän se kyllä haittaisi, niin se miun mielestä on aikansa kärsinyt, vaan ei isin mielestä... Mutta toi grilli olisi ihan kiva kantaa :D! Ja "Toimitus kaupan päälle". Kyllä ne keksii...

 

(Sori vielä liian iso lause, toivottavasti ei ollut kökköä luettavaa. Koitan katkoa pisteillä)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saiskohan jostain jonkun hitsaamaan rosterista pohjan tuohon ??

 

Varmasti saa, mutta jos ei ole joku tuttu tekemässä "tutun hinnoilla", voi äkkiä käydä kalliimmaksi, kuin ostaa uusi... Mutta kannattaahan se terjouksia kysellä metallipajoilta. Esim. myös silleen, että paljonko maksaa, jos hommaa itse materiaalit jne...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös ketään enää grillaa ihan perus puugrillillä? Tai edes hiilillä.

 

Eikös tuo kotagrilli oo ihan puugrilli? Samanlainen kuin ainakin täällä saimaan suunnalla on

monessa saaressa. Tollanen on ainakin omasta mielestä kaikkien paras. Kaasugrilli on tietenkin

helppo ja sillä saa aika varmasti pihvit kypsiksi silloin kun haluaa, mutta ei silti tuu ikinä

voittamaan kunnon koivuhiillosta. Kyllä se savun haju/maku kuuluu grillaukseen. Kaasugrillissä

grillattu ruoka maistuu ihan samalta kuin jos sen lämmittäis paistinpannulla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Varmasti saa, mutta jos ei ole joku tuttu tekemässä "tutun hinnoilla", voi äkkiä käydä kalliimmaksi, kuin ostaa uusi... Mutta kannattaahan se terjouksia kysellä metallipajoilta. Esim. myös silleen, että paljonko maksaa, jos hommaa itse materiaalit jne...

 

Juu toki tekijöitä löytyy kun iskee taalaa tiskiin.   ;)

Mielessä on käynyt erinäisiä vaihtoehtoja kuten : joku ammattikoulu tai sitten emännän duunipaikan kautta firman tavarantoimittajalta, tjms .

Täytynee pistää asioita eteenpäin ettei jää grillikausi lyhyeksi .    :-\

 

- Marko -

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No eilen avattiin "grillikausi" täälläkin,mutta varsinainen kausi aukeaa, kunhan saan tuosta tanssilavasta tehtyä Konginkankaan suurimman

grillikatoksen ;D

Kuvia ei vielä ole,mutta tulee kyllä...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Missäs Kotolan avajais kuvat viipyy :laugh: ??

 

"Kuka minua huusi? sano Luvian tyttö, kun kirkossa pieraisi"

 

Oma grilli kotona on vielä vapunaattoon asti hupun alla, mutta vappuaattona "jyrähtää"! ;)

 

Kuten kaimani Mikkilä totesi, niin elokuussa tulee sitten gurmeet taas näytille.  :D

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minäkin olen kieltämättä odottanut Grillimestarin kuvia...

 

Nooh, oma grillikausi alkaa viimeistään tulevana perjantaina.

 

-Kähmy

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Grillauksen määritelmä - se ainoa kokkausmuoto mitä "oikeat" miehet harrastavat.

 

Kun mies valmistaa ruokaa grillaamalla, tapahtuu seuraavaa:

 

1. Nainen käy kaupassa.

 

2. Nainen valmistaa salaatin, lisukkeet ja jälkiruuan.

 

3. Nainen valmistelee lihan grillausta varten, laittaa sen tarjottimelle tarvittavien ruuanlaittovälineiden kanssa ja vie sen miehelle, joka hengailee grillin luona juoden olutta.

 

4. Mies asettaa lihan grilliin.

 

5. Nainen menee sisälle kattamaan pöydän ja tarkistamaan lisukkeiden tilanteen.

 

6. Nainen tulee ulos kertomaan miehelle, että liha palaa.

 

7. Mies ottaa lihan grillistä ja ojentaa sen naiselle.

 

8. Nainen asettelee ruuan lautasille ja kantaa ne pöytään.

 

9. Ruokailun jälkeen nainen siivoaa pöydän ja tiskaa.

 

10. Mies kysyy naiselta oliko mukava saada vapaata kokkauksesta. Ja, nähdessään naisen ärsyyntyneen ilmeen, ajattelee mielessään, ettei joillekin naisille vaan mikään riitä.

 

Nautinnollisia hetkiä kesään grillin parissa...  ;D

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulihan tuossa viime viikonloppuna grillailtua Vartaita. :P Nam! Kokeilkaa tekin Saarioisten varteita. Ne on semmosia kuutioita ja ne on tikussa. :)

 

 

t. Oskari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuli myös tässä ekaa kertaa grillattua ulkona. Ei kyllä vielä mitään vartaita, mutta kuitenkin sitä aidointa eli Suomalaista kyrsää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään