Marko Karvinen

Hyvvee syömistä

36 viestiä aiheessa

Kaikkee sitä mieleen juolahtaakin, mutta ajattelin pistää pystyyn tällaisen ketjun. Eli varmaan jokainen meistä kiroilee mielessään mitä ruokaa tehdä kun oma mielikuvitus loppuu ja nälkä kurnii vatsalaukussa ja suolistossa. Laittakaa siis kurmeekurut ja hälläväliäkokkailijat niitä teidän parhaita ruokareseptejänne tänne niin saapi taas massun täyteen ja täytettä vatsamakkaran ja selkärangan väliin  ;)

 

Mun oma todella helppo spagettikastikevinkki joka ainakin on lasten mieleen:

 

400g jauhelihaa

1 iso sipuli pilkottuna

4 dl kermaa

1 dl felix-ketsuppia

hyppysellinen suolaa ja mustapippuria

 

Helppo tehdä, ja uppoaa kuin häkä :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sanoisin notta kunnon makkarakastike ja pottumuusi miähen tiällä pitää

 

Kunnon liha ruokaa, niin kyllä täyttyy. Esim. Kasler pihvit sienikastikkeen ja perunamuusin kera!  :thmbup:

 

-Oskari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Karitsan paahtopaisti kohdeltuna samoin kuin sisäfilepihvi. Paitsi että karitsa on parempaa. Kyytipojaksi Vergelegen. Soosiksi sieni-sipuli-pekonimuhennos.

 

Blöö, sipulia ja röstipottuja pakastepussillinen pannulle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kananas:

 

- rasiallinen (400-700g) broilerin paisti/filesuikaleita

- purkillinen ananaspaloja

Ruskista kanat, heitä ananakset sekaan ja anna niidenkin ottaa vähän väriä.

Lisukkeeksi vaikka riisiä ja syömään. Ei voi olla helpompaa!  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Keitä kukkakaalia, sen jälkeen ruskista ne pannulla korppujauhon kera voissa n. 5 min. Päälle laitetaan yleensä maustamatonta kermaviiliä. Melko kevyt kasvisruoka mutta hyvää  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eilen tein kaksi pellillistä pitsaa, niistä menetti nälkänsä yhteensä viisi henkilöä ja vielä jäi ylikin. Hintaa aterialle taisi tulla salaatti mukaanlukien alle kaksi euroa per ateroitsija. Nyt on keittiö jauhoissa. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ankan rintafileet paistetaan uunissa vihannesten ja juuresten päällä niin että jää sisältä punertavaksi. Lisäkkeenä vesikrassia, paahdettuja pinjansiemeniä, granaattiomenaa ja grapassa marinoituja sultanarusinoita. Kastikkeena oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meikäläisen bravuuri:

 

Jauhelihamureke

 

- korppujauhoja n. 0,5 dl

- kermaviilipurkki

- sipulikeittopussi

 

Yllä olevat ainekset sekoitetaan kulhossa keskenään ja annetaan muhia kymmenisen minuuttia. Joukkoon lisätään seuraavat aineet ja sekoitetaan mössöksi

 

- yksi kananmuna

- n. 400 g jauhelihaa

 

Kosteilla käsillä muotoillaan vuoalle tai pellille pökäleeksi. Vaihtoehtoisesti voi pyöritellä lihapullia tai takoa pihvejä. Lyödään murekkeen raakile 200 asteiseen uuniin ja annetaan sen olla sielä kolmisen varttia.

 

Vesi kielellä odottelen Grillimestarin tai Mikkilän Jarin reseptejä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kunnon liha ruokaa, niin kyllä täyttyy. Esim. Kasler pihvit sienikastikkeen ja perunamuusin kera!  :thmbup:

 

-Oskari

 

Kasler ei ole edes kunnon lihaa, sen takia se on kasleria ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Keitä kukkakaalia, sen jälkeen ruskista ne pannulla korppujauhon kera voissa n. 5 min. Päälle laitetaan yleensä maustamatonta kermaviiliä. Melko kevyt kasvisruoka mutta hyvää  :thmbup:

 

Ei kiitos. Kuollutta elainta sen olla pitaa!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei kiitos. Kuollutta elainta sen olla pitaa!

 

En ole kasvissyöjä. Mutta lihaa en taatusti syö koko ajan 7 päivää viikossa. Kunnon rasvainen pötsipata, sehän maistuu. Tosin ei suomalaisista kaupoista saa enkä ihmettele  :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ankan rintafileet paistetaan uunissa vihannesten ja juuresten päällä niin että jää sisältä punertavaksi. Lisäkkeenä vesikrassia, paahdettuja pinjansiemeniä, granaattiomenaa ja grapassa marinoituja sultanarusinoita. Kastikkeena oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

 

Eiks linnunliha pitäisi olla läpipaistettua aina?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kasler ei ole edes kunnon lihaa, sen takia se on kasleria ::)

 

Niinpä. Iljettävää läskilihaa, jossa ei ole mitään syötävää. yöks!  >:(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ah, mun lempi harrastus eli kokkaaminen.

 

Oma ehdokkaani tarjontaan:

 

1. Hanki reilu tuuman paksusia erittäin marmorisia lehmän (ravintolassa härän) ulkofilepihvejä tarivtsemasi lukumäärä. Huolehdi, että ei ole just kaadettua jotta on mureampaa tavaraa.

2. Anna lihan/lihojen lämmetä kunnolla huoneen lämpöön.

3. Aloita perunoista. Itse pidän valkosipulikermaperunoista

4. Perunat vuokaan, rutkasti valkosipulia (ihan oman maun mukaan), lisäksi suolaa ja valkopippuria. Kuohukermaa (ei tosiaankaan mitään skeidasia kevyt kermoja) ja sitä noin neljä desiä (kun perunoita noin puolikiloa/annos kahdelle). Anna matskun "imeytyä" perunoihin ja kääntele pari kertaa, ettei kerma oo pelkästään vuoan pohjalle valuneena.

5.Uuniin 225 ja about tunti. Kun tunti on melkein kulunut, käännä uuni about 150-160 asteeseen.

6.Tee kastike alustavasti "valmiiksi" Tarveitset 2dl kermaa (jos kahdelle) ja paljon voimakasta sinappia (en oo koskaan laskenut mut jotain 4 reilun kokoista ruokalusikallista) Sekoita ainekset hyvin yhteen,tulee paksuhkoa vaaleen ruskeata massaa. lIsää halutessasi makusi mukaan esim. konjakkia haluamasi määrä Itse laitan yleensä viinamitallisen)

7. Laita hella päälle ja pannu lämpenemään. Hella täysille.

8. Laita pihvien pintaan öljyä, suolaa ja vastarouhittua musta ja valkopippuria, mutta ei paljoa, koska ei pilata itse lihan hyvää omaa makua

9. Kun pannu on niin kuuma, että heittäessäsi vettä siihen sormilla, kuuluu vain räsähdys ja mitään ei näy, lisää silloin pannuun iso nokare voita ja/tai öljyä

10. Pihvit kehiin, paista minuutti-kaksi molemmilta puolin (riippuu vähän hellasta ja tehosta). Tämän jälkeen siirrä pihvit uuniin kuudeksi minuutiksi.

11. Pihvien tilalle samaiselle pannulle kastike ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää vielä loppuvaiheessa rouhitut valko ja musta pippurit. Kun pihvien 6 minuuttia tulee uunissa täyteen, kaada vielä viimeisetkin uunissa pihvien alustalle tulleet paistinrasvatipat kastikkeeseen.

(12. Koristele tarvittaessa mielesi mukaan lautaselle)

13. Nauti täyteläisen punaviinin kera hyvässä seurassa

 

Lisäksi voi varioida esim. tekemällä punaviinikastikkeen tai liekittämällä konjakissa tai punaviinissä. Ja jos ei käytä uuni-episodia, niin voi tehdä myös siten, että paistaa pihvit 3 minuuttia puoliltaan pannussa ja lisää lopussa kastikkeen kieuhumaan. Tapoja niin kuin makuja monia.

 

EDIT: (jatkoa ylläolevaan) Oleellista vain, että niin kuuma, että pihvin pinta tulee "poltettua", jotta kaikki hyvät mehut pysyvät lihan sisällä ettei tule vain kypsää/ylikypsää kuivahkoa ja mautonta kamaa... Ohjeellani pihvit jää mediumiksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kotitekosta kebabia! Hyvää tulee ja jos ei kerralla jaksa syödä niin liha vaan pakastimeen.  :)

http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm

Mielenkiintoinen juttu, jos tavallisesta jauhelihasta saa tosiaan noin yksinkertaisesti maistuvaa kebabbia. Pitääpä joskus kokeilla, alkaa nuo lähibaarin kebabit vähän jo kyllästyttämään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielenkiintoinen juttu, jos tavallisesta jauhelihasta saa tosiaan noin yksinkertaisesti maistuvaa kebabbia. Pitääpä joskus kokeilla, alkaa nuo lähibaarin kebabit vähän jo kyllästyttämään.

 

Itse olen menestyksekkäästi tehnyt kebabin kaenkky.com:n ohjeilla: http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=78, tosin laitoin jauhelihaksi puolet nautaa ja puolet lammasta.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse olen menestyksekkäästi tehnyt kebabin kaenkky.com:n ohjeilla: http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=78, tosin laitoin jauhelihaksi puolet nautaa ja puolet lammasta.

Jussillekin kiitos vinkistä. Pakkohan tuota on kokeilla vaikka nuo keittiötaidot rajoittuvatkin lähinnä mikroaterioiden lämmittämiseen :'(. Josta syystä myös ne lähibaarin kebabit ovat tulleet liiankin tutuiksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä oma suosikkini:

 

1 poron vasan lapa kokonaisena

1 pkt ameriikan pekonia

5-8 pientä perunaa

2-4 porkkanaa

2 sipulia

laakerinlehti

pippuria

merisuolaa

 

Kuoritaan kasvikset ja silputaan ne melko krouvisti (perunat puoliksi, porkkana reiluiksi renkaiksi, sipulit puoliksi / 4 osaan) jonka jälkeen ne ladotaan uunivuoan pohjalle. Päälle asetellaan liha kokonaisena, ropsautetaan oman maun mukaan pippureita joukkoon ja merisuolaa päälle ja pekonisiivut koko komeuden laelle. Vettä mukaan niin että pekonit jäävät juuri ja juuri kuiville.

Koko komeus uuniiin lämpöä joku 125-150 astetta. Odotellaan vähintään 4 tuntia mielummin kauemmin, 6 tuntia rupeaa olemaan jees, ja samalla seuraillaan vähän nesteen määrää. Jos meinaa kuivahtaa lisätään vettä. Parhaimmillaan ko. pata on semmoista ettei sille veistä tarvitse näyttää.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mun oma todella helppo spagettikastikevinkki joka ainakin on lasten mieleen:

 

400g jauhelihaa

1 iso sipuli pilkottuna

4 dl kermaa

1 dl felix-ketsuppia

hyppysellinen suolaa ja mustapippuria

 

Helppo tehdä, ja uppoaa kuin häkä :)

Joo, kuvailusi oli oikeassa. Pikkuveli söi 2 jättiannosta, vaikka yleensä syö aivan hirveen vähän! Todella hyvää ruokaa, vaikka aluksi eipäiltiin, tulisiko kermaa liikaa, mutta sitä olikin sopivasti. Ja miksi juuri Felix, eikö Heinz kelpaa :D?!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse teen satunnaisesti vieninleikkeita,jotka ovat ainakin itseni mieleen.Sotku on vain aivan karmea, ne tietänevät,jotka harrastavat leivittämistä.....

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässähän alkaa tulla nälkä :laugh:.

täyttä asiaa.  :thmbup: ainiin oma "Hyvvee syömistä" on jauhelihaa + riisiä + mausteita joita löytyy kaapista (järjen käyttö sallittu mausteissa). luit oikein pelkkää jauhelihaa paistettuna jos ei mausteita lasketa. Ja kukaan ei voi tulla väittämään että kesytää kauan valmistaa.  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään