Guest susienkeli

Kameraan asetukset kohdilleen.

8 viestiä aiheessa

Neito hädässä  ;) mut on nakitettu kuvaamaan hautajaisissa, kappelissa ja hautuumaalla. Vinkkejä millaiset asetukset olisi hyviä, että kuvista tulisi hyviä, eikä mitään suttuisia ja pimeitä. Kamera on

PowerShot A95

 

Kiitos!!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehkäpä joku kameran omistava osaa antaa vinkkejä, mutta melkein sanoisin että tuollaisen pokkarin automatiikka toimii niin hyvin, että Auto-moodi päälle vaan ja ei muutakuin kuvia.

 

Peruskuvankäsittely vielä päälle, niin eiköhän se ole siinä :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikä unohdeta ottaa useampaa kuvaa samasta kohteesta jos tilanne vain sallii sen, mikään ei harmita enempää kuin pieleen mennyt kuva josta olisi voinut selvitä ottamalla muutaman kuvan peräkkäin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Neito hädässä  ;) mut on nakitettu kuvaamaan hautajaisissa, kappelissa ja hautuumaalla. Vinkkejä millaiset asetukset olisi hyviä, että kuvista tulisi hyviä, eikä mitään suttuisia ja pimeitä. Kamera on

PowerShot A95

 

Kiitos!!

 

Itse käyttää Canon ixus 500 kamera ja minä valokuvata juhlat täysi automaatti toiminto ja 2592*1944 koko ja erikoishieno asetus. Lisäksi käsitellä valokuvat Photoshop ohjelma.

 

Tämä säätö viedä paljon muisti ja sinä tarvita iso Memory card. (Itse käyttää 2 kpl 512 mb)

 

Cathy

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täysautomaatti on ihan hyvä asetus silloin, kun täydellisten epäonnistumisten välttäminen on tärkeää. Salama tietty kannattaa ottaa pois häiritsemästä, ellet oikeasti kuvaa lähietäisyydeltä hämärässä tilassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tutustu kameraasi etukäteen! Joku sanoi jo tuon täysautomatiikka-asetuksen. Ihan hyvä ohje, jos olet kuvaajana uusi. Tässä kuitenkin pari ohjetta myös itse työn suorittamiseen... vaikka joku sanoikin, että rutiinilla ehtii tehdä enemmän - virheitä.

 

1. Varaa itsellesi aikaa ennen tilaisuutta ! Älä tule paikalle vasta muun porukan kanssa!

 

Suunnittele etukäteen. Jos suinkin mahdollista, tutustu ajoissa molempiin kuvauspaikkoihisi - kappeliin ja hautaan. Myös kappelin edessä (pihalla siis) voi olla hyviä paikkoja esimerkiksi saattoväestä otettaviin yleiskuviin. Haudalla voit varmaan käydä aikaisemminkin, mutta välittömästi ennen siunaustilaisuuden alkua on useimmiten mahdollisuus katsoa sopiva paikka kappelista.

 

Tähtäile kamerallasi (jonka käyttöohjeeseen olet tutustunut jo aikaisemmin) ja mieti parhaat kuvakulmat. Kappelissa valon riittävyys on melko varmasti ongelma, joten sinun on valittava paikkasi varsin läheltä arkkua. Haudalla puolestaan valoa riittää pilviselläkin säällä. Siellä ongelma voi olla sen suunta - jos voit valita, kuvaa myötä- tai sivuvaloon. Jos on kuvattava vastavaloon, koeta valita sellainen paikka, jossa valo ei osu objektiiviin (seiso siis mieluiten varjossa).

 

Toinen syy olla paikalla hyvissä ajoin on puhutella pappia ja muita juhlamenojen ohjaajia ja sopia heidän kuvaamisestaan: pappi, kanttori sekä muut mahdolliset (tilatut) ihmiset kuten laulajat ja soittajat. Jos omaiset huolehtivat ohjelmasta, heitä voi kyllä kuvata myöhemminkin.

 

Oma kokemukseni tosin on, että näillä "ammattimaahanpanijoilla" on aina hyvin epähengellinen kiire... mutta sitä suurempi syy koettaa saada heidät ryhmäkuvaan. Otetaanko se sitten ennen tai jälkeen tilaisuuden riippuu aina tilanteesta. Siispä ole ajoissa paikalla ja tartu tiukasti pappia hihasta. Kansliaan tai toimistoon voi aina jättää sanan, että haluat puhutella heitä.

 

Muistithan tarkistaa, että akussa on virtaa ja kortilla tilaa?

 

2. Kappelissa/kirkossa

 

Paras paikka on melkein poikkeuksetta lähiomaisten rivin seinustalla (siis rivin oikean pään puolella). Koeta keksiä jostain jakkara, jolla voit istua seinän vieressä hiukan ensimmäisen rivin etupuolella. Ei kannata huolestua - se on kuvaajan paikka. Muista, että hautajaiset ovat aina hyvin tunnepitoinen ja latautunut tapahtuma; moni harrastajakuvaaja pelkää turhaan siellä edessä oloa. Sinne sinut on tilattu. Kukaan ei kiinnitä sinuun oikeastaan mitään  huomiota.

 

Älä kuvaa saattoväkeä kirkossa edestä - siis arkun suunnasta. Se on epämiellyttävää. Samoin jos arkku kannetaan sisään (useinhan se on jo valmiina paikallaan), älä kuvaa kantamista saattoväen noustessa seisomaan. Ehdit kyllä myöhemminkin.

 

Siunaustilaisuus noudattelee jokseenkin poikkeuksetta tiettyä, vakiintunutta kaavaa, jonka mukaan sinun on suunniteltava toimintasi. Ennen tilaisuutta on aina tarkistettava, onko joku tehnyt tilaisuuteen ohjelman (onneksi useimmiten jo on) ja mietittävä vielä työjärjestys sen mukaan.

 

Ensin on alkusoitto ja virsi - joskus kaksi. Sen jälkeen lasketaan kukat. Tämä on yksi tärkeimpiä kohtiasi!

 

Nouse jakkaraltasi, asetu ennalta tutkimaasi kohtaan ja kuvaa kaikki kukkien laskijat. Anna salaman palaa, jos sitä tarvitaan! Sinut on kuvaamaan tilattu ja kyllä kuvaajiin on jo totuttu... mutta älä kuitenkaan mene seisomaan lähiomaisten penkin ja arkun väliin... Kukat laskettuaan ihmiset seisovat hetken hiljaa arkun vieressä ja tapoihin kuuluu sen jälkeen kumartaa hillitysti lähiomaisille. Itse olen pyrkinyt kuvaamaan ihmiset ennen kumarrusta; kumartaminen on kuitenkin aika tunteikas hetki. Koeta saada kaikkien kasvot näkyviin. Kun kaikkien kukat on laskettu, mene takaisin paikallesi.

 

Kukkien laskun jälkeen tulee esille pappi - tässä voi usein olla myös ensin musiikkia -  joka lukee raamatuntekstejä ja pitää pienen puheen. Pappi on kuvattava toimessaan, mutta ehdottomasti tärkein hetki on niin sanotut "hiekat" - hän ottaa kauhan ja sirottelee hiekkaa arkulle ja lausuu "maasta sinä olet tullut" jnpp. Tämä on yksi hautajaisten keskeisimpiä kohtia ja siitä on saatava kuva, jos suinkin mahdollista. Nouse siis rauhallisesti paikaltasi ja ota ainakin pari kuvaa. Tätä kuvaa sinulta odotetaan. Käytä surutta salamaa. Mene sitten takaisin jakkarallesi.

 

Varsinainen siunaus loppuu Herran siunaukseen. Sen jälkeen tulee yleensä musiikkia; virsi tai laulua tms. Sen aikana voit siirtyä huomaamatta seinää pitkin kappelin takaosaan ja palata sieltä keskikäytävää pitkin hiukan lähemmäs. Arkku on nyt kukitettu ja kauneimmillaan, ja siitä on ehdottomasti saatava kuva. Odota musiikin loppumista, mutta sitten älä arastele. Ota useita kuvia! Tässä on nimittäin usein kukkien nouto - todennäköisesti myös nyt, jos kerta haudallekin mennään - ja sinun on toimittava ennen sitä.

 

Seuraava hyvin tärkeä kuva on kantajien tulo. Tässä on vaikea sanoa, mikä on paras hetki - käytä hoksottimiasi. Pojat (ja nykyisin yhä useammin myös tytöt) ryhmittyvät arkun ympärille, katselevat toisiaan ja saavat lopulta nostettua arkun. Saattoväki on nyt noussut ylös. Koeta taas saada kantajien kasvot näkyviin - ota huoleti useampi kuva.

 

Sitten siirryt hillityn kiireesti pois alta, pihalle. Siellä voit sitten käyttää omaa mielikuvitustasi; ihmiset yleensä rentoutuvat ja joku saattaa sytyttää tupakinkin. Kuvaa ihmisiä mielesi mukaan.

 

3. Haudalla

 

... on yleensä aika paljon vapaampaa. Ihmiset ovat täällä aina paljon luontevampia - hehän seisovat eivätkä istu kovilla penkeillä - joten nyt on tilaisuus ottaa henkilökuvia. Surevat lähiomaiset eivät yleensä edes huomaa sinua, mutta jälkeenpäin sinua tullaan kiittämään kuvista, jotka otettaessa saattavat vaikuttaa suorastaan tungettelevilta. Ole silti hienotunteinen äläkä tunge linssiä ihan lesken tai orvon suuhun.

 

--- Jorma

 

 

EDIT--- Niin, oikeastaan se tärkein. Hautajaisten tärkeimmät elementit ovat lopultakin suru ja kaipaus. Anna niiden näkyä kuvissasi. Kuinka ne sitten kuvataan - niinpä. Siinä se kuvaaja punnitaankin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään