Orm Uleksin

Mistä hyviä lentokone asennukseen liittyviä kirjoja

8 viestiä aiheessa

Olen hakenut yhteishaussa Porin Tekniikkaopistoon lentokone asentajan opintolijalle. Opintolinjalle on pääsy-ja soveltuvuus kokeet, josssa katotaan lentokone tuntemusta, englannin taito,äidinkieli ja matematiikka. Onko kenelläkään tietoa, mistä saisi lentokoasennukseen liittyviä kirjoja/nettisivuja?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koulu kyllä pistää oppilaansa ostamaan kirjat kun aika koittaa.

 

Lentokoneen järjestelmistä on olemassa hyvä kirja:

-Esko Lähteenmäki "Lentokonejärjestelmät"

Mäntämoottoreista löytyy:

-Esko Lähteemäki "Lentokoneen Mäntämoottorit I & II

Mittariopista:

-Tapani Vänttinen "Lentäjän Mittarioppi"

 

Noita siellä plärättiin. Koulu antoi oppilaankäyttöön ainakin noi Mäntämoottori ja mittari kirjat, jos ei muuten niin kopioina. Toi Lähteemäen Lentokonejärjestelmät kirja pistettiin ostamaan ainakin aikoinaan. Se on todella hyvä ellei paras. Se kannattaa ostaa jo ihan Lentokoneyleistietämyksenkin takia. Itse tilasin jonkun Porin kirjakaupan kautta. Suosittelen!

 

Meidät pistettiin hankkimaan myös:

-Jeppesenin A&P Tecnician Aiframetextbook,

-Jeppesenin A&P General textbook sekä

- Jeppesenin A&P powerplant textbook

kirjat joilla en ole ikinä tehnyt juuri mitään. En suosittele!

 

Nettisivuista en osaa sanoa. Kannattaa perehtyä lentokoneisiin ihan vaan yleisellä tasolla jo ihan muutenkin, ei siellä pääsykokeissa vaadita että pitää tietää mitään nippelitietoa. Se että on motivoitunut ja asennoitunut ja omaa maalaisjärkeä pitäisi kyllä riittää.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vähän offtopic mutta tuli noista kirjoista mieleen. Hyllyssä olisi tarpeettomana Alpo Rinta-Oppaan - Lentosuunnistusoppi (1988, kolmas painos). Erittäin havainnollinen kirja perusnavigoinnin opetteluun niin tosi- kuin simumaailmassa. Mukana paljon kuvia ja karttoja selityksineen. Hinta ollut aikoinaan 144 mk. Tarkemmat tiedustelut priva/sähköpostilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Meidät pistettiin hankkimaan myös:

-Jeppesenin A&P Tecnician Aiframetextbook,

-Jeppesenin A&P General textbook sekä

- Jeppesenin A&P powerplant textbook

kirjat joilla en ole ikinä tehnyt juuri mitään. En suosittele!

 

 

Omasta kirjahyllystä löytyi Jepukan Airframe & Powerplant Mechanics Heneral Handbook, eikä siinä ole paljoa enempää kuin Pikku Teknikon Käsikirjassa.

 

Sen sijaan suosittelen FAA:n julkaisemaa ilmailutiedotusta AC 43.13-1B ja AC 43.13-2A Aircraft Inspection and Repair - Acceptable Methods Techniques, and Practices. Kyseessä on tosiaan ilmailutiedotukset, mutta Jeppesenin painamana tämä tarkoittaa vajaa 4 cm paksua opusta. Tekstin ns. scope on korjausta vaativien kohteiden tunnistamisessa ja niiden korjaamisessa. Kirjan saa SIL Shopista (Ilmailuliiton myymälä Malmilla) ja sen hinta oli sisältöön nähden halpa, alle 200 mummonrahaa.

 

Mutta saa sen netistäkin: http://www.airweb.faa.gov/Regulatory_and_Guidance_Library/rgAdvisoryCircular.nsf/MainFrame?OpenFrameSet

 

Yksipuolisena tulosteena ei taida mahtua edes paksuun mappiin...

 

Minäkin suosittelen mainittuja Lähteenmäen (muuten se "murharyhmän" tutkija, jota haastatellaan aina noissa lento-onnettomuustutkintajutuissa) ja Vänttisen kirjoja. Teksti on selkeää ja siinä on myös helppotajuisia kuvia ;D. Varusmiespalvelus lentoteknillisellä aliupseerikurssilla on oikeastaan paras mahdollinen tapa hankkia yleisivistystä lentokonehuollon alalta, mutta se ei kai sovellu tähän hätään.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miten paljon sit tota englanniks oppimista on?

 

PALJON! Usko pois, sitä on paljon, mutta sitä myös opetetaan. Ja eikä välttämättä hirveesti heti ekana vuotena muutenkaa. On normi Englantia ja sitten erikseen ilmailuenglantia. Kyseisellä alalla melkeen kaikki ohjekirjat ja matsku kun sattuu olemaan englanniksi..ainakin osittain. Elä stressaa. Jos haluat jotenkin parantaa kielitaitoa, lue vaikka englannin kielisiä ilmailulehtiä, manuaaleja, netti juttua yms.

 

Jeps, "murhatutkija" Lähteenmäki on karu äijä. Olen ollu varmaa 3-4 kertaa kuulemassa hänen lentoturvallisuus luentoa ja täytyy sanoa että niitä kantsii kuunnella ja opiksi ottaa. Eilenhän kuulemma taas oli vastaava tilaisuus Malmilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos Porissa on liikaa englantia, kannattaa hakea Tiksiin... Aika pilipalihommat siellä riittävät. Ilmailuenglantia tosin on jokunen pläjäys.

 

-A-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, sori. Se oli olevinaan huumoria, mutta mikään ei kielinyt siitä, joten jäi varmaan hiukka auki. Minä olen ehdottomasti kaikkia kielenopiskelunvastustajia vastaan. Perusasia on edes kohtuullisen hyvä äidinkielen taito. Kaikki siitä ylöspäin on plussaa. Ilmailualalla on aivan turha yrittää pyristellä ilman kohtalaista englanninkielen osaamista.

 

-A-

 

PS. Mutta mitä tulee Tiksiin, hommassa ei ole pätkääkään huumoria...!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään